ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Ставки оренди землі – у відповідність із Законом
26.09.2011 / Газета: Чорноморець / № 74 / Тираж: 2265

16 вересня у Таврійській сільській раді пройшла виїзна колегія Скадовської райдержадміністрації.

Гостинно приймала членів колегії Таврійська загальноосвітня школа. Із цієї нагоди учні організували імпровізований концерт, виставку осінніх квітів та власних доробок.

Про стан підготовки нав-чальних закладів району до нового навчального року та про підсумки проведення літнього оздоровчого сезону на колегії доповідала заступник голови РДА Євгенія Володимирівна Небрат. Вона відзначила загальноосвітні заклади району, які на високому організаційному рівні здійснили якісну підготовку до нового навчального року. Серед них – три міські школи, Тарасівську, Андріївську, у Улянівськау, Новомиколаївську, Радгоспненську, Приморську, Тарасівську та Антонівська ЗОШ.

Також Євгенія Володимирівна назвала найкращі шефські організації та установи, які допомогли загальноосвітнім закладам провести ремонтні роботи. Підтримують освіту в районі Інститут рису УААН, ДП СОК «Гілея», митний пункт «Скадовськ», фермерські господарства «Деметра», «Валерія», О.К.Давидько, приватні підприємці М.С.Петриченко, О.Б.Аліфанов, І.В.Гармонюк, ТОВ «Володимирівка», Іванівський інкубатор. Відчутну допомогу на установку пластикових вікон в місцевій школі надала Лазурненська селищна рада.

За рахунок коштів із районного бюджету у нинішньому році здійснено капітальний ремонт покрівлі Скадовської ЗОШ №3, Михайлівської ЗОШ, установку енергозберігаючих вікон і дверей у Тарасівській та Таврійській загальноосвітніх школах, ремонт віконних і дверних укосів Широківської ЗОШ.

У межах затверджених на 2011 рік асигнувань також було здійснено капітальний ремонт внутрішнього туалету та зовнішньої мережі каналізації Шевченківської ЗОШ, установку пластикових вікон та дверей на будівлі Широківської ЗОШ .

Далі доповідач повідомила, що у поточному місяці проведено тендер із закупівлі кам’яного вугілля. Отже, у школах, які обігріваються твердим паливом, буде тепло.

Разом з тим, Євгенія Володимирівна вказала на низку недоліків, які впливають на життєдіяльність навчальних закладів району, та окреслила завдання, що стоять перед владою з організації необхідних умов для навчально-виховного процесу.

Голова РДА Єгор Олексан-дрович Устинов з приводу оформлення правоустановчих документів на землю під навчальними закладами наголосив: «Попереджаю сільські ради, що школам повинні відійти всі об’єкти, які знаходяться на цих земельних ділянках: спортивні майданчики, котельні, майстерні, водосховища. Радам необхідно винести відповідні рішення й надати дозвіл на виготовлення технічної документації в БТІ».

Далі на колегії підвели підсумки оздоровчого сезону. Минулого літа оздоровчі заклади надали 135 благодійних путівок для категорійних дітей району, що дозволило зекономити майже півмільйона бюджетних коштів. А за кошти районного бюджету було придбано 45 путівок для дітей облікових категорій.

Відповідно до Указу Президента України Скадовська РДА спільно з відділом Держкомзему у Скадовському районі переглянуто 7 договорів оренди землі з оздоровчими закладами. По п’ятьох із них було підвищено орендну ставку до 12%.

За словами Є.Устинова, позитивним є той факт, що минулий оздоровчий сезон пройшов без складних випадків захворювань, масових інфекцій та отруєнь.

Проблемними залишаються на території району питання легалізації та реєстрації міні-готелів, баз відпочинку та контроль за реалізацією продуктів харчування на стихійних ринках. Потребують перегляду угоди щодо використання пляжних земель.

Голова адміністрації Є. О.Устинов дав завдання скласти уточнений реєстр закладів відпочинку та оздоровлення на території району, забезпечити їх обов’язкову сертифікацію і стандартизацію. Скадовськавтодор на колегії зобов’язали поліпшити стан автотранспортних шляхів у курортних напрямках.

На колегії також розглянули питання про стан використання земельних ділянок державної власності та проведення робіт з нормативно-грошової оцінки земель району. Доповідав із цього питання перший заступник голови РДА Віталій Миколайович Кулюк. Він повідомив, що на низькому рівні вноситься орендна плата за використання земель державної власності сільськогосподарського призначення в Таврійській, Птахівській та Радгоспненській сільських радах. У багатьох суб’єктів підприємницької діяльності ставки орендної плати за використання земельних ділянок не відповідають вимогам статті 21 Закону України «Про оренду землі» та Податкового кодексу України. Нині райдержадміністрацією проводиться робота з перегляду ставок орендної плати діючих договорів оренди. У результаті більше 100 фізичним і юридичним особам збільшено ставки орендної плати до 3% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Як тільки вийшли відповідні розпорядження, податкова інспекція зробила перерахунок орендної плати за 2011 рік. У результаті очікуються надходження до бюджетів усіх рівнів майже на мільйон гривень.

Віталій Миколайович на колегії назвав суб’єкти господарювання, які відмовились збільшувати ставку орендної плати за землю. «До таких фермерів і товариств буде вестися претензійна робота через судові інстанції. А договори оренди з такими суб’єктами господарювання буде розірвано», – сказав голова адміністрації.

На колегії було також розглянуто питання «Про стан боротьби зі злочинністю та правопорушеннями, забезпечення правопорядку, прав і свобод громадян в районі за підсумками першого півріччя 2011 року».

Автор: Прес-центр райдержадміністрації

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012