ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Під кого ділять Херсон?
06.10.2011 / Газета: Акценти / № 38 / Тираж: 5000

ЗО вересня, відбулось чергове засідання сесії Херсонської міської ради, до порядку денного якої було внесено 44 питання, рішення приймали 68 присутніх депутатів

Головне питання, яке проголосувала «кнопкодавна» більшість у Херсонській міській раді, на чолі з мером Володимиром Сальдо, було коригування Генерального плану міста Херсона (детальна розповідь про це доленосне рішення у матеріалі «Під кого ділять Херсон?» — прим авт.).

Традиційно, під час сесії, депутати відхилили 3 протести прокурора, серед яких і протест на рішення ХМР стосовно будівництва «горезвісного» ТРЦ «Оскар» на вул. Суворова. Виявляється, земля, на якій ідуть будівельні роботи, належить до земель «житлової та громадської забудови». Принаймні саме так вказано у пояснювальній записці проекту рішення, за яким депутати відхилили протест прокуратури.

Нововведенням у формуванні порядку денного стало те, що земельні питання були винесені окремим розділом у кінці списку проектів рішень. Чи стане така новизна тенденцією?

За обставин, що склалися, міські депутати скоро почнуть приймати земельні питання «пакетами», навіть не знаючи, про що саме йдеться у проектах рішень. Ну, а нам з вами, шановні «виборці», залишається тільки «завмирати в очікуванні», бо у майбутньому, можливо, у місті залишиться тільки приватна земля, а про зелені зони, парки, сквери, стадіони треба буде забути.

Поспішали, як голий у баню

Під час сесії депутати затвердили 12 питань, що стосувалися «землі». Як завжди, не обійшлося без маніпуляцій.

До порядку денного було включено два цікавих проекга рішень, що на перший погляд нічим не вирізняються, проте...

Проект рішення № 33 складається з чотирьох підпунктів. Відповідно до п. 1.2. «Херсонський торговий дім-97» отримав земельну ділянку площею 0,3657 га міської землі із земель запасу, на пр. Текстильників, 9. Землю отримали для обслуговування магазину «Оскар». Так, того самого «Оскара», що останнім часом займає все більше й більше земель в обласному центрі,

і тут виникає перше питання: магазин розташований у будівлі дев'ятиповерхового житлового будинку. Отже, виходить, що мешканці будинку вже не мають права на землю? Адже пункт рішення закінчується так: «без права будь-якої забудови на земельній ділянці площею 0,1207 га», а всю іншу площу забудовувати можна? А чому депутати не передали цю землю ОСББ, що саме б вирішувало: передати чи не передати в оренду нежилі приміщення в будівлі, А так виходить, що тепер приватна фірма має у розпорядженні всю землю, що повинна належати тим, хто у будинку проживає.

Далі більше. У п. 1.З., цього ж рішення: «Херсонський оптовий торговий дім-02» отримає на 10 років земельну ділянку 0,8640 га і знову із земель запасу, на вул. Робочій, 84, під «супермаркетом». Нагадаю, що саме у цьому місці

розташований супермаркет «Оскар», займає будівлю колись величезного Палацу спорту.

Пунктом 1.4., у цьому ж рішенні, депутати передають фізичній особі Вербицькому В.Є., у оренду, на 5 років, земельну ділянку 0,2090 га, на вул. 49 Гвардійської Херсонської дивізії, 18, під будівництво багатоквартирного житлового будинку.

А далі відбуваються дивні метаморфози. Дивимося проект рішення № 35(33) — «нова редакція».

У проекті дивним чином збігаються літера до літери, кома до коми всі пункти, підпункти, навіть граматичні помилки, за одним виключенням: п. 1.4. викладений навіть не у «новій редакції», а в кардинально новому змісті: «Передати у оренду, строком на 10 років, TOB «Херсонский оптовий торговый дом-02» земельну ділянку площею 1,0664 га... із земель запасу, на вул. Суворова, 12». І перед нами виростає ще один супермаркет «Оскар». Примара «Оскара» — накрила місто!

Беззаконня узаконено! Влада замінена на свавілля! Хвала грошам, що не пахнуть багнюкою, а мирно складаються до кишень тих, хто продає власне місто!

Цікаво, чи зацікавить такий перебіг подій прокурора? Хоча, що там можуть Закон та Прокурор у місті та у державі, де «правит бал Сатана!»

Немає відповіді й на питання, чи узгоджувалися такі зміни? Чи бачили депутати взагалі, з якого приводу й за яке рішення вони голосують? Хоча питання, по своїй суті риторичне, адже все одно більшість «кнопкодавів» голосують бездумно, тільки так, як наказав господар.

Крім того, депутати міськради затвердили нову орендну ставку для закладів бюджетної сфери (відтепер вона складатиме 3% вартості, що визначена шляхом проведення незалежної оцінки). Причому ця орендна ставка буде введена у дію з 1 січня 2012 року. З цього часу розмір річної плати за оренду нерухомого майна бюджетним організаціям, що фінансуються з міського бюджету, складатиме 1 гривню на рік, без ПДВ.

Окремим рішенням депутати надали згоду на відкриття кредитних ліній двом комунальним підприємствам: «Херсонелектро- транс» та «Херсонський комунальний транспортний сервіс».

Було затверджено 2 нові Програми, що мають покращити життя городян... Перша стосується «Сприяння вдосконаленню організації роботи дільничних інспекторів міліції». Для того, аби її виконати, з бюджету витратять 221 тисячу гривень (цього року), а у наступні роки (до 2014) сума не перевищуватиме 200 тисяч гривень. Друга Програма стосується енергозбереження у закладах соціальної сфери. Як зазначено у проекті рішення: «Програма дозволить: скоротити первинні па- ливно-енергетичні ресурси та зменшити бюджетні видатки на оплату спожитих енергоносіїв», термін її виконання 2 роки-2012-2014, а фінансуватися вона буде як з міського та державного бюджетів, так і за кошти підприємств. Коштуватиме таке «енергозбереження» більше 46 мільйонів гривень.

Під час сесії депутатам дісталося на «горіхи» від першого заступника Голови ОДА, В'ячеслава Білого, який взявся критикувати депутатів щодо виконання соціально-економічної Програми розвитку міста Херсона. В'ячеслав Семенович упевнений, що саме ця Програма є зараз основною для міста, і тому депутати повинні краще працювати задля того, аби вона була виконана на 100%.

Після того, як депутати розглянули всі питання порядку денного, вони мали заслухати інформацію про підготовку підприємств ЖКГ Херсона до роботи у осінньо-зимовий період 2011-2012 року.

Пан Сальдо одразу почав говорити про те, що «його непокоїть стан ТЕЦ» та підготовка до опалювального періоду саме цього підприємства, і на цьому розмова закінчилась.

Чи не занадто «рано» став турбуватися Володимир Васильович? Невже він раніше не знав, що тут можуть бути проблеми? Чого не галасував з цього приводу ще у травні- червні? Не було часу? Був зайнятий отриманням чергових нагород чи підготовкою до виборів у Верховну Раду, чи, можливо, прораховував, як би так зробити, аби у міста урвати черговим шмат землі і передати під будівництво чергового торгівельно- розважального комплексу???

Тим, що наші припущення не такі вже й безпідставні, може слугувати інформаційна довідка, яку отримали депутати.

Зокрема там ідеться про конкретну підготовку (у відсотках) кожного підприємства до зими.

Виявляється на 100% (як мінімум, на папері) до зими готові лише заклади соціальної сфери міста. Якщо вірити довідці, то з теплопостачанням особливих проблем не буде, а всі недоліки, які є, можуть бути легко усунені. А ось із дорожнім покриттям у місті в черговий раз проблема!.. А як їй не бути, якщо по кілька разів на рік «перекладати» одні й ті ж відрізки доріг навколо виконкому та у черговий раз піднімати бордюрне каміння на площі Свободи.

Довідка заповнена цифрами: грошей, які було витрачено та які потрібні на капітальний та поточний ремонт вулиць Херсона.

Утім підготовка до зими доріг — це не лише ремонт, а й заготівля пісково-сольової суміші та обладнання для її розкидування. У Херсоні це завжди було проблемою, і цей сезон знову не стане виключенням. У довідці сказано, що тільки зараз розпочинається процедура конкурсних торгів щодо закупівлі піско-сольової суміші. І окремо вказані (недоліки: «Піскорозкидувачі та снігоприбиральна техніка не готова до роботи в осін- ньо-зимовий період, так як знаходиться в налоговому залозі в ДПІ м. Херсон і КП «Дорожнік» не має права її використовувати» (граматичні помилки виконкому — прим авт.). Ось так!

А здається, ще на початку літа хтось із керівників міста, невже мер(?!) вихвалявся тим, що закуплено нову техніку, завдяки якій ми переживемо тепер будь-які негоди — скільки б снігу не випало — приберемо весь. І знову виявляється немає у міста ні засобів, ні техніки. Якщо виникне проблема, мабуть мер все ж таки особисто візьме лопату у руки, як порадив навесні його партійний бос, Микола Азаров, і разом із своїми новими заступниками та апаратом — подасться кидати сніг. А може їм усім ще й по кайлу організувати та на «Стройки пятилетки!»?

Як знову сталося так, що комунальне підприємство є боржником? Як можна так керувати? Навіщо створювати комунальні підприємства? Для того, аби робити їх банкрутами і списувати через них вкрадені гроші!

Чи ризикне влада домовлятися з податківцями, адже й вони взимку теж їздитимуть на роботу та будуть ходити вулицями Херсона? А, можливо, ніхто ні про що домовлятися не буде. Та й справді, навіщо? Маючи такі автівки, на яких їздить мер, його заступники, голова податкової та його інспектори, а також «більшість» у депутатському корпусі Херсонської міської ради — сніг та ожеледиця їм зовсім не страшні. Ну, а ми з вами, шановні виборці, поковзаємося ще один сезон по ожеледиці і нічого поганого з нами не трапиться, ну хіба що хтось там щось зламає або розіб'є... А, може, чергове падіння головою об лід нагадає, що під час голосування треба думати... хоча...

До виборів ще рік, можна й потерпіти, а там дивись ВВС у ВРУ пересяде, а місто прийде грабувати хтось інший, і все розпочнеться з самого початку?

Автор: Сергій ОСОЛОДКІН, Олена КУЧЕРЯВА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012