ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Вік юний, а справи зрілі
03.10.2011 / Газета: Слава праці / № 39 / Тираж: 1880

Вести самостійний бізнес — справа з нелегких, тим більше, якщо це на протязі півтора десятка років. Я думаю, що мешканцям Каланчацького району буде цікаво дізнатися про те, що компанія, до групи якої входить підприємство «Злато Таврії», на днях відсвяткувала п'ятнадцятиріччя!

Історія херсонської групи компаній «Діалог-оптім» бере свій початок з 1996 року. Свято відбулося в Херсоні, в одному із затонів Дніпра, де зібрався великий дружний колектив та його партнери з інших компаній. Вони мали що святкувати: за півтора десятиріччя досягли чималих успіхів у сільськогосподарській справі, ставши одним з флагманів аграрного бізнесу Херсонської області.

«Тоді, у 90-х роках, ми й гадки не мали що таке земля, працювали виключно на ринку нерухомості та згодом заснували нову структуру — фірму «Агро- стандарт», яка спеціалізувалася на торгівлі сільгосппродукцією. Але купівля-продаж — справа не вічна, та й не до душі, мене завжди приваблювало виробництво. Тому акцент зроблено на сільське господарство, тому що це — одна з найперспектив- ніших галузей у нашому регіоні, яку слід розвивати», — розповідає генеральний директор та засновник групи компаній «Діалог-оптім» Ігор Йосипенко. Так народилося TOB СП «Злато Таврії» — підприємство, яке увійшло до групи компаній «Діалог-оптім» у 2004 році та вже кілька років поспіль посідає провідні позиції у Капанчацько- му (с.М.Горького, Олександрів- ка), Великоолександрівському (с.Новокам'янка) та Бериславському (с.Качкарівка .с.Милове) районах, вигідно вирізняючись серед інших підприємств культурою землеробства, розмірами заробітної плати співробітників та орендної плати пайовикам за землю.

Крім того, маючи більше 7 тис. гектарів орних земель, процес, так би мовити, капіталізації група компаній вже успішно пройшла, і нині кошти вкладаються у розвиток та підвищення ефективності виробництва. «Щорічно ми інвестуємо у нову техніку та обладнання, за останні півроку тільки у селі Качкарівка вклали понад 2 мільйони гривень у модернізацію тракторного парку», — повідомив Ігор Йосипенко. Наразі у компанії сформовано потужний парк сільськогосподарської техніки.

У Каланчацькому райоЛ «Злато Таврії» в особі дочірнього підприємства «Агростандарт КнК» спеціалізується на вирощуванні та переробці рису. Тут підприємством збудовано та в цьому році планується до ведення в експлуатацію унікальний завод з переробки рису-сирця на крупу. Потужність заводу складає близько 110 тонн на добу.

Крім того, про стабільний розвиток підприємства свідчить і той факт, що вже найближчим часом в селі Максима Горького Каланчацького району планується розпочати будівництво нового потужного заводу з виробництва паливних пелетів з рисових відходів та соломи. «Це буде альтернативний вид палива, який дозволить частково задовольнити потреби мешканців Каланчацького району, оскільки централізованого постачання природного газу у багатьох селах немає», — сповістив Ігор Йосипенко.

Про переваги паливних пелетів мешканці району зможуть дізнатися 8 жовтня у День села Максима Горького. На це свято запрошені провідні спеціалісти в області альтернативних видів палива, а також будуть присутні і продемонструють в роботі своє обладнання (котли) торгові підприємства. «Тут наші землі, тут наші люди, ми мусимо жити їхніми проблемами і всіляко сприяти їх розв'язанню. Головна проблема — це відсутність газу, і ми це питання вирішимо», — каже Ігор Васильович. Втім інвестує підприємство не лише у власний бізнес.

За кошти TOB СП «Злато Таврії» протягом року встановлено нові вікна у школах таких сіл як Качкарівка Бериславсько- го району та Новокам'янка Ве- ликоолександрівського району. На даний час підприємство завершує прокладення водогону до місцевої школи с. М.Горького Каланчацького району та облаштовує у ній не лише питне, а й гаряче водопостачання. До речі, без агропідприємства не обходиться жодне свято. Щорічно тут організовують дні працівників сільського господарства, виділяють кошти на святкування днів села, ініціюють заходи з вшанування пенсіонерів у Міжнародний день людей похилого віку.

У компанії запевняють, що на цьому співпраця агрофірми з сільськими радами не завершиться, а буде тільки розширюватись. Так само вигідно співпрацювати з підприємством «Агростандарт КнК» і мешканцям Каланчацького району, тим більше, що в планах підприємства вже у 2012 році — суттєве збільшення плати за орендовані земельні ділянки до 1000грн. за 1 га.

Дотримуючись свого девізу «Перевірено часом», група компаній «Діалог-оптім» не зупиняється на досягнутому та постійно розвивається, тому що головними перевагами є надійність та відповідальність перед своїми партнерами.

«У стабільності роботи і подальшому розвитку підприємства немає сумнівів», — вважає Ігор Йосипенко, — «адже головне завдання, яке ставить перед собою компанія — розширити та забезпечити високу продуктивність сільськогосподарського виробництва, досягнути максимально взаємовигідних стосунків з партнерами та ще не з одним досягненням зустріти наступний ювілей підприємства». Адже, як свідчить багаторічний досвід, такі перспективні підприємства є вкрай потрібними на Херсонщині як сьогодні, так і в майбутньому.

Автор: А.ГОЛУБЕНКО

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011