ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




СБУ: викраденого з окупованої території проросійського бойовика засуджено на 15 років за знущання над мешканцями Херсонщини
11:16 / 17.10.2023

ОДЕСА, 17 ЖОВТНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – За матеріалами Служби безпеки України 15 років тюрми отримав бойовик-садист, який виводив на «розстріл» мирних жителів Херсонської області.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

У повідомленні облуправління Служби сказано:

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один учасник окупаційних угруповань рф, який причетний до масових катувань мирних жителів лівобережної Херсонщини.

Зловмисник знущався над людьми та погрожував їм вбивством. Задокументовано факти, коли він прострілював ноги викраденим мешканцям області або стріляв поруч з головою потерпілих, імітуючи розстріл.

Співробітники СБУ та спецпризначенці ЗСУ затримали бойовика у результаті спецоперації на тимчасово окупованій частині регіону. Таким чином зловмисника було виведено на підконтрольну територію України, щоб притягнути до відповідальності.

За матеріалами української спецслужби, суд призначив йому 12 років тюремного ув’язнення. Враховуючи, що зловмисник раніше був засуджений за державну зраду, суд, за сукупністю злочинів, призначив йому 15 років за ґратами.

Як встановило слідство, засудженим є колишній мешканець окупованої Жданівки на Донеччині, який ще у 2014 році добровільно приєднався до терористів на сході України.

На початку повномасштабного вторгнення рф його «відрядили» до складу 3-го стрілецького взводу 1-ї роти 5-го батальйону 109-го полку Південного військового округу країни-агресора.

Разом з російськими окупантами він воював проти Сил оборони і брав участь у захопленні лівобережної Херсонщини.

Також бойовик знущався над мирними жителями регіону, в тому числі намагався «вибити» з них «зізнання» у причетності до руху опору.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Розслідування проводили слідчі СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
19:27 02.05.2024
18:35 02.05.2024
17:32 02.05.2024
16:56 02.05.2024
16:44 02.05.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.914