ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Марафонці зібрали 76 тисяч гривень
29.09.2011 / Газета: Новий день / № 40 / Тираж: 36600

Другий рік поспіль «Пробіг з вірою в серце» в Херсоні став грандіозним марафоном на підтримку дітей з хворим серцем. Цьогоріч під час благодійного забігу вдалося зібрати на чверть більше коштів, ніж торік. Передусім завдяки масовості городян, котрі вийшли суботнього ранку не лише, щоб пробігтися центральною вулицею обласного центру від площі Свободи до набережної під егідою ініціаторів та організаторів акції — компанії «Данон» Понап 3100 зареєстрованих учасників пробігу та вболівальників зробили свій внесок у благочинну справу збирання коштів для закупівлі дорогого діагностичного обладнання для кардіологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні. Окремі забіги були проведені серед ролерів, спортсменів-професіоналів, школярів, дітей-інвалідів і просто небайдужих городян різного віку. Наймолодшим учасником забігу стала двомісячна донечка благодійника Устина Мальцева (звісно ж, за підтримки своїх батьків), а найстаршою учасницею — 76-річ- на херсонка. За сприяння програми створення молочних кооперативів, яку реалізовує «Данон» у селах Херсонщини, понад 30 поштш виробників молока також узяли участь у пробігу, змагаючись за ексклюзивний для них приз від компанії — безконтактний доїльний апарат.

Цьогоріч серед «зіркових» бігунів на дистанції не помічено ані представників обласних органів влади, хоча благодійна акція була спрямована на підтримку важливого обласного закладу охорони здоров'я, ані мера Володимира Сальдо, хоч пробіг офіційно увійшов до заходів у рамках відзначення Дня міста. Щоправда, за міського голову «віддувався» його заступник Сергій Черевко, який мусив власним прикладом провести спортивний загал від головної площі міста на берег Дніпра.

За традицією, на фініші на учасників очікував святковий гала-концерт, виступи молодих виконавців, організатори та партнери акції щедро радували городян цінними призами на згадку. Зі слів директора заводу «Данон-Дніпро» Дмитра Зубова, головна місія благодійної акції полягала навіть не в кількості зібраних на ній коштів, адже компанія в підсумку внесе додатково власні кошти до зібраної суми для придбання обладнання для лікарні, а в щирості бажання городян допомогти дітям з важкими серцевими хворобами. Кожен зробив свій посильний внесок, незалежно від того, біг він в шеренгах марафонців, поширював листівки в офісах та школах, пропагував пробіг в соціальних мережах або ж просто прийшов, аби підтримати акцію всією сім'єю. Херсонці вдруге довели свою віру в серце, яке здатне здолати хворобу завдяки величезним спільним зусиллям!

Автор: Олена НЕЧИПУРЕНКО

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012