ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




X СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ
03.10.2011 / Газета: Червоний промінь / № 39 / Тираж: 1300

23 вересня на X сесію районної ради шостого скликання із 28 прибув 21 депутат районної ради. Цього разу були відсутні Сергій Буйний, Іван Джеліп, Олег Кирилін, Інна Мельничук, Іван Позняк, Людмила Рощук, Андрій Степанов.

Депутати заслухали звіт фінансового управління райдержадміністрації про виконання районного бюджету за І півріччя нинішнього року. Так, по власних і закріплених доходах його виконано на 110,9%, при плані 1595,6 тис. грн., фактично отримано 1770,1 тис. грн. До загального фонду місцевих бюджетів району надійшло 3815,7 тис. грн. власних і закріплених доходів, що становить 116,4% до планів, очікуваних на цей період. Понад план отримано 536,2 тис. грн. (рішення буде надруковано в наступному номері газети). Також було внесено доповнення до рішення VIII і зміни до рішення IV позачергової сесій районної ради шостого скликання в частині фінансування.

Було затверджено договори на передачу іншої субвенції Дем'янівській сільській раді — в розмірі 11,0 тис. грн. для проведення розрахунку за виконання робіт з виготовлення документації по реконструкції дитячого садка «Білочка» та Новоолександрівській — 25,0 тис. грн. і 49,0 тис. грн. на фінансування аварійно- відновлювальних робіт артезіанської свердловини.

На сесії було заслухано інформацію про виконання програми економічного, соціального та культурного розвитку району за І півріччя нинішнього року. Розглянуто клопотання райдержадміністрації про внесення змін до програми «Підтримки та збереження об'єктів і майна спільної власності територіальних громад району» і затверджено її в новій редакції. Також затверджено програму «Розвитку архівної справи в районі» на 2012-2016 роки, внесено зміни в частині фінансування до районної програми «Розвитку системи дошкільної освіти» до 2017 року. Присутні заслухали інформацію про хід виконання районних програм «Соціальне житло для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» на 2008-2020 роки, «Реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Протидії захворювання на туберкульоз» на 2007-2011 роки, «Розвитку молодіжного кредитування в районі» на 2004-2012 роки.

Розглянувши інформацію щодо виконання рішення V сесії районної ради «Про хід виконання програми з підвищення безпеки дорожнього руху» на 2009-2012 роки, її було взято до відома і рекомендовано сільським радам провести роботу із забезпечення нормативного зовнішнього освітлення центральних вулиць населених пунктів району, а селищній раді за наявності коштів, отриманих від надходження транспортного податку, першочергово провести роботу з облаштування пішохідної доріжки на відрізку вулиці Петровського від перехрестя вулиці Свердлова до перехрестя вулиці Миру та здійснити ямковий ремонт вулиць Карла Маркса і Щорса. Вербівській сільській раді — використати кошти спеціального рахунку від надходження податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів на утримання та ремонт вулиць і доріг села Верби.

До районної ради звернулися з клопотанням Нижньосірогозька міжрайонна податкова інспекція, управління Пенсійного фонду України в Нижньосірогозькому районі, районний центр зайнятості, Іванівська міжрайонна виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щодо визнання комунального підприємства «Нижньосірогозька харчосмакова фабрика» банкрутом.

Про перебіг подій стосовно вирішення долі цього підприємства і ситуацію, яка склалася тут на сьогодні, проінформувала заступник голови районної ради Наталя Ставицька: «Комунальне підприємство «Нижньосірогозька харчосмакова фабрика» не працює з 2008 року. Його двічі намагалися передати в оренду, але безуспішно.

22 лютого 2011 року на V сесії районної ради шостого скликання було прийнято рішення № 59 «Про визнання об'єкта спільної власності територіальних громад району комунального підприємства «Нижньосірогозька харчосмакова фабрика» таким, до якого не застосовується положення Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Нині жтут росте заборгованість по заробітній платі і по відрахуванням до вищезазначених фондів. Зрушень у фінансово-господарській діяльності підприємства немає. Відділом виконавчої служби здійснено опис його обладнання. Херсонська торгова організація провела торги, на яких більшу частину обладнання продано, в тому числі і обладнання маслоцеху.

26 серпня нинішнього року відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету і фінансів, на якому розглянуто клопотання фондів та запропонувано надати згоду кредиторам застосувати положення Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» до комунального підприємства «Нижньосірогозька харчосмакова фабрика».

Після обговорення інформації стосовно ситуації на підприємстві, враховуючи висновки і рекомендації постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету і фінансів, економічного розвитку, підприємництва, обліку, управління та приватизації комунального майна, депутати перейшли до голосування. Тож за його прийняття з присутніх на сесії 21 депутата «за» — проголосувало 18 і «утрималось» — З депутати районної ради.

В «різному» про стан законності, заходи щодо її дотримання та про результати діяльності правоохоронних органів на відповідній території депутати заслухали інформацію районного прокурора, радника юстиції Еміра Джепарова.

Автор: Алла ЩАДНИХ

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.016