ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Робота органів опіки і піклування щодо соціального захисту, захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування
26.09.2011 / Газета: Рідний край / № 39 / Тираж: 1147

Заходи соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, гарантуються, забезпечуються та охороняються державою. Державні соціальні стандарти для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування встановлюються незалежно від того, де дитина перебувала на утриманні та вихованні, на рівні, не меншому за встановлений прожитковий мінімум для осіб відповідного віку.

Станом на 16 вересня 2011 року на обліку у службі в справах дітей районної державної адміністрації перебуває 52 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування. 34 дитини виховуються у сім'ях опікунів (піклувальників), 5 — в прийомних сім'ях, двоє дітей у обласному Будинку дитини, 11 — в інтернатних закладах області.

Працівники служби здійснюють контроль за умовами утримання, навчання та виховання дітей, над якими встановлено опіку, піклування, та яких влаштовані у прийомні сім'ї.

Забезпечено своєчасне встановлення статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. За поточний рік осиротіло восьмеро дітей, з них: двоє усиновлено громадянами України, одного влаштовано під опіку до новоствореної прийомної сім'ї, двоє дітей-сиріт передано до обласного будинку дитини та двоє — до обласної школи-інтернату.

Забезпечено ведення обліку житла дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яке належить дітям на праві власності або на праві користування. 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають житло, 9 із них мають житло на праві користування, 1- на праві власності.

З метою захисту дітей від жорстокого поводження у сім'ях, виявлення неналежного виховання та утримання дітей в сім'ях працівниками служби у справах дітей рай-держадміністрації протягом 2011 року ініційовано питання про притягнення до відповідальності шести батьків. Четверо з них позбавлено батьківських прав (одну дитину цих батьків передано під опіку, одну-у прийомну сім'ю, двоє дітей усиновлено).

За звітний період проведено обстеження матеріаль-но-побугових умов проживання 25 неблагонадійних сімей.

Управління майном, що належить особам, над якими встановлено опіку чи піклування або які влаштовані в будинки дитини, дитячі будинки, відповідні навчальні заклади, дитячі будинки-інтернати та будинки-інтернати для громадян похилого віку та інвалідів, здійснюється опікунами та піклувальниками.

Якщо у особи, над якою встановлено опіку (піклування), є майно, житло, що знаходиться в іншій місцевості, то опіка над цим майном, житлом установлюється органами опіки і піклування за місцезнаходженням майна.

Майно, житло передається опікунам або піклувальникам за актом, один примірник якого знаходиться в органах опіки та піклування, а другий передається опікуну або піклувальнику. Акт передачі майна, житла складається представниками органів опіки та піклування і підписується ними, опікунами або піклувальниками й не менш ніж двома понятими. Гроші та цінні папери передаються на зберігання до установи банку.

Охоронне свідоцтво та ощадна книжка зберігаються в опікуна (піклувальника) або в органах опіки та піклування, про що в особовій справі робиться відповідний запис.

Безпосереднє ведення справ та координація діяльності стосовно дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування покладено на служби у справах дітей. Але ніхто не відміняв повноваження з органів опіки та піклування при виконавчих комітетах місцевого самоврядування щодо вирішення таких питань:

-перевірки умов проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- забезпечення житлом цієї категорії дітей. З жодної сільської ради, крім Первомаївської сільської ради, не надходять повідомлення про дітей, що осиротіли та повідомлення про сім'ї, які опинились в складних життєвих обставинах.

Автор: Л. ГРИЦАЄНКО, начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013