ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«Місця скорботи Одеси»: опубліковано каталог 78 історичних поховань
11:42 / 07.06.2024

ОДЕСА, 07 ЧЕРВНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Команди «Піксельовані реальності» і «Суспільство та історична спадщина» завершили роботу над цифровим каталогом поховань «Місця скорботи Одеси».

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленні міськради сказано:

Команди «Піксельовані реальності» і «Суспільство та історична спадщина» завершили роботу над цифровим каталогом поховань «Місця скорботи Одеси».

Цей каталог є ще одним продуктом, створеним у рамках проєкту «Підтримка реалізації Стратегії культурного розвитку Одеси».

Каталог, доступний за посиланням, включає інформацію про 78 об'єктів, серед яких діючі кладовища, знищені некрополі, поодинокі поховання в межах міста, військові братські могили, місця Голокосту та місця терору.

Цей каталог є найбільшим подібним зібранням в Одесі і першим з трьох запланованих до публікації цього року. «Місця скорботи Одеси» є результатом спільних зусиль багатьох людей та організацій.

«Коли говорять, що з Одесою асоціюють мало українських культурних діячів, можна відкрити каталог на статті про поховання 6 кілометру. Це наша Биківня, це наш Сандармох. До 1939 року 8100 людей з Одеси засуджено до страти. Близько 5000 останків поховано в цьому страшному місці», — зазначає Олександр Бабіч.

Олександр Бабіч – історик-дослідник, письменник, волонтер та архівіст, керівник проєкту зі створення каталогу поховань та керівник ГО «Суспільство та історична спадщина».

Проєкт «Підтримка реалізації Стратегії культурного розвитку Одеси» реалізується ГО «Пікселейтід реалітіз» у партнерстві з Департаментом культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради, фінансується Європейським Союзом у рамках проєкту EU4Culture.

Робота над цифровим каталогом некрополів і поодиноких поховань «Місця скорботи Одеси» втілювалася ГО «Суспільство та історична спадщина» з 2020 року. Останній рік наповнення сайту підтримали в рамках «Підтримки реалізації Стратегії культурного розвитку Одеси», що координується ГО «Піксельовані реальності» у партнерстві з Департаментом культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради.

Ця робота буде продовжена, адже нові місця поховань часто знаходяться абсолютно випадково. Якщо у вас є подібна інформація, команда ГО «Суспільство та історична спадщина» просить писати та повідомляти для подальшого дослідження та включення до каталогу.

Для отримання додаткової інформації звертатися до контактної особи: Галини Петренко, менеджерки з комунікацій press@pixelatedrealities.org


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

Збереження лелек під час війни: енергетики ДТЕК допомогли орнітологам окільцювати 50 пташенят на Одещині
Енергетики ДТЕК Одеські електромережі другий рік поспіль допомагають вченим окільцьовувати пташенят білого лелеки у співпраці із Західноукраїнським орнітологічним товариством в рамках міжнародного проєкту польського товариства орнітологів Małopolskiego Towarzystwa Ornitologicznego. Це дозволяє відстежувати вплив на популяцію зовнішніх факторів, зокрема повномасштабної війни.

Останні новини:
14:08 04.07.2024
13:39 04.07.2024
13:30 04.07.2024
13:09 04.07.2024
11:45 04.07.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.896