ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«Малий Давос» у Таврії
03.10.2011 / Газета: Каховська зоря / № 79-80 / Тираж: 8000

Понад 300 учасників зібрав у Новій Каховці Міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти: привабливість, співпраця, інвестиції, економічний розвиток». В їх числі — представники українського бізнесу і зарубіжних компаній, а також дипломатичних місій близько 20 країн.

ВІТАЮЧИ поважне зібрання, голова облдержадміністрації М.Костяк презентував Херсонщину як край, який є основним виробником овоче-баштанної продукції і прагне повернути собі колишню славу житниці всієї України. Разом з цим область має сприятливі умови для впровадження інвестиційних проектів. Переконливим тому прикладом є будівництво найбільших у світі логістичного центру в Каховці, птахофабрики в Білозерському районі, нових потужних зернових терміналів, програми відновлення судноплавства та відродження аеропорту.

Ми готові забезпечити сприятливі — зручні і вигідні — умови для інвесторів, щоб реалізувати найсміливіші плани, — запевнив М.Костяк.

Жоден проект не залишиться без нашої уваги. Тісна співпраця — дорога з двостороннім руху — має привести нас до поставленої мети, — підтримав його голова обласної ради В.Пелих.

Міський голова Нової Каховки В.Коваленко зазначив, що бренд Херсонщини (і це лунало лейтмотивом всієї зустрічі) це: найбільші в Україні водні ресурси, високорозвинене рослинництво і тваринництво, енергетичні ресурси і багата культурна спадщина.

Ці ж самі достоїнства Херсонської області перерахував і генеральний консул Росії в Одесі Ю.Антонов (фото зліва), вказавши на те, що регіон у кілька разів більший за такі європейські країни, як Македонія і Кіпр. До речі, Російську Федерацію представляли також делегації з Новосибірська та Ямало-Ненецького національного округу. Готовність до співпраці висловили також керівники і представники посольств Туреччини, Білорусії, Польщі, Литви і Чехії. Українську гостинність відзначив і наслідний принц Саудовської Аравії А.Аль- Суль-Дарі, котрий очолив численну делегацію (фото внизу).

Почесний консул Швеції в Україні К.Стурен прикладом своєї 15-річної діяльності засвідчив, який благодатний для бізнесу клімат на Херсонщині. Також згодом він провів презентацію двох масштабних проектів, за реалізацію яких взялися компанії «Грін Тім» (логістика і зберігання сільгосппродукції) та «Віндкрафт» (вітроенергетика).

Про готовність до взаємовигідного партнерства висловив керівник делегації з білоруського міста Гомеля. Далі відбулася презентація й інших інвестиційних проектів: птахофабрики ПАТ «Чорнобаївське», ЗАТ «Херсонський нафтопереробний завод», «Херсонський оптовий ринок», будівництво «Екомаркету» та торговельно-культурного центру «Фабрика». Широко представив проект багатофункціонального геотермального реабілітаційного містечка на Арабатській стрілці Герой України В. Козявкін.

Потім слово взяли представники зарубіжних компаній Угорщини, Греції, Сербії, Австрії, Болгарії, Росії, Індії, Канади, Китаю.

Результатом такого обміну думками стало підписання 12 меморандумів про співпрацю в торговельно-економічній, науково-технічній, гуманітарній і культурній сферах, а також угоди про співпрацю з реалізації названих вище проектів.

Голова державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України В.Семиноженко назвав форум неординарною подією, оскільки він виходить за рамки регіонального і навіть всеукраїнського, а день, коли він розпочав свою роботу, — «днем нового старту». І висловив побажання бачити Херсонщину інвестиційним лідером в Україні і упевненість у стабільності нових традицій.

Так що порівняння з Давоським форумом, яке прозвучало з вуст литовського дипломата, для «Таврійських горизонтів» не таке вже й перебільшення.

А у суботу в Новій Каховці розгорнулася 12 Міжнародна виставка «Таврійський ярмарок», для участі в якому з'їхалися товаровиробники з усієї України. Херсонщину найповніше представив Каховський район — автопоїзди, вантажені дарами полів і ферм господарств «Асканійське» і «Каховське», СТОВ «Тачанка» і ФГ «Труд», TOB «Сатурн і К°», продукцією Каховського райспоживтовариства.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013