ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Сесія Цюрупинської районної ради
26.09.2011 / Газета: Вісник Олешшя / № 77-78 / Тираж: 3416

15 вересня відбулась XIV сесія районної ради VI скликання. У її роботі взяли участь відповідальні працівники районної ради, заступники голови райдержадміністрації, начальники управлінь і районних служб, голови місцевих рад.

Вела сесію голова районної ради Лариса Снігур.

Першим, традиційно, сесія розглянула питання «Про хід виконання програми економічного і соціального розвитку Цюрупинського району на І півріччя 2011 року» (доповідач начальник відділу економіки на інфраструктури рай-держадміністрації Наталія Свірко). Відзначено, що за звітний період забезпечено виконання основних заходів Програми. Зокрема, на 22,2% у порівнянні з відповідним періодом збільшено реалізацію промислової продукції (у відпускних цінах); у районі намолочено 56547 тонн ранніх зернових, при врожайності 28,1 цнт. з гектара — планові показники значно перевиконано; на 3,7% збільшено перевезення вантажів, власне вантажооборот зріс на 8,3% і склав 15181,49 тис. тонна-кілометрів, на 4% збільшився пасажирооборот і склав 70320,7 тис. пасажи-ро-кілометрів.

Приріст іноземного капіталу в січні-березні ц.р. становив 387,6 тис. доларів США (105,7% до обсягів на початок року).

За перше півріччя у порівнянні з відповідним періодом минулого року зросла на 21,5% середня заробітна плата, й нині становить 1801 грн.

За січень-червень забезпечено збір платежів до державного бюджету у сумі 6922,7 тис. грн., що становить 103% до Показників розрахункової бази га звітний період. До місцевих бюджетів надійшло 19901, 9 тис. грн. податків і зборів, адміністрування яких здійснюють податкові органи. Розрахункова база надходжень до місцевих бюджетів виконана на 112,1 %.

Забезпечено виконання до-ходної частини загального фонду бюджету всіма місцевими радами району. Проведено у повному обсязі розрахунки бюджетних установ за спожиті ними енергоносії та комунальні послуги.

В районі забезпечено стабільне функціонування установ охорони здоров'я, освіти і культури та підтримку найменш захищених верств населення.

Разом з тим, відзначалось, не використані повною мірою можливості окремих галузей економіки. Так, сільськогосподарськими підприємствами зменшено по-голів'я свиней до відповідного періоду минулого року на 12,2%; станом на 1 липня 2011 року воно склало 12903 гол. В сільгосппідприємствах налічується 620 голів овець та кіз, або 41,3% до відповідного пе-. ріоду минулого року. Сільськогосподарськими підприємствами зменшена реалізація м'яса в живій вазі до відповідного періоду минулого року на 17,6%, а виробництво молока за 1 півріччя склало 18,2 тонни, або 41,3% до відповідного періоду минулого року.

Зменшився обсяг виконання будівельних робіт організаціями району — всього 66,0% до відповідного періоду минулого року.

Станом на 1 липня, за оперативними даними, залишилася заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 755,4 тис. грн.

Залишається непогашеним борг населення за житлові-комунальні послуги у сумі 3394,4тис. грн.

Сума податкового боргу до бюджетів всіх рівнів 8,5тис. грн.

Із загальної кількості підприємств, що обліковуються районним відділом статистики, збитково спрацювало 57,1%.

Сесія прийняла рішення, яким:

- структурним підрозділам районної державної адміністрації забезпечити проведення щомісячного аналізу основних показників економічного і соціального розвитку територій району, а також галузей економіки та сфер діяльності, з оцінкою результатів та прийняттям рішень, спрямованих на усунення недоліків, забезпечення подальшого динамічного розвитку та поліпшення добробуту населення району;

- управлінню агропромислового розвитку районної державної адміністрації посилити роботу з питань відтворення поголів'я сільськогосподарських тварин та сприяти нарощуванню його чисельності;

- управлінню агропромислового розвитку районної державної адміністрації спільно із сільськими та селищними головами забезпечити формування регіональних ресурсів продовольчого зерна на 2010-2011 маркетинговий рік в кількості 10100 тонн.

Рекомендовано керівникам підприємств району, що із різних причин не виконали протягом першого півріччя завдання програми економічного і соціального розвитку Цюрупинського району на 2011 рік, вжити дієвих заходів та до кінця 2011 року забезпечити їх виконання.

Сесія внесла доповнення до районних програм. Оскільки зміни та доповнення передбачають збільшення фінансування, то начальник фінансового управління РДА Майя Карпеш винесла на обговорення депутатам проект змін до бюджетних призначень. Що й було депутатами підтримано.

Розглянуто інші поточні питання, які можуть бути вирішені тільки сесійно. Серед найпомітніших — передача у повне господарське відання об'єктів спільної власності територіальних громад району — не-житлову будівлю (будинок рай-військкомату, Першотравнева, 87) Цюрупинському територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Цюрупинської районної ради та Стоматполі-клініки (Житлоселище, 20) — у повне господарське віддання Стоматполіклініці, а також, на виконання рішення Господарського суду Херсонської області, сесія прийняла рішення про включення до Програми приватизації цілісний майновий комплекс площею 455 кв.м. (аптека №159, Житлое-лище, 1).

Розглянуто також інші питання порядку денного й прийнято відповідні рішення.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011