ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




СЬОГОДНIШНIЙ ДЕНЬ ФАКУЛЬТЕТУ ЕКОНОМIКИ МИКОЛАЇВСЬКОГО НАЦIОНАЛЬНОГО УНIВЕРСИТЕТУ IМЕНI В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО
31.05.2011 / Газета: Южная правда / № 58(22793) / Тираж: 24600

Пропонуємо вашій увазі бесіду професорсько-викладацького складу факультету з абітурієнтом-2011.

КІЩАК Іван Теодорович, декан факультету, доктор економічних наук

- Іване Теодоровичу, як би Ви охарактеризували сьогоднішній стан структурного підроз ділу університету — факультету економіки?

- На кафедрах факультету («Обліку і фінансів», «Економіки та менеджменту», «Міжнародної економіки») підготовку бакалаврів, спеціалістів, магістрів здійснюють 2 доктори наук та 16 кандидатів наук.

Сьогодні на факультеті навчається 700 студентів, із яких готують бакалаврів, спеціалістів і магістрів.

Слід відзначити, що факультет знаходиться в стадії розвитку і динамічних змін.

Нами розроблений перспективний план розвитку факультету економіки, яким передбачається створення нових кафедр економічного спрямування та проблемних лабораторій.

Надання якісних професійних послуг студентам передбачає наявність книжкового фонду, наукових та законодавчих матеріалів, підручників, посібників та іншої літератури.

Так, робота бібліотеки спрямована на досягнення найбільш ефективного використання наявних інформаційних і матеріальних ресурсів з метою якісного обслуговування користувачів та забезпечення навчального процесу.

У книжковому фонді бібліотеки знаходяться підручники, наукові видання, довідники, словники, газети та журнали з фахових дисциплін. Фонд бібліотеки постійно поповнюється новими книгами та періодичними виданнями. На допомогу користувачам бібліотеки створено електронний каталог і фонд електронних підручників, доступ до яких є з усіх комп'ютерів локальної мережі університету.

Викладачі та студенти мають змогу одержати необхідну інформацію, що стосується електронних каталогів, повнотекстових документів, нових надходжень до бібліотеки, списків періодичних видань, посилань на web-сайти провідних бібліотек та ін.

З відомостями про бібліотеку та її електронними ресурсами можна ознайомитися в Інтернеті за електронними адресами:

ФАЛЬКО Людмила Іванівна, заступник декана з навчальної роботи, доцент, кандидат педагогічних наук, відмінник освіти України

- Людмило Іванівно, яка концепція розвитку факультету економіки?

- Концепція розвитку факультету економіки розроблена відповідно до Закону України «Про вищу освіту»; державної програми «Освіта України 21 століття» та програми економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Метою концепції розвитку факультету економіки є конкурентоспроможність системи освіти у сфері економічних відносин, її інтеграція в єдиний європейський освітній простір, підготовка фахівців на основі розвитку науково-технічної та інноваційної сфер у відповідності до ринкових засад ведення економіки.

Факультет економіки — провідний факультет університету.

У цьому році на факультеті економіки ліцензуються дві спеціальності за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістратури — «Облік і аудит» та «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності.

У наступному році передбачається відкриття двох нових напрямів, ліцензуються спеціальності за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Економіка підприємства» та «Економічна кібернетика».

БУРОВА Тетяна Андріївна, зав. кафедрою «Обліку і фінансів», кандидат економічних наук, доцент

- Тетяно Андріївно, чим Ви можете підтвердити високий статус університету як національного, структурним підрозділом якого є факультет економіки, в тому числі і кафедра «Обліку і фінансів», керівником якої Ви є?

- Викладачі кафедри своєю щоденною напруженою роботою по підготовці кваліфікованих спеціалістів сприяють модернізації та оновленню факультету економіки. Кращий критерій оцінки нашої діяльності — це робочі місця, якими забезпечені випускники факультету.

Факультет економіки готує студентів трьох кваліфікаційних рівнів: бакалавр, спеціаліст, магістр.

Студенти глибоко вивчають економічні дисципліни, податкову систему, фінансовий облік, звітність, проходять виробничу практику на головних промислових підприємствах, у банках, аудиторських фірмах.

Унікальною особливістю нашого національного університету є те, що випускники отримують дипломи класичного направлення і можуть працювати в усіх галузях економіки: це планово-економічні служби промислових підприємств, торгівлі, податкові інспекції, страхові компанії, аудиторські фірми, банки, науково-дослідні установи, вищі навчальні заклади.

Економічна спеціальність є однією з найпрестижніших. Сьогодні потрібні фахівці, які вміють займатися бухгалтерським і податковим обліком, складають фінансову податкову звітність, аналізують фінансовий стан підприємства, а також займаються внутрішнім аудитом.

Саме ці знання і надає викладацький склад кафедри.

Спеціальність економіста дає можливість реалізувати плани, максимально ефективно застосовувати свої здібності і знання. Особлива увага приділяється міжнародним стандартам, що є надзвичайно актуально в умовах глобального бізнесу, наш девіз роботи: «Економіка поважає талановитих, ініціативних і підприємливих людей».

ДЬОМІНА Валентина Михайлівна, в. о. зав. кафедрою «Економіки та менеджменту», доцент, кандидат технічних наук

- Валентино Михайлівно, скажіть, будь ласка, як Ваша кафедра забезпечує якість освіти?

- Однією з цікавих і перспективних спеціальностей на факультеті економіки є менеджмент зовнішньоекономічної діяльності. Наші випускники отримують професії керівників різних рівнів управління корпоративного, середнього і малого бізнесу, організаторів робіт по налагодженню зовнішньоекономічних зв'язків з широким спектром країн світу.

У процесі навчання викладачі кафедри уміло передають студентам великий досвід практиків-економістів, набутий на кращих підприємствах міста Миколаєва, у науково-дослідних установах та вищих закладах освіти, в діяльності організацій державного сектора.

На наукову роботу кафедри активно залучаються талановиті студенти.

Викладачі кафедри постійно підвищують свою кваліфікацію і використовують у процесі навчання сучасні освітні методики: ділові ігри, прес-конференції і круглі столи, які сприяють кращому засвоєнню навчального матеріалу з проблем менеджменту і міжнародної інтеграції, активно впроваджують у навчальний процес інноваційні технології з використанням мультимедійної техніки.

По закінченню університету випускники мають достатньо високий рівень підготовки.

ТКАЛІЧ Тетяна Іванівна, кандидат економічних наук, доцент, відмінник освіти України, голова журі секції «Економіка» відділення Малої академії наук у Миколаївській області

- Сучасне економічне життя країни і світу мінливе і подекуди непередбачуване. Яким чином Ви враховуєте сучасні тенденції в освіті і підготовці спеціалістів для народного господарства та майбутніх науковців?

- Кафедра економічної теорії та міжнародної економіки — витоки існування факультету економіки в Миколаївському національному університеті імені В. О. Сухомлинського.

З метою підготовки висококваліфікованих спеціалістів з моменту відкриття в області відділення Малої академії наук підтримується зв'язок з секцією «Економіка». Кращі випускники стають абітурієнтами і студентами кафедри.

Викладачами кафедри забезпечується щорічне проведення студентських науково-практичних конференцій з актуальних проблем міжнародної економіки. В поточному році її тема «Міжнародна економічна діяльність України: проблема і тенденція розвитку», за результатами якої друкується збірник студентських наукових робіт.

Викладачі і студенти кафедри свої наукові дослідження проводять у рамках тем, зареєстрованих у УкрІНЕТІ: «Неприбуткові організації в країнах соціальної ринкової економіки» та «Міжнародна економічна діяльність України: проблеми і тенденції розвитку».

Висока якість наданих знань підтверджена участю у всеукраїнських і міжнародних студентських наукових конференціях та результатами ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Міжнародна економіка», яка відбулася на початку квітня 2011 року в м. Харкові. З 25 магістрів даної спеціальності вищих навчальних закладів ІV рівня акредитації України студент п'ятого курсу кафедри освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» Горобцов Михайло посів четверте місце.

Результатом плідної наукової діяльності є той факт, що за останні три роки на кафедрі щорічно захищають дисертації на отримання вченого ступеня кандидата економічних наук аспіранти і пошукувачі кафедри.

До університетського тижня науки спільно з управлінням освіти і науки облдержадміністрації підготовлено відкриття студентського інтернет-клубу з проблем міжнародної економіки в режимі online в рамках Обласної соціальної програми розвитку освіти Миколаївської області на 2011 — 2015 роки.

ГОЛІКОВ Іван Володимирович, заступник декана з наукової роботи, доцент, кандидат технічних наук

- Іване Володимировичу, які головні напрямки діяльності учених факультету?

- На факультеті економіки приділяється значна увага здійсненню науково-дослідної діяльності. Тематика науково-дослідних робіт має державну реєстрацію і відповідає потребам як навчального процесу, так і практичній діяльності підприємств, передбачає використання планів довгострокового та короткострокового розвитку. Професорсько-викладацький склад факультету щорічно публікує наукові фахові видання, навчальні посібники та монографії. Наукова діяльність здійснюється відповідно до перспективного плану роботи кафедр і факультету.

Під керівництвом завідувача кафедри д.е.н., в.о. професора І. Т. Кіщака, члена двох спеціалізованих рад по захисту дисертацій на кафедрі «Економіки та менеджменту» ведеться наукова робота за напрямом «Комплексний вплив зовнішньоекономічних зв'язків на формування економіко-виробничого потенціалу південного регіону України». Під керівництвом завідувача кафедри, к.е.н., доцента, сертифікованого аудитора України Т. А. Бурової на кафедрі «Обліку та фінансів» ведеться наукова робота за напрямом «Обліково-аналітичне забезпечення активів і зобов'язань підприємств і установ в системі фінансово-економічної інформації.

Наукова лабораторія з досліджень питань ведення та вдосконалення бухгалтерського обліку і аудиту на підприємствах різних галузей економіки забезпечує здійснення наукових розробок, які користуються попитом та використовуються у практичній діяльності підприємствами різних форм власності та економічного спрямування.

Студентська наукова рада бере активну участь у науково-дослідній роботі студентів. На базі факультету проводяться семінари, науково-практичні конференції викладачів та студентів. Зокрема, за участю ДПА у Миколаївській області проведено семінар на тему «Загальна характеристика Податкового кодексу» для студентів спеціальності «Облік і аудит». У щорічній студентській науково-практичній конференції «Сучасні аспекти менеджменту в регіональній економіці взяли участь 25 студентів, якими представлено цікаві за змістом та актуальні у відповідності до розвитку відносин доповіді та повідомлення.

Вважаємо, що майбутнє розвитку факультету, університету та суспільства в цілому належить молодим перспективним вченим та менеджерам, підготовку яких здійснює факультет економіки.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013