ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Микола Костяк провів чергову селекторну нараду
26.09.2011 / Газета: Високе поле / № 38 / Тираж: 800

19 вересня голова обласної державної адміністрації Микола Костяк провів чергову обласну селекторну нараду з головами райдержадмініст-рацій, міськими головами міст обласного значення, головами районних рад, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, обласних служб та управлінь.

Основними питаннями, на яких акцентував свою увагу Микола Костяк, стали підсумки проведеного 15 вересня під головуванням Президента України Віктора Януковича засідання Ради регіонів, у якому голова обласної державної адміністрації та голова обласної ради особисто брали участь.

Серед основних пріоритетів роботи місцевих органів влади Президент визначив збереження стабільності доходів населення та боротьбу з бідністю працюючого населення, що вимагає створення нових робочих місць та зростання показників реальної заробітної плати.

Реалізовані податкова та бюджетна реформи вже суттєво зміцнили фінансову незалежність регіональної влади і місцевого самоврядування. Завдяки реформам обсяг бюджету розвитку у місцевих бюджетах збільшився у 2,7 рази, що дає змогу витрачати на довгострокові капітальні проекти власні, а не державні кошти.

Президент України також підкреслив, що місцева влада має зняти зі свого боку всі регуляторні та адміністративні бар'єри, ліквідувати корупцію, що гальмує економічну активність на місцях, забезпечити прозорість і публічність прийняття управлінських рішень, повернути довіру людей до влади.

Окремий блок питань, якого торкнувся Глава держави, — це реформа земельних відносин та аграрного сектору в цілому. У цьому контексті Президент України дав доручення завершити

роботу з розмежування земель державної та комунальної форм власності.

Серед найближчих завдань місцевої влади — вирішення питань земельної реформи, реформи охорони здоров'я, реформування освіти та системи житлово-комунального господарства.

Під час обласної селекторної наради Микола Костяк також розповів про підсумки проведеного 14 вересня засідання Кабінету Міністрів України, головною темою якого був розгляд проектів Державної програми соціально-економічного розвитку і державного бюджету.

«Вперше Уряд розглядає ці визначальні документи одночасно і на середньострокову перспективу: на 2012 рік та до 2014 року. Бюджет 2012 року -це бюджет пріоритетного розвитку внутрішнього ринку і стимулювання розвитку регіонів. Для розрахунків бюджету закладено зростання реального валового внутрішнього продукту на 5,5% і скорочення дефіциту державного сектору до 2,5% ВВП порівняно з 3,5% у поточному році», — повідомив голова облдержадміністрації.

На інвестиційні витрати зведеного бюджету вперше спрямовується приблизно 5% ВВП, що становить понад 75 млрд. грн прямого бюджетного інвестування і стимулювання кредитної підтримки реального сектору економіки. Ще 17,3 млрд. передбачено на фінансування інноваційно-інвестиційних програм розвитку регіонів.

Крім того, повною мірою запрацюють стимулюючі норми Податкового кодексу. Ставка податку на прибуток знизиться ще на 2%: з 23% у 2011 році до 21 % у 2012 році. Продовжуються «податкові канікули» зі сплати податку на прибуток для но-востворених та малих підприємств. Будуть діяти по-. даткові пільги і преференції для суднобудівної та літакобудівної промисловості, машинобудування для агропромислового комплексу, легкої промисловості, підприємств з надання готельних послуг та інших.

На порядок денний обласної селекторної наради було винесено три питання: про хід проведення в області осінньо-по-льових робіт; про посилення контролю за діяльністю, пов'язаною з операціями з металобрухтом, у районах та містах області; про стан розрахунків споживачів області за спожиті енергоносії.

За результатами розгляду питань, винесених на селекторній нараді, Микола Костяк зупинився на актуальних завданнях, які необхідно вирішувати в оперативному порядку.

Перш за все голова облдержадміністрації наголосив, що 23-24 вересня в області відбудеться дуже важливий захід -Міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти: привабливість, співпраця, інвестиції, економічний розвиток». Очікується високий рівень представництва від іноземних держав і представників бізнесу, зацікавлених у реалізації інвестиційних проектів на Херсонщині.

Також Микола Костяк акцентував увагу на те, що наразі в області настали оптимальні строки посіву озимої пшениці та озимого жита по всіх зонах вирощування. Тому головам районних державних адміністрацій, міським головам необхідно взяти під особистий контроль хід проведення посіву озимих зернових культур під урожай 2012 року.

Також необхідно створити мобільні групи за участю депутатів, представників правоохоронних органів, податкової служби, громадськості та інших контролюючих органів для проведення роботи щодо виявлення та закриття нелегальних пунктів приймання металобрухту.

Автор: Прес-служба облдержадміністрації

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012