ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




На Миколаївщині обирали кращого мовознавця
26.05.2011 / Газета: Рідне Прибужжя / № 56(3090) / Тираж: 6008

18, 19 та 20 травня на базі Миколаївського коледжу культури і мистецтв обирали кращого знавця української мови серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. Протягом цих днів за це звання змагались 26 студентів з усіх регіонів України(окрім Рівненської області). Для Миколаївщини це була дуже відповідальна та престижна місія, адже ми приймали ІІІ етап І Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації, яка проводилась відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Щодо проведення Всеукраїнської студентської олімпіади 2010/2011 навчального року» за участю Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, Всеукраїнської спілки голів обласних методичних об'єднань філологічних дисциплін вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та Миколаївського коледжу культури і мистецтв. Основна мета олімпіади — сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед студентської молоді, виховання пошани до культури і традицій українського народу.

У рамках олімпіади наше місто відвідали поважні гості: голова Всеукраїнської спілки голів обласних методичних об'єднань філологічних дисциплін вищих навчальних зак- ладів І-ІІ рівнів акредитації Т. М. Антонюк, начальник відділу змісту і технологій навчання молодших спеціалістів Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Л.О. Котоловець, головний спеціаліст сектора підготовки молодших спеціалістів департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України В.Г. Вихор.

Нелегке завдання було в оргкомітету від коледжу культури, який очолили директор коледжу, заслужений працівник культури України В. Соловйов та голова циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін коледжу, голова обласного методичного об'єднання викладачів філологічних дисциплін ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Миколаївської області Н. Ковальчук. Аби у конкурсантів залишились приємні враження від Миколаїва, організатори підготували для них цікаву розважальну програму. Окремі слова вдячності конкурсанти висловлюють директору Миколаївського зоопарку, заслуженому працівнику культури України В.М. Топчому, директору Миколаївського обласного краєзнавчого музею В.А. Михайлову, директору Миколаївського обласного художнього музею ім. В. Верещагіна, заслуженому працівнику культури України С.М. Рослякову, викладачу-методисту Миколаївського коледжу культури і мистецтв О.О. Царельник за незабутні і цікаві розповіді про історію, культуру нашого краю. Дуже допомогла директор Миколаївського обласного Будинку художньої творчості Л.В. Щукіна, яка надала актову залу для підбиття підсумків та проведення концертної програми кращих творчих колективів коледжу культури, підготовленої викладачами Л.В. Гупало, С.В. Мициком та Н.В. Зуєвою.

Непросто було обрати переможців серед найкращих студентів-мовознавців, але команда досвідчених викладачів-філологів на чолі з головою журі доктором педагогічних наук, доцентом МНУ імені В. Сухомлинського Л.І. Фалько визначила призові місця. На жаль, Миколаївщина не стала переможцем, але ми перемогли організацією олімпіади, незабутніми враженнями, приємними спогадами, які залишились в учасників змагань.

Автор: Сергій МИЦИК

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012