ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Новини
03.10.2011 / Газета: Вісник Олешшя / № 79-80 / Тираж: 3416

Музейні уроки

«Право на безсмертя» — за такою темою проведені музейні уроки у Цюрупинському районному краєзнавчому музеї. Присутні ознайомилися з матеріалами руху опору на окупованій Херсонщині 1941 — 1945 p.p., здо- кументами архівного фонду про роботу партизанського загону під командуванням О.ГірськоготаО.Ладичука, що базувався у цюрупинських кучугурах, групу підпільників під керівництвом А.Погребняка та Д.Кадинського, діяльність розвідувально-диверсійної групи «Журналіст», яка діяла в с. Козачі Л агері, під керівництвом 30-річного херсонського журналіста М.Смілевського. Про юних підпільників нашого міста «Юнармію» під керівництвом 13-річного О. Фоміна присутні прослухали розповідь за повістю «З ім'ям Батьківщини», автор якої журналіст О.Фомін.

Всього присутніх на уроках було 113 чоловік — це учні Цюрупинської гімназії, спеціалізованих шкіл №2 та №4, юнаки, засуджені до альтернативних форм покарання.

Головне, що взяли з цих уроків слухачі, — факти, які показують мужність і героїзм тих, кому ім'я — безсмертні.

Світлана ХРІНЕНКО, директор Цюрупинського краєзнавчого музею.

«Борщовий набір» — Херсону

1 жовтня на ярмарок у Херсон з Цюрупинського району вирушить 16 автомашин. Про це повідомив голова рай- держадміністрації Вадим Андрушкевич під час обласної наради аграріїв району за участю заступника голови ОДА Михайла Мельника, начальника головного управління агропромислового розвитку РДА Анатолія Носика та інших відповідальних працівників.

Головне, було висловлено прохання обласними чиновниками, забезпечити городян обласного центру так званим «борщовим набором» — картоплею, цибулею, капустою, морквою, помідорами тощо. І — теж було висловлено прохання — щоб ціни були прийнятними.

Вадим Андрушкевич пообіцяв прохання задовольнити.

Цюрупинці традиційно обслуговуватимуть жителів Дніпровського району міста Херсона. Райони пов'язує не лише внутріобласний «кордон», а й донедавна спільний виборчий округ по виборах народних депутатів та Президента України.

«Цюрупинський» ярмарок працюватиме біля херсонсь- . кого Будинку молоді (колишній ДКТ).

Михайло Мельник звернувся також із проханням до цюрупинських виробників свинини, щоб вони не обмежились торгівлею лише в Дніпровському районі, а й вивезли продукцію на ринки інших районів міста. «Вашу свинину в Херсоні добре знають, похвалив заступник голови ОДА наших виробників, вам довіряють, та й ціни у вас такі, що влаштовують кожну хазяйку. Так що ласкаво просимо!»

Інф. «ВО».

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012