ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Кожній дитині краще в родині
03.10.2011 / Газета: Жайвір / № 40 / Тираж: 2500

Кожній дитині потрібна родина. Важко не погодитися з цим актуальним в наш час твердженням. Дійсно, однією з найважливіших проблем сучасності не лише нашої країни, але й безпосередньо цілого світу, є питання, що стосується дітей, позбавлених найбільшої радості — батьків. Уявіть собі, скільки тисяч маленьких громадян, приміром, рідної нам держави потребують материнської ніжності, батьківської підтримки т простого людського ласкавого слова.

Тому доречним, мабуть, у День усиновлення, котрий ми відзначаємо ЗО вересня, поговорити про тих, хто мріє мати повноцінну щасливу родину.

На теренах Великоолександрівщини на сьогодні зустрічаємо непоодинокі випадки, коли сімейні подружжя віддали б усе, що мають, задля того, аби мати таку бажану, таку омріяну дитину. Що ж їм залишається: все життя бути самітниками, котрим те й лишається, що крізь сльози дивитися, як зростають дитинчата сусідів, знайомих, рідних людей, чи, можливо, потрібно відважитися на серйозний крок, який в подальшому дозволить їм виховувати дитину, яка чекає любові та підтримки. Таким родинам завжди раді простягнути руку допомоги фахівці служби для сім'ї, дітей молоді чи то служби у справах дітей РДА. В цих центрах кожен може отримати потрібну інформацію, що стосується різних форм сімейного влаштування, серед яких виокремлюють: усиновлення, опікунство, прийомна сім'я та дитячі Будинки сімейного типу. Звичайно, найпріоритетнішою формою залишається усиновлення, про шлях до якого нам розповідає завідувач сектором з питань усиновлення, опіки та піклування служби у справах дітей РДА Леся Целікова. Зі слів спеціаліста, нам стало відомо, що найважливішою умовою, котра стоїть на шляху родини, що має намір усиновити дитину, перш за все є цілеспрямоване, виважене рішення стати батьками. І лише опісля того, як ви переконаєте психологів, що ваш крок до дитини є не звичайною забаганкою, ви отримаєте дозвіл на збір належних документів щодо самої процедури усиновлення.

Окрім того, до потенційних батьків висувається ряд вимог, без котрих вони не зможуть пройти ввесь процес усиновлення, а саме: надати довідку про несудимість, як чоловіка, так і дружини; про середньомісячний дохід сім'ї; про стан здоров'я; акт обстеження житлово- побутових умов тощо. Після збору усього пакету документів та проходження курсу навчання з виховання дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківських прав в обласному Центрі соціальних служб у справах дітей, молоді та сім'ї, кандидатів на батьківство реєструють у банку даних потенційних батьків. Саме це і є найголовнішою підставою для переходу до наступного етапу роботи безпосереднього процесу влаштування дитини до сім'ї Загалом, зазначає Л.Целікова, за останні 4 роки жодної заяви на потенційне батьківство не було відхилено у судовому порядку. Так на сьогодні по району вже усиновлено 27 неповнолітніх та малолітніх дітей, що виховуються в 24 щасливих родинах. У цьому році довгоочікуване батьківство отримало 2 родини, що зростають по одній дитині. На черзі в банку даних перебуває ще 2 подружні пари, що прагнуть мати повноцінну родину.

Отож, кожен, хто має безкорисливе бажання надати прихисток, турботу, батьківську любов тим дітям, що позбавленні сьогодні радісного дитинства, звертайтеся до служб у справах, де вам обов'язково підкажуть, як турбуючись про щастя інших, ви можете знайти своє особисте.

Автор: Ю. МАРЕЦЬКА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012