ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




… А наші «сінгапурці» невдоволені
29.09.2011 / Газета: Новий день / № 40 / Тираж: 36600

Депутати-регіонали облради потурбували свого партійного очільника Миколу Азарова: дав обіцянку — дотримай!

Майже рік тому (точніше, 19 жовтня) у переповненому керівними і депутатськими головами місцевому «білому домі» завжди багатообі- цяючий глава українського уряду Микола Азаров на брифінгу для журналістів урочисто промовив: «Географічне розташування області вкрай вигідне і проситься для того, щоб ваш Херсон став другим Сінгапуром, Ми таке завдання поставили. Тут прекрасний порт, море поряд, транспортне сполучення...».

На підсилення цих пророчих слів ще одна виписка, проголошена у ході незабутнього ділового візиту урядового глави у перспективно-депресивний регіон держави: «Багато планів перспективних, які можна реалізувати протягом найближчих 3—5 років і дати серйозний імпульс для розвитку Херсона. Вже якщо Потьомкін із Катериною II вважали це місце Богом даним для розвитку, то нам сам Бог велів докласти всіх зусиль для розвитку Херсона й області».

Тоді ж таки, у день вшанування апостола Фоми, відбулася історична подія: підписання спільного договору між Кабінетом Міністрів України, облдержадміністрацією і обласною радою про співфінансування соціально важливих для краю програм.

«Заживемо!» — проглаголили оптимісти, «Побачимо...» — обачно застерегли песимісти. Саме песимісти виявилися провидцями.

Не пройшло і року, як у тому ж таки залі засідань «білого дому», де трьома чиновними автографами освячувалося «світле майбутнє» області, на сесії місцевого парламенту депутати з подачі фракції Партії регіонів листовно нагадали прем'єр-міністрові України про доленосну тристоронню угоду. У відкритому листі адресатові Азарову йдеться про те, що реалізація низки проектів-з боку уряду фактично провалена. Насамперед з боку держави не фінансуються проекти, що стосуються наболілого: водопостачання степових безводних сіл і зрошення посушливих земель.

«На виконання спільних заходів Угоди щодо регіонального розвитку Херсонської області між Кабінетом Міністрів України та Херсонською облрадою передбачено 10 млн. грн. у місцевих бюджетах та 120 млн. грн. коштів інвесторів і сільгосптоваровиробників на відновлення внутрішньогосподарських систем, — йдеться у депутатському посланні. — І вони освоюються.

На жаль, 10 млн. грн. із держбюджету, передбачених на співфінансування заходів з реконструкції державних водогосподарських об'єктівта об'єктів міжгосподарської меліоративної системи області, до цього часу не надійшли. У поточному році з держбюджету не виділено 12,6 млн. грн. на продовження будівництва III пускового комплексу першої черги Іванівського групового водоводу, а також 4,5 млн. грн. на водозабезпечення сільських населених пунктів, що користуються привізною водою, співфінансування яких теж передбачено цією угодою».

Не лише безводним селам не довелося відчути на собі батьківської турботи про себе з боку Миколи Азарова і його відомства. Про це теж нагадали своєму однопартійцю херсонські регіонали-депутати: «Надзвичайно важливим для агропромислового комплексу держави й економіки області є забезпечення сталої роботи Херсонського машинобудівного заводу.

Депутати обласної ради звертаються до Вас з проханням передбачити у держбюджеті на 2012 рік видатки у сумі 57,0 млн. грн. Міністерству аграрної політики та продовольства України за напрямом «Часткова компенсація вартості складної сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва» цільовим призначенням для закупівлі комбайнів нового покоління «Скіф» виробництва TOB «НВП «Херсонський машинобудівний завод» та виділення цільових коштів за окремою бюджетною програмою у сумі 398,5 млн. грн. HAK «Украгролізинг» для придбання 300 таких зернозбиральних комбайнів виробництва цього заводу».

Нагадали депутати і про проект, який зародився в голові чи то Катерини II, чи то Потьомкіна. Йдеться про суперєвропрейський тракт «із варягів у греки», а може, й навпаки: «Нагальною потребою є завершення реконструкції автомобільної дороги державного значення М-14 Одеса — Мелітополь — Новоазовськ на ділянці Миколаїв — Херсон, яка співпадає з міжнародним транспортним коридором «Євроазійський» та входить до складу міжнародних транспортних маршрутів.

Враховуючи загальнодержавне значення реконструкції зазначеної ділянки дороги, просимо Вашого сприяння у виділенні додаткових коштів у сумі 440,58 млн. грн. для завершення робіт.

Значне зростання міжрегіональних і міждержавних перевезень, розвиток мережі логістичних центрів, будівництво оптового ринку, невідповідність вимогам безпеки руху — все це загострило питання щодо будівництва шляхопроводу від проспекту адмірала Сенявіна до вулиці Залаегерсег у Херсоні. Для цього потрібна фінансова допомога з держбюджету в сумі 120 млн. грн.».

Не обійшлося (крізь сльози!) і без депутатських дифірамбів: «Ми знаємо, яку тяжку спадщину Ви отримали від попередньої владної команди, яка складна сьогодні економічна ситуація. Але наші прохання — це не бажання перекласти тягар вирішення проблем на плечі уряду. Ми мобілізуємо власні ресурси і за підтримки держави виконаємо все, що обіцяли нашим виборцям».

Повіримо?..

Автор: Василь ПІДДУБНЯК

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011