ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




КВАРТИРИ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ
27.10.2011 / Газета: Акценти / № 41 / Тираж: 5000

Четверо херсонських ветеранів, у рамках Програми «Забезпечення житлом інвалідів війни І групи», тепер мають власні квартири

«... Виділено 734 тисячі гривень для придбання 4 однокімнатних квартир, — розповідає начальник Херсонського міського відділу з обліку та розподілу житлової площі Марина Сластєніна. — Було досить складно, тому що довелось проводити тендер, а потім два місяці чекати, поки він пройде, треба було дотриматись всіх процедур оформлення документів. Але, нарешті, все готово, і ось ми вручили цим людям ключі від квартир. Помешкання в хорошому стані, там все е, заходь — і живи».

Програму забезпечення житлом інвалідів війни і групи Херсон виконав першим. Станом на 1 січня минулого року у списках на квартирному обліку, за місцем проживання, таких сімей було 4. За результатами проведеного тендеру всім 4-м придбано однокімнатні квартири. Вартість 1 кв. м загальної площі становила майже 5 тис. Усі квартири обладнані комунальними зручностями, знаходяться у задовільному санітарному стані, розташовані безпосередньо близько до зупинок громадського автотранспорту, продуктових магазинів, аптек. Адже ветеранам має бути не лише зручно знаходитись у самих помешканнях, але й користуватись соціально необхідними зручностями.

«Я ЗО років стояла на черзі на отримання житла, і нарешті дочекалась. Довго, звичайно, але добре, що дочекалась, — розповідає Ніна Сомова. — Минулого року казали, що не вистачило грошей, тому тоді не змогли придбати ці квартири. Я жила з сином в однокімнатній квартирі і йому влітку доводилось з сім'єю жити на дачі. А тепер буде зручніше».

Програма забезпечення житлом — не єдина така у своєму роді. У місті діють програми «Соціальний захист» та «Ветеран», на реалізацію заходів яких у міському бюджеті закладаються щорічно певні кошти.

За програмою «Ветеран» міській організації ветеранів війни і праці надається постійна фінансова підтримка, У 2010 році з міського бюджету витрачено 124 тис. грн., план-бюджет 2011 року складає -135 тис. грн. На виконання комплексної програми «Соціальний захист» у міському бюджеті, в поточному році, передбачено майже 3 млн грн, що спрямовуються на надання окремим категоріям громадян додаткових пільг з оплати за житлово-комунальні послуги та користування телефоном.

На надання пільг міським бюджетом передбачено 1 млн. 300 тис грн.

За рахунок коштів міського бюджету ветеранам війни надається також адресна грошова : допомога. У межах програми «Вдячність» інвалідам війни, учасникам бойових дій, вдовам загиблих у Великій Вітчизняній війні, сім'ям загиблих в Афганістані, вдовам померлих учасників бойових дій, визнаних за життя інвалідами, надаються пільгові побутові послуги. На | виконання програми у 2011 році передбачено 50 тис. грн., цього року пільговими послугами скористалися 302 ветерани війни.

Серед проблемних питань, що досі не вирішені, — створення Будинку ветеранів, який планується розмістити у недобудованому приміщенні на вулиці Комсомольській. Для вирішення цієї проблеми, у міському бюджеті на 2012 рік, планують передбачити кошти.

Автор: Маргарита Коваленко

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012