ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Розподілили державні субвенції
24.05.2011 / Газета: Рідне Прибужжя / № 55(3089) / Тираж: 6008

Обговорити питання розподілу субвенцій з держбюджету зібралися у п'ятницю, 20 травня, члени двох постійних комісій обласної ради: з питань регіонального розвитку, планування, бюджету, фінансів та інвестицій (голова — О.М. СМИРНОВ) та з питань промислової політики, транспорту, зв'язку та енергетики (В.П. ФУКС).

Законодавством України передбачено виділення коштів на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження. Нагадаємо, що такою зоною вважається територія, на якій можливий вплив радіоактивних скидів і викидів АЕС і на якій здійснюється радіаційний моніторинг вимірювання потужності поглинутої дози, визначення вмісту радіонуклідів у об'єктах навколишнього природного середовища, продуктах харчування тощо. На Миколаївщині таким об'єктом є Южно-Українська АЕС.

Уже другий рік поспіль державою виділяються кошти на капітальні та поточні ремонти об'єктів соціально-культурної сфери. «У цьому році, — пояснив перший заступник голови обласної держадміністрації Геннадій Ніколенко, — кошти розподіляються наступним чином: трохи більше 8 млн. грн. виділяється на видатки обласного бюджету, а всі інші кошти автоматично виділяються в бюджети тих регіонів, які потрапляють до зони спостереження. У нас є перелік населених пунктів, що входять до 30-кілометрової зони навколо Южно-Української АЕС. Це майже повністю Братський, Доманівський райони, а Вознесенський та Первомайський райони потрапили тільки частково». Основні кошти, за словами Г. Ніколенка, планується витратити на завершення Богданівської школи у Доманівському районі, яку збираються ввести в експлуатацію 1 вересня цього року.

Категорично заперечують, наголосив перший заступник губернатора, депутати проти переліку об'єктів, поданих, зокрема, Южноукраїнськом. Так, планується витратити кошти на ремонт 55 ліфтів у місті, проте, зауважив Г. Ніколенко, «враховуючи, що Южноукраїнськ — одне з «молодих» міст в області, ліфтове господарство в більш-менш придатному стані, ми наполягаємо на тому, щоб ці кошти були використані для реконструкції напірно-каналізаційного колектора, на якому кілька днів тому сталася аварія, і зараз постала нагальна необхідність капітального ремонту більш як 100 метрів цього колектора. В іншому випадку місто може залишитись без водопостачання і водовідведення». Заперечували депутати і проти ідеї виділення близько 800 тис. грн. з капітальних видатків, які отримає місто Вознесенськ на будівництво сміттєпереробного заводу, адже, як пояснив перший віце-губернатор, лише перша черга будівництва такого заводу обійдеться у 24 млн. грн. і виділені гроші — це не що інше, як краплина в морі. «Ці гроші, — пояснив Геннадій Борисович, — були додатково виділені на завершення будівництва Вознесенського фізкультурно-оздоровчого комплексу з таким розрахунком, щоб ми теж цей об'єкт у поточному році здали. Крім того, — додав він, — ми скористалися візитом Президента до нашої області і його дорученням, щоб максимально закінчити незавершені об'єкти. Ми підготували перелік об'єктів на 67 млн. грн., котрий поданий зараз на розгляд до Кабінету Міністрів». Серед таких «довгострокових» об'єктів у регіоні: Григорівська загальноосвітня школа Вознесенського району, Новопертрівський дошкільний навчальний заклад Новоодеського району, Братський районний Будинок культури, який майже повністю згорів під час пожежі у 2004 році та інші.

Окрім цього, члени постійної комісії розглянули ще два питання, зокрема про звернення фракції «Фронт змін» до обласної ради «Про висловлення недовіри чинним Прем'єр-міністру України, Кабінету Міністрів України та звернення до Президента України з вимогою відправлення у відставку Прем'єр-міністра України та Кабінету Міністрів України», а також про проект рішення «Про внесення окремих рекомендацій районним та міським радам», внесений депутатом обласної ради В. Меріковим. Відносно обох питань члени постійної комісії зауважили, що обласна рада не має відповідних повноважень для їх урегулювання.

Автор: Тетяна КОРЕНКІВСЬКА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012