ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«НАРЕЧЕНІ» ЧИ ПРИРЕЧЕНІ...
23.09.2011 / Газета: Акценти / № 36 / Тираж: 5000

Святкова хода наречених — явище достатньо популярне не лише в Україні. У всьому світі вже поставлено рекорди з кількості юних дівчат та дорослих жінок, які пройшлися містом, вбрані у весільні сукні. Не відставати у цьому плані вирішило й керівництво нашого міста, і до Дня Херсона влаштувало свій «Парад наречених».

Для тих, хто виявив бажання взяти участь у херсонському параді, влаштували навіть кастинг, прямо у великій залі виконкому. Організатори обіцяли, що «наречених» буде 233 — стільки, скільки виповнилося років місту. Натомість, під час самої ходи, уважний спостерігач не нарахував би і 150 учасниць.

Та головне все ж не у кількості... Коли парад анонсували, то особливу увагу звертали на те, що, мовляв: «Херсон — місто гарних дівчат і чудових наречених, і ми це доведемо». Але здавалося, що молодим херсонкам так і не розповіли, що саме вони мають довести, і як треба було демонструвати свою вроду... Коли наречені тільки почали виходити, то склалося враження, що вони ніколи раніше нічого подібного не робили. І це мабуть справді так, адже багато дівчат, мабуть, «зеленого поняття» не мають про правильну поставу і ходу, бо у параді запрошували взяти участь «всіх бажаючих». От і «всі бажаючі» і прийшли.

Але й тут варто зазначити те, що з усіма «нареченими» влаштовували справжні репетиції, що тривали понад 2 тижні. Виходить, що за цей час особливих знань про правильну ходу дівчата або не отримали, або не хотіли отримати. Вбрання «наречених» звичайно було гарним. Але повного образу справжньої нареченої їм відтворити не вдалось. Тому тим, хто спостерігав за дівчатами, доводилось насолоджуватись поєднанням чудової сукні та... іноді спортивного взуття. Чи залишилися у виграші від подібного дійства власники весільних салонів, яким «люб'язно» запропонували надати сукні для дівчат? Хто знає, у скільки грошей обійшовся такий «прокат»...

І все ж таки, всім херсонцям, які прийшли подивитись на парад, удача посміхнулась. Справжню атмосферу весілля внесли до дійства 2 пари молодих, які побралися у День рідного міста, і приїхали одразу після реєстрації шлюбу у парк. Подружжя доєдналися до параду і викликали у присутніх добрі посмішки. Мабуть саме те, що подружжя та їхні почуття були справжніми, а не «зіграними», не «підготовленими» заздалегідь, подарувало заряд позитивних емоцій присутнім.

Результат «Параду Наречених» міг спостерігати кожен, хто гуляв вулицями міста у святковий день. Дівчата, які не переодяглись після святкової ходи, так і продовжували прогулюватись центром міста, прямо у «весільному» вбранні, і вигляд вони мали, м'яко кажучи, не дуже привабливий. Принаймні, вираз обличчя тих «наречених», яких зустріла авторка матеріалу, був достатньо красномовний, і говорив він не про те, що дівчина вважає себе гарною нареченою і має своєю посмішкою дарувати радість усім навколо. Погляд «наречених», їхня хода, згорблена спина, говорили про те, що ніби хтось приготував для них покарання, вони з приреченим виглядом йдуть у бік ешафоту.

Саме такий своєрідний і не схожий на інші був «Парад наречених» у нашому місті. Та, можливо, це — лише початок...Наступного року організатори врахують цьогорічні недоліки, і тоді вже херсонці із справжнім задоволенням подивляться на , парад красунь у чудових весільних сукнях?

Автор: Олена КУЧЕРЯВА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014