ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одеса масштабно відзначила День захисту дітей
14:15 / 03.06.2024

ОДЕСА, 03 ЧЕРВНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – На вихідних в Одесі пройшли урочистості та мистецькі заходи, приурочені до Дня захисту дітей.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Департаменту культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції Одеської міськради.

У повідомленнях департаменту сказано:

2 червня, у Центральна міська дитяча бібліотека м. Одеси (Французький бульвар, 11 А), відбувся захід присвячений Дню захисту дітей, який ми святкували напередодні. Більшість із вас подумає, що все пройшло досить типово для бібліотеки. А от і ні!

Нетипово почався, власне, ранок, хоча для українців, які третій рік живуть у стані війни, проліт ракети став звичним явищем. Але, попри все життя триває!

Так 2 червня життя вирувало у звичайному місці.

Наше свято співпало з нагородженням учасників конкурсу ''Дня намальованого кота''. Всі гості бібліотеки зустріли переможницю конкурсу, Віру Яровенко, квітами, невеличким подарунком, кульками та оплесками. Їй було надано право назвати котика, який намальований у коридорі дитячої бібліотеки №9. Тепер нашого котика звуть Василем. А лауреати та учасники конкурсу отримали грамоти.

Потім, у читальній залі, бібліотекарі разом з дітками на простому досліді визначили, як можна покращити свій емоційний стан. І серед перерахованих засобів, звісно ж, була книга.

Окреме місце у сьогоднішньому заході відіграла виставка 107 робіт конкурсу ''День намальованого кота''. Картини стали своєрідною рекламою для бібліотеки. До нас у двір заходили зацікавлені перехожі, щоб помилуватися котячим товариством. Також картини відіграли важливу роль у бібліотечному квесті. До них були прикріплені конвертики із завданнями, які допомогли заповнити сектори на карті ''Світу дитячих мрій''.

Дивлячись на діток, ми віримо у їхнє майбутнє, віримо у майбутнє України. І не забуваємо, що кожна прочитана книга у вашому житті є сходинкою до мрій.

***

2 червня в Одеській філармонії відбувся ювілейний концерт учнів та викладачів Мистецької школи №4 спільно з артистами одеської філармонії ім. Д. Ойстраха «100 років на службі дитячого мистецтва».

Ведучі Заслужений працівник культури України Ганна Розен та лектор-музикознавець Дмитро Пінчук розповіли про сторічну історію школи, яка продовжує успішно готувати музичні кадри для закладів мистецтва. Також були показані відеоролики про роботу школи, проведення фестивалів, міжнародне співробітництво. На сцені виступили учні та викладачі, показавши свою майстерність. Також свої привітання передали випускники та друзі школи.

***

1 червня КП «Парки Одеси», в рамках проєкту «Тижні Добрих Справ — Одеса», до Міжнародного дня захисту дітей організувало масштабний та феєричний захід «Happy Children's Day».

Святкову подію розпочав вітальними словами міський голова Одеси Геннадій Труханов.

На протязі 6 годин територія парку ім. Т.Г. Шевченка була наповнена дзвінким дитячим сміхом, бурхливими оплесками та чарівною музикою.

На дітей чекали цікаві розваги та подарунки: спортивний батут, надувні гірки, ростові ляльки, аніматори, ходулісти, конкурси, шоу мильних бульбашок, вікторини, «фонтан емоцій» від Рятувально-водолазної служби ОМР, солодка вата, смаколики, соки, морозиво, попкорн, м’які іграшки.

В програмі заходу були різноманітні майстер-класи, конкурс дитячих малюнків, демонстрація спеціальної пожежної і патрульної техніки та мотоциклів.

Весь день працювала польова кухня, яка безкоштовно частувала усіх бажаючих гарячою їжею.

На концертному майданчику «Мушля» безперервно звучала музика.

Виконавці:

🎤 Підрозділ барабанщиць Одеський державний університет внутрішніх справ

🎤 Дитячі творчі колективи

🎤 Учні Одеського фахового коледжу мистецтв імені К.Ф. Данькевича

🎤 Військовий оркестр 11 бригада імені Михайла Грушевського Національної гвардії України. Диригент Олександр Федорчук

🎤 Артисти Одеська обласна філармонія ім. Давида Ойстраха

💃🏼🕺 Бронзові призери України з європейських танців Олександр та Наталія Бевзюк

💃🏼 Чемпіонка світу зі степу Анастасія Павлішина.

Провели захід Дмитро Богомолов та Олександр Гора, які своїм професіоналізмом та харизмою додали події особливого шарму і тепла.

До організації заходу долучилися:

🔸 59 будинок офіцерів м.Одеса ВМС ЗСУ

🔸Департамент культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції ОМР

🔸 Департамент внутрішньої політики

Департамент внутрішньої політики Одеської міської ради — офіційна сторінка

🔸Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради

🔸 КУ «Одеський муніципальний молодіжний центр»

🔸 Ювенальна превенція ВП ОРУП 1 ГУНП в Одеській області Ювенальна поліція Одещини

🔸 ДСНС Головне управління ДСНС України в Одеській області

🔸 КУ Рятувально-водолазна служба

🔸 Поліція охорони в Одеській області Управління поліції охорони в Одеській області

🔸 Компанія дитячого взуття «Calorie» Детская Ортопедическая Обувь

Особлива подяка 🙏 благодійним фондам та громадським організаціям, які приєдналися до заходу: БО « Я допоможу», БФ БФ «Тримай», БО «Благодійний Фонд «Серце в долонях», БО «Фонд «Відродження та єдність», БФ «Вежа», МГО «Обʼєднаний єврейський центр розвитку», ГО «Україна-це Матір», БФ «Інтелектуальна Спільнота», ГО «Десяте квітня», БФ «Обійми героя», «Спорт для всіх».

Захід яскраво показав, що діти — наше майбутнє. Їхні щирі посмішки, радість і захоплення стали найкращою нагородою для організаторів.

Слава Україні! 🇺🇦

***

1 червня у Міжнародному культурному центрі UNION відбувся концерт «Odesa. U-Next. Сила маленьких сердець», присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

Мер Одеси Геннадій Труханов привітав зі святом, яке знову відбувається під час війни.

- Сьогодні, більше ніж будь-коли, потрібно приділяти увагу цьому дню, оскільки діти — це майбутнє нашої країни та цілого світу. І ми, дорослі, будемо робити все можливе і неможливе, щоб ворог не позбавив вас дитинства. Щоб воно було наповнене щасливими моментами та безтурботністю, -

- сказав мер Одеси Геннадій Труханов.

На сцені культурного центру було підписано Меморандуми про співпрацю з Одеським національним акалемічним театром опери та балету та Одеською Національною музичною академією ім. А. В. Нежданової.

Вихованці Мистецьких шкіл тепер матимуть змогу продовжувати своє навчання та вдосконалювати майстерність на головних сценах міста, – зазначив директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції о

Одеської міської ради Іван Ліптуга.

— Обдаровані, талановиті діти — це сьогодні майбутнє не тільки нашого міста як європейського культурного центру, а й країни в цілому. Вони — запорука впевненості у подальшому розвитку української культури та примноження її слави в усьому світі.

Учні та творчі колективи мистецьких шкіл м. Одеси представили свої найкращі творчі досягнення, познайомили мешканців та гостей нашого міста з кращими зразками національного і світового мистецтва.

***

1 червня в Будинку з Янголом (Одеський обласний благодійний фонд реабілітації дітей-інвалідів «Майбутнє), відбувся концерт «Нехай кожна дитина буде щасливою». В концерті приймали учні КЗПСО «Мистецька школа N3 м. Одеси», клас викладачів Паєрелєвої О. В., Малахової Н. Є., Комарова О.В., концертмейстер Коурова Д. М.. Маленькі слухачі з задоволенням слухали учнів музичної школи. За допомогою музики діти поринули в чудовий світ музичного мистецтва. Хай буде у світі мир, хай цвіте на личках дітей радісна усмішка і хай дзвенить веселий дитячий сміх.

***

До Міжнародного дня захисту дітей 1 червня у Літньому театрі Міського саду стартував фестиваль «Планета щасливих дітей» 👦👧, який підготував КУ «Одеський муніципальний театр духової музики ім. народного артиста України О.Саліка»

Були організовані фотозони, зона майстер класів: бісероплетіння, орігамі, слайми, вироби із фетру, мозаїка, тощо), б'юті зона для дітей: плетіння кісок, малюнки хною, дитяче глітер тату, аквагрим, мейк-ап, спортивна зона: майстер клас з кікбоксингу, стрільба з лука та арбалета, батутна зона, спорт для дітей, турніри з настільних ігор.

Дітей та дорослих запросили взяти участь у пінній вечірці.

На території Літнього театру дітей розважали аніматори та ростові ляльки.

І все це під яскраві виступи оркестрів КУ «Одеський муніципальний театр духової музики ім. народного артиста України О.Саліка», дитячих колективів Мистецьких шкіл м. Одеса: Мистецька школа N2 імені Глазунова, Мистецька школа N 8, Мистецька хореографічна школа, Мистецька школа N12, Family Plus Charitable Foundation, Мистецька школа 15 ім Т. І. Боєвої, Мистецька хорова


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

Збереження лелек під час війни: енергетики ДТЕК допомогли орнітологам окільцювати 50 пташенят на Одещині
Енергетики ДТЕК Одеські електромережі другий рік поспіль допомагають вченим окільцьовувати пташенят білого лелеки у співпраці із Західноукраїнським орнітологічним товариством в рамках міжнародного проєкту польського товариства орнітологів Małopolskiego Towarzystwa Ornitologicznego. Це дозволяє відстежувати вплив на популяцію зовнішніх факторів, зокрема повномасштабної війни.

Останні новини:
14:08 04.07.2024
13:39 04.07.2024
13:30 04.07.2024
13:09 04.07.2024
11:45 04.07.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.893