ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Готель вирішили «поховати»
06.10.2011 / Газета: Новий день / № 41 / Тираж: 36600

Каховський готель «Таврія» передали підприємству, яке «відає» кладовищем» вивезенням сміття і благоустроєм міста

Без жодного обговорення, майже одноголосно 29 вересня депутати Каховської міськради припинили діяльність двох комунальних підприємств — «Готель «Таврія» і «Гама». Відтепер готельною діяльністю в Каховці займатиметься КП «Комунальне транспортне підприємство», яке відповідає за кладовище, благоустрій і вивезення сміття.

Обидва ці підприємства не мають ніякого соціального значення для міста, — пояснив ініціатор цього рішення, голова фракції Партії регіонів в міськраді депутат Павло Філіпчук. — До того ж, ми йшли на вибори під гаслом реформування системи ЖКГ. У місті 8 комунальних підприємств, які мають величезний адміністративний апарат. Майже всі вони не є прибутковими. Певен, ми прийдемо до того, що в Каховці залишаться тільки два КП. Щодо КП «Готель«Таврія», то нещодавня наша перевірка показала там численні порушення і недоліки. Так далі тривати не може.

Це тільки перший крок до реорганізації комунальних підприємств, які не влаштовують нашу громаду, — додав інший депутат, директор КП «Житловик-Свєтлово» Андрій Дяченко.

За словами начальника відділу контролю за використан- ням комунального майна та землі, обліку житла міськради Андрія Артеменка, єдиними наслідками реорганізації готелю стане скорочення в ньому посад директора, головбуха і економіста. «Інші 12 працівників мають бути переведені до штату КП «КТП». Без цього сам готель не зможе працювати», — пояснив він. Але працівники «Таврії» виступили проти знищення свого підприємства. Вони нагадали, що у 2002 році їх відокремили від збанкрутілого комбінату комунальних підприємств (згодом реорганізованого у «КТП»), що надало можливість піднятися готелю — провести у ньому ремонти, повернути всі борги, виплачувати зарплату, податки до бюджету і забезпечити клієнтів усім необхідним. «Раніше навіть туалетного паперу не було!» — нагадали вони.

— Я вважаю злочином зливати наше КП з «КТП», яке має збитки на 1 млн. гривень, — коментує директор КП «Готель «Таврія» депутат Каховської міськради Максим Приходько. — Нам закидають збитковість нашого КП, хочавпер- ше у 2011 році ми отримали прибуток у 17 тис. фн. Хто з інших комунальних підприємств може цим похвалитися?

На думку Максима Приходь- ка, прийняте рішення міськради призведе до одного — знищення готелю і втрати його будівлі, розташованої в самісінькому центрі міста. «Такого безглуздого рішення ще ніколи не було, — погоджується депутат міськради Віктор Погорілий. — Яке відношення КТП взагалі може мати до готелю?!».

Передчасним вважає дане рішення і секретар міськради Олександр Гончаров. «Я вважаю, потрібно було б спочатку ретельно вивчити це питання. Можливо, було б краще передавати готель не КТП, а залучити сюди серйозного інвестора», — зазначив він у розмові з кореспондентом «НД».

Не розуміє поки, що йому робити з новим майном, і директор КП «КТП» Дмитро Панасюк. «Я поки не володію жодною інформацією щодо фінансового стану «Таврії». Проте передача готелю нам займе певний час, тож буде ще можливість подумати, з чого там потрібно все розпочинати», — зізнався він.

Більш спокійно місто сприйняло рішення про ліквідацію КП «Гама». Головною діяльністю останнього довгий час була здача в оренду частини приміщення в східній частині Каховки. Втім, директор КП «Гама» Іван Жизнєв намагався запевнити депутатів, що його підприємство дуже потрібне місту: «Ми єдині, хто надає послуги перукаря, ремонту взуття в цій частині Каховки. Першими в регіоні ми почали надавати послуги з пошиття автомобільних тентів. Ми не маємо безнадійних боргів, а з ліквідацією КП місто може втратити всю нашу будівлю». Останню депутати вирішили передати на баланс КП «Наш дім».

На два комунальні підприємства в Каховці стало менше. Хто наступний?

Автор: Олег БАТУРІН

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012