ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Про охорону здоров’я з трибуни ООН
03.10.2011 / Газета: Чорноморець / № 76 / Тираж: 2265

Минулого тижня у Нью-Йорку відбувалася 66-а сесія Генеральної Асамблеї ООН. Лідери різних країн вже вкотре з’їхались, щоб обговорити нагальні проблеми світового масштабу та внутрішні протиріччя і здобутки держав світу.

Не став винятком і Президент України Віктор Янукович, котрий прибув у США з робочим візитом з 19 по 22 вересня. Скажемо відверто: графік глави нашої держави у Нью-Йорку був доволі напруженим. За короткий проміжок часу український Президент встиг поспілкуватись з багатьма лідерами інших держав та організацій. Серед таких назвемо лишень Барака Обаму та Білла Клінтона, Генсека ООН Пан Гі Муна, президентів Туркменістану, Польщі, Швейцарії, Бразилії та Фінляндії. Крім того, Віктор Янукович чітко дав зрозуміти міжнародній спільноті, що сьогодні Україна не стоїть на одному місці.

Виступаючи на засіданні високого рівня Генеральної Асамблеї ООН з питань профілактики неінфекційних захворювань та методів боротьби з ними, Президент України розповів про ті модернізаційні процеси, які стосуються охорони здоров’я та розвитку медицини в нашій державі. Зокрема, Віктор Янукович наголосив, що програма реформ у системі охорони здоров’я України розрахована на багато років, а в процесі реалізації реформи мають ухвалюватись найбільш ефективні рішення, які забезпечать хороший кінцевий результат.

На думку українського Президента, повноцінна модернізація системи охорони здоров’я в нашій державі неможлива без впровадження ефективної страхової медицини. Янукович нагадав поважному зібранню, що реформування вітчизняної медицини стосується як надання швидкої медичної допомоги, так і впровадження сімейної медицини, належного амбулаторного обслуговування та роботи спеціалізованих центрів.

Окремо Віктор Янукович виділив розвиток страхової медицини в Україні. Як зазначив глава української держави, громадяни, які працюють, вкладатимуть кошти у своє здоров’я, а малозабезпечені верстви населення матимуть державну підтримку. «За людей, які не можуть платити – інвалідів, людей похилого віку, – платитиме держава. Це також бюджетні програми, які обов’язково будуть працювати в нашій державі», – сказав Президент. «Як показують дослідження, – додав Віктор Янукович, – ефективне використання всіх наявних у країні ресурсів (навіть за умови незмінних обсягів фінансування) значно покращить медичне обслуговування».

Одним з головних пріоритетів державної політики України Віктор Янукович назвав боротьбу з тютюнопалінням. «Україна однією з перших у Східній Європі підписала відповідну Рамкову конвенцію Всесвітньої організації охорони здоров’я. Завдяки підвищенню акцизу, жорсткішим вимогам щодо торгівлі, забороні реклами, обмеженню паління у громадських місцях вже є відчутні результати: можна стверджувати, що кожен четвертий українець кинув палити», — наголосив Віктор Янукович.

Вагомим здобутком української влади можна назвати і боротьбу з травматизмом внаслідок дорожньо-транспортних пригод. За останні три роки кількість загиблих внаслідок дорожньо-транспортних пригод зменшилася у 2,4 раза. Це результат комп-лексної політики: покращення якості доріг, посилення санкцій за порушення правил дорожнього руху та боротьби з корупцією в лавах дорожньо-патрульної служби.

Також Віктор Янукович пояснив, що як держава, котра наступного року прийматиме чемпіонат Європи з футболу, Україна сьогодні надає значну увагу популяризації масового спорту як однієї із запорук здорового способу життя. З цією метою в усій країні йде масове будівництво спортивних майданчиків, стадіонів, інших об’єктів інфраструктури, що будуть у вільному доступі для громадян.

Візит до Нью-Йорку Віктора Януковича був досить вдалим. Президент не тільки гідно представив нашу державу на міжнародній арені, але й дав зрозуміти, що Україна – це цивілізована країна, народ якої має право на добробут та належну турботу влади.

Автор: Артем НАГІРНИЙ, журналіст

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012