ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Сільські громади повинні використати наявні резерви
26.09.2011 / Газета: Вісті / № 38 / Тираж: 1140

16 вересня у Новоолек-сандрівській сільській раді відбулося чергове засідання консультативно-дорадчої ради з питань забезпечення діяльності місцевого самоврядування в районі та його розвитку.

У засіданні взяли участь голова районної ради Станіслав Басараб, його заступник на громадських засадах Андрій Доценко, керуючий справами виконавчого апарату райради Людмила Величко, головний спеціаліст відділу організаційної роботи Наталія Колосок, радник голови районної ради з питань соціально-економічного, культурного розвитку територій, здійснення економічних реформ та власності Євген Лотарь, а також сільські голови. І а засіданні був присутній також перший заступник голови райдержадміністрації Валерій Руденко.

Варто зазначити, що консультативно-дорадча рада -постійно діючий колегіальний орган, який створюється згідно з Угодою про співпрацю між районною радою, селищною та сільськими радами Ново-воронцовського району на добровільних засадах на час повноважень депутатів районної ради, депутатів селищної, сільських рад району шостого скликання.

Мета створення консультативно-дорадчої ради — сприяння забезпеченню діяльності депутатів місцевих рад, органів і посадових осіб місцевого самоврядування та реалізації державної політики щодо сталого розвитку місцевого самоврядування району і підвищення рівня життя населення району.

Одним з основних завдань консультативно-дфадчої ради є: опрацювання взаємо-узгоджених пропозицій щодо законодавчого забезпечення діяльності місцевого самоврядування та його розвитку;

- вивчення та розповсюдження досвіду з питань місцевого самоврядування та регіонального розвитку.

У предметній доповіді радника голови райради Євгена Лотарьо-ва про впорядкування орендних відносин та про майно спільної власності територіальних громад було зазначено, зокрема, що з метою впорядкування та обліку цього майна рішенням XXIII сесії районної ради п'ятого скликання була створена комісія, яка планомірно проводила обстеження всіх будівель майнового комплексу, спілкувалася із працівниками закладів, переглядала наявні договори оренди (суборенди) та вивчала ситуацію по надходженню коштів від оренди, виявляла заборгованість по орендній платі.

Безперечно, що створення консультативно-дорадчої ради для місцевих територіальних громад є справою корисною, бо допомагають їм працювати більш ефективно, особливо в питаннях поліпшення орендних відносин.

В обговоренні цієї важливої тематики на засіданні консультативно-дорадчої ради коротко виступили Біляївський сільський голова Світлана Єгорова, Золотобалківський сільський голова Олександр Мовчан, а також консультував та відповідав на запитання присутніх спеціаліст управління економіки РДА Анатолій Ми-хайлець.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012