ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Наші пропозиції інвесторам
26.09.2011 / Газета: Трудова слава / № 38 / Тираж: 4714

Інвестиції відіграють суттєву роль в економічному житті будь-якого регіону. Для нашого дотаційного району їхнє значення зростає багатократно. Завдяки інвестиціям засновуються нові підприємства і розширюються існуючі, зростають обсяги виробництва, створюються робочі місця.

У вересні поточного року заплановано проведення міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти», участь у якому візьмуть зарубіжні бізнесмени. Новотройчани підготували кілька інвестиційних пропозицій, найбільш привабливими з яких є проекти створення міжрайонної оптово-торгівельної бази з овочесховищем і первинною обробкою та будівництво туристичного комплексу «Сайгон-степ».

ОПТОВО-ТОРГІВЕЛЬНА БАЗА

Міжрайонну оптово-торгівельну базу з овочесховищем та первинною обробкою городини інвесторам пропонують створити на колишній базі райспо-живспілки. Збудувавши її, власники так і не встигли розпочали роботу — збанкрутіли.

Об'єкт досить привабливий: розміщений у центрі Новотроїцького району, поруч — траса Херсон -Сімферополь. Відстань до залізниці — ЗО км, до морського торгівельного порту — 45 км, до обласного центру — 170 км. Сусідство Новотроїцького району з Чаплинським, Каховським, Ніжньосірогозьким, Іванівським та Генічеським дає можливість використовувати овочесховище як міжрайонне. А розташування району поблизу курортних зон — Крим та Арабатська стрілка — реалізовувати продукцію протягом року санаторіям і пансіонатам.

Є реальна можливість реалізовувати продукцію і на експорт: в Російську Федерацію, Польщу та республіку Білорусь. Районною владою проводиться робота щодо налагодження зв'язків із зазначеними країнами, однак через відсутність спеціалізованого овочесховища експортування можливо лише у період збору врожаю, тобто в серпні-листопаді.

Двогектарна земельна ділянка бази огороджена. Є складські приміщення загальною площею дві тисячі квадратних метрів, адміністративні будівлі, навіси, приміщення для охоронників, вагова для вантажного транспорту. Під'їзні шляхи асфальтовані. Саме овочесховище має шість відокремлених приміщень і розраховане на збереження 2,2 тисячі тонн городини.

Нестача сировини майбутній базі не загрожує. Наш район має сприятливі умови для вирощування овочевих культур високої якості у значних обсягах. Щорічні посіви городини на зрошенні складають близько 1 тисячі гектарів, причому розширення площ стримує саме відсутність можливості зберігати вирощене: як правило, городину та баштанні закупляють прямо з поля, відтак ціни диктує покупець. Однак уже зараз новотройчани входять у першу трійку районів області по виробництву цибулі, а наші сусіди генічани — в п'ятірку лідерів по вирощуванню томатів.

ТУРИСТИЧНИЙ КОМПЛЕКС

Зелений туризм набуває все більшого поширення в світі. Однак у нашому районі немає жодного підприємства, яке б надавало такі послуги. Хоча потенціал маємо значний: унікальне озеро Сиваш, місця древніх стоянок і поселень, безпосередня близькість до всесвітньо відомого національного біосферного заповідника «Асканія-Нова». Окрім того на території району знаходиться частина Азово-Сиваського національного парку.

Проект передбачає будівництво сучасної бази відпочинку на території Сивашівки поблизу ставків. Розрахована база на одночасне проживання 500 гостей. Селитимуть їх у бунгало (стилізовані котеджі з усіма зручностями ), причому третину будівель розмістять прямо на воді; та трихаусах — будиночках на деревах, які користуються підвищеною популярністю в Європі. Орієнтований проект на задоволення потреб у короткостроковому відпочинку: «тури вихідного дня» та «швидкі путівки».

Гостям, окрім екскурсій, пропонуватимуть катання на конях, верблюдах, квадроциклах, повітряних кулях, водні прогулянки. Вони зможуть порибалити на спеціально зарибленому озері та сходити на справжнє полювання з рушницею чи тихе — з фотоапаратом або камерою.

Найбільший виграш від реалізації проекту матимуть мешканців Сивашівки, адже це стимулюватиме подальший розвиток села та його благоустрій. Люди матимуть постійну роботу і заробітки.

Автор: Юрій КОЦЕГУБОВ, заступник голови райдержадміністрації

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011