ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Розвивати суднобудування, дати відсіч корупції
19.05.2011 / Газета: Рідне Прибужжя / № 53(3087) / Тираж: 6008

«Мені приємно бувати в Миколаєві — центрі суднобудування в Україні. З цього концептуального, дуже важливого для нашого регіону месиджу Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ розпочав розширене засідання Регіонального комітету економічних реформ (РКЕР), що відбулося в рамках візиту В.Ф. Януковича до Миколаївщини 17 травня. У нараді, крім глави держави, взяли участь перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина АКІМОВА, віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житловокомунального господарства України Віктор ТИХОНОВ, міністри Кабінету Міністрів України, а також політична та економічна еліта нашого регіону — члени комітету з економічних реформ при Миколаївській облдержадміністрації, ради вітчизняних та іноземних інвесторів при облдержадміністрації, депутати обласної ради, голови районних державних адміністрацій та районних рад, міські голови міст обласного значення, керівники правоохоронних та контролюючих органів, структурних підрозділів облдержадміністрації, науковці, керівники підприємств, представники бізнесу. Місця у президії зайняли як згадані вище В. Янукович, І. Акімова, В. Тихонов, так і голова облдержадміністрації Микола КРУГЛОВ та голова обласної ради Ігор ДЯТЛОВ.

На засіданні РКЕР було розглянуто широкий спектр питань соціально-економічного спрямування. Президент почав з теми суднобудування. За словами Віктора Януковича, держава і надалі докладатиме максимум зусиль, аби підняти з колін цю важливу, — стратегічну не лише для Миколаївського регіону, а й для всієї країни — галузь. Звільнення від податку на прибуток і вирішення застарілої проблеми відшкодування ПДВ підприємствам суднобудівної галузі — важливі кроки в цьому напрямку. Як запевнив Президент України, держава й надалі демонструватиме серйозність своїх намірів щодо відродження суднобудування, зокрема забезпечуватиме сприятливий інвестиційний клімат. Тож корвет, що того дня був закладений на Чорноморському суднобудівному заводі — то лише початок великого шляху.

Утім, як зазначив В.Ф. Янукович, реформи розпочаті й в усіх інших галузях економіки. Їх мета — не лише нарощення темпів виробництва, а насамперед покращення життя українців. І серйозною перешкодою цим грандіозним планам є супротив чиновників різного рівня. «Останній закон, що прийнятий нещодавно, значно посилить боротьбу з корупцією. Це питання для нас ключове, і тому реформи будуть неминучими», — запевнив Президент.

Глава держави також висловив своє незадоволення ефективністю роботи державного сектора економіки. «Тому ближчим часом приймемо рішення про роздержавлення того, що залишилося, крім, звичайно, стратегічних напрямків», — повідомив В.Ф. Янукович.

Наступний промовець — голова облдержадміністрації Микола Круглов висловив певне незадоволення діяльністю виконавчої гілки влади регіону, попри те, що Миколаївщина входить до чільної десятки лідерів загальноукраїнського рейтингу. Адже, незважаючи на непогані результати у промисловості, сільському господарстві та будівництві, ще не задіяні всі резерви щодо поліпшення добробуту людей, своєчасної виплати заробітної плати.

- Ми знаємо шляхи, як подолати ці проблеми, — заявив губернатор області. — Над цим працює облдержадміністрація і органи місцевого самоврядування.

Торкнувшись теми аграрного виробництва, М.П. Круглов зазначив, що врожайність у 25-28 центнерів з гектара не може задовольнити владу. Як приклад ефективної діяльності в сільському господарстві голова облдержадміністрації навів сільгосппідприємство «Промінь» Арбузинського району, ще домоглися і високої рентабельності молочного скотарства, і забезпечили високий рівень працевлаштування сільських мешканців. Перспективним напрямком губернатор вважає і розвиток овочівництва.

Микола Круглов висловив упевненість, що закладення корвета на ЧСЗ дасть змогу підняти з колін галузь суднобудування. Обнадіює і те, що почалася злагоджена, конструктивна робота різних міністерств і відомств щодо розв'язання багаторічних проблем заводу ім. 61 комунара. Зі свого боку, влада Миколаївського регіону активно займається дерегуляторною політикою: за останній час в області скасовано понад дві тисячі регуляторних актів. Чимало зусиль спрямовано і на приборкання цінової стихії на спожичому ринку, але є й певні успіхи: ціни на молоко, хліб та м'ясо на Миколаївщині — одні з найнижчих у державі.

Дуже слушними і змістовними були й виступи президента фермерського господарства «Органік системс» холдингу «Агрофьюжн» Сергія Сипка щодо розвитку української томатної індустрії на базі підприємств холдингу «Агрофьюжн»; ректора Миколаївського аграрного університету В'ячеслава Шебаніна стосовно інтеграції аграрної освіти, науки і виробництва; першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Ніколенка щодо спорудження мостового переходу через річку Південний Буг у Миколаєві як складової частини розвитку транспортно-логістичного потенціалу Миколаївської області; координатора проекту ЗАТ «СМАРТ-Холдинг» Святослава Посмітного стосовно створення глибоководного гирлового порту «Очаків» у Дніпровському лимані на базі ТОВ «Порт Очаків».

Віктор Янукович, підбиваючи підсумки засідання Регіонального комітету економічних реформ, запевнив: з усіх пропозицій, що пролунали під час наради, будуть дані відповідні доручення Президента, зокрема щодо підтримки з боку держави вітчизняного сільгоспвиробника та добудови газопроводу до м. Снігурівки. Крім того, глава держави попередив міністра фінансів України та інших відповідальних чиновників: у разі, якщо фінансування проекту спорудження корвета бодай на крок відхилиться від намічених термінів, негайно полетять чиїсь голови.

На цьому програму робочої поїздки Президента України В.Ф. Януковича до Миколаївської області було вичерпано. На площі перед будівлею облдержадміністрації та обласної ради очільника держави перед від'їздом до аеропорту гучно вітали сотні його миколаївських прихильників.

Автор: Андрій ТЮРІН

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013