ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ХЕРСОН КВІТУЧИИ
23.09.2011 / Газета: Акценти / № 36 / Тираж: 5000

13 вересня, у Херсонській міськраді, в межах святкування 233-1 річниці від Дня заснування м. Херсона, підвели підсумки конкурсу «Моя квітуча оселя»

Це своєрідне змагання для квітників-аматорів було запроваджене ще у 2009 році, і саме напередодні Дня міста, традиційно відбувається нагородження переможців конкурсу. За умовами, всі бажаючі мали можливість надіслати фото свого балкону, прибудинкової території багатоповерхового будинку чи сектору приватної забудови із зображенням власних квітників. На цьогорічний конкурс надійшло 372 фотографії.

У номінації «Краще оформлення квітами території біля будинків сектора приватної забудови» переможцями стали Надія Ришкович, Людмила Яко- венко та Галина Лозович.

«Моє насіння можна знайти по всьому місту, у Києві та навіть у Сицилії, — розповідає про своє захоплення пані Лозович. -Друзі беруть, розвозять, і потім мої квіти ростуть і на балконах, і біля офісів. Люблю ділитись, даю всім, хто які хоче. А іноді сама до когось можу прийти і попросити насіння, якого в мене, наприклад, нема. Квітів у мене дуже багато, величезна кількість різновидів. Рясно цвіли троянди весною, такі великі-великі, я їх пасинкую, підживлюю, щоб красиві були, щоб душу радували, щоб люди приходили подивитись. У нас зараз найгарніша вулиця. Я спеціально прогулялась іншими вулицями, і ніде такої краси, як у нас, не бачила. Я ж змушую і сусідів своїх теж квітами займатись».

У номінації «Краще оформлення квітами прибудинкової території багатоповерхових будинків» найкращим квіткарем виявився Владислав Брусилов.

Серед нагороджених були й об'єднання співвласників багатоквартирних будинків: І премію отримало ОСББ «Самоцвіт»; кілька об'єднань отримали заохочувальні призи.

«За краще оформлення квітами балконів» найвищу нагороду отримала Ірина Хімич, причому заявку на участь у конкурсі надіслала не вона, а її сусіди.

Вітальні слова, Почесні грамоти та сувеніри конкурсанти отримали від міської влади, районних у місті рад, а також управлінь освіти, охорони здоров'я та культури.

Міський голова Володимир Сальдо зазначив, що конкурс «Моя квітуча оселя» підводить підсумки роботи кожного херсонця з благоустрою своїх власних помешкань. Кількість учасників з кожним роком зростає, і це доводить, що мешканці Херсона насправді намагаються прикрасити його, зробити красивішим та комфортнішим, А головне, що всі їхні зусилля не є марними, адже кожна окремо взята прикрашена оселя робить прекрасним все наше місто, а це чи не найкращий доказ любові до Херсона.

Не відстають від дорослих херсонців і школярі. Вони також долучились до благоустрою міста, але в межах власного конкурсу «Краще шкільне подвір'я», проведення якого також стало доброю традицією нашого міста. А напередодні святкування Дня Херсона відбулось урочисте нагородження переможців конкурсу. Як розповіли організатори, подібні змагання не лише прививають школярам любов до прекрасного, а й сприяють благоустрою міста. «Сьогодні наше головне завдання — зробити так, щоб територія, прилегла до освітніх закладів, використовувалась і для мешканців, які проживають поруч, — переконаний начальник міського управління освіти. — Важливо, що все те, що створили учні, батьки та вчителі, і надалі залишається на території закладу. Ми намагаємось привити дітям бережливе ставлення до природи, і подібні конкурси дуже допомагають у цьому».

Учасниками конкурсу стали 145 закладів освіти. Було надіслано більше двохсот фотографій, що ілюстрували результати проведеної роботи.

Журі, до якого увійшли педагоги, батьки, учні, представники громадськості, визначили переможців, Найбільш активними у роботі з облаштування пришкільної території визнали колектив Херсонського ясел-садка № 1 для ослаблених і часто хворіючих дітей; педагогічний та учнівський колектив школи № 27, колектив Антонівського ясел-садка N2 4; колектив ясел-садка № 39; колектив школи-садка-інтернату №29; колективи шкіл № 1, № 39, №53 та гімназії N9 56, Переможці отримали почесні грамоти та грошові премії.

«Надзвичайно приємно отримати нагороду, адже вона зобов'язує на ще більші звершення, — каже Тетяна Яковлева, директор школи-інтернату № 29. — Наша перемога — це результат спільної роботи шефської організації, дирекції, головного опікуна та, звичайно ж, батьків. Ми вважаємо, що діти повинні створювати красу, тоді вони навчаться її любити і цінувати».

Готовність підтримувати чистоту і порядок на подвір'ях освітніх закладів, з боку влади повинна обов'язково заохочуватись, вважають у мерії. Адже робота з благоустрою не є одноденним показом, вона залишиться для дітей, батьків, вчителів, вихователів, а також херсонців, які просто живуть поруч із навчальними закладами. І ця краса ще довго буде милувати око мешканців та гостей міста.

Автор: Маргарита КОВАЛЕНКО

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011