ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Чи потрібна така оптимізація?
26.05.2011 / Газета: Рідне Прибужжя / № 56(3090) / Тираж: 6008

Чутка про злиття двох миколаївських шкіл № 7 та № 13 миттєво облетіла згуртоване вчительське середовище обласного центру. Педагоги посумнішали: можливо і на них у майбутньому чекає подібна доля.Задекларована на зустрічі з колективом школи № 7 завідувачем міського відділу освіти Ганною Деркач та заступником міського голови Маргаритою Сапожніковою «оптимізація навчально-виховного процесу» нікого не ввела в оману, адже всі прекрасно зрозуміли, що кілька вільних вакансій у школі № 13 (злиття має бути саме таким сьома школа перебирається до тринадцятої) навряд чи вмістять 33х педагогів зі школи № 7. Прикметно, що і кількість учнів у сьомій школі більша майже на сто осіб.

Тому й не дивно, що всі без винятку батьки, педагоги та діти висловили категоричну незгоду з таким рішенням. Aби розібратись у цій ситуації та дещо вгамувати таке розбурхане море, минулого вівторка до школи завітали депутати міської та обласної рад: керівник фракції Партії регіонів у міськраді Артем Іллюк, депутат міськради від мажоритарного округу, де знаходиться школа, Володимир Худяков, депутат міськради, голова постійної комісії з питань освіти, культури, у справах сім'ї, молоді та спорту Ніна Колечко та депутат обласної ради Олександр Токарєв.

Насамперед про перебіг подій депутатам розповіли директор школи Марія Васильєва та тренер клубу рукопашного бою «Рись», який працює на базі школи, Юрій Климук.

Зустріч із Ганною Деркач та Маргаритою Сапожніковою відбулася 8 травня. Саме тоді ми почули, що планується злиття двох шкіл. Хоча яке там планується, чітко і зрозуміло заступник міського голови Маргарита Сапожнікова нам розтлумачила: «Питання вже вирішене. Із депутатами проведена відповідна робота і вони проголосують «за»!

Те, що з ними вже «провели роботу», неабияк здивувало присутніх депутатів:

Ніхто нічого ще не вирішував, та й взагалі ухвалювати рішення прерогатива виключно сесії міськради, намагався вгамувати пристрасті Артем Іллюк. Щодо оптимізації в цілому, треба розглядати кожен випадок окремо, враховувати всі думки. До того ж злиття шкіл має обов'язково передбачати розширення та ремонт навчальних приміщень, покращення матеріально-технічної бази тощо.

Його підтримав і Володимир Худяков, який відзначив, що будь-яке злиття можливе лише в разі згоди преважної більшості вчителів, дітей та їхніх батьків.

Звичайно, ми запевнили Маргариту Сапожнікову, що будемо відстоювати школу, яка стала нам усім рідною домівкою, розповів Юрій Климук. На це вона порадила, аби ми не забували, що нам потрібно ще гроші на відпустку отримувати.

Обурені батьки резонно запитували, чому не можна підшукати інших приміщень Морському ліцею, що має розміститись у школі, яку вони власними зусиллями і власним коштом утримують в охайному стані. Є такі класи, котрі навіть кредити оформили, аби дати можливість дітям навчатись у відремонтованих приміщеннях. І що їм тепер робити? Виплачувати позики і далі?

Чи виноситиметься питання після такого резонансу на сесію міськради, що відбудеться 6 червня, і яким буде рішення невідомо. Але батьки та викладачі запевнили: яким би воно не було, 1 вересня вчителі та діти прийдуть саме до сьомої школи.

Автор: Петро ІЛЬЇН

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012