ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ТЕПЛОПОСТА ЧАННЯ ТА ЗБИТКОВІ ПІДПРИЄМСТВА
06.10.2011 / Газета: Акценти / № 38 / Тираж: 5000

28 вересня, відбулося засідання Колегії облдержадміністрації, до порядку денного якої було внесено 3 питання

Перше питання було присвячене спільним діям управлінь ОДА щодо забезпечення зменшення кількості збиткових підприємств в області. Як виявилось, збитки зараз є майже в усіх галузях виробництва. Навіть ті підприємства, що працюють на Херсонщині вже не перший десяток років і відомі своїми торговими марками на весь світ, зараз несуть серйозні збитки. На думку фахівців Головного управління економіки ОДА, це говорить про приховану зайнятість, зарплату у конвертах та відсутність легального працевлаштування, Ця тема у владних колах стала останнім часом досить популярною. Різноманітні комісії та робочі групи, як області так і міста, працюють лише над тим, щоб виявити побільше громадян, які працюють неофіційно. Можновладці «переймаються» цим питанням з досить простої причини: коштів у держбюджеті не так вже й багато, і для його наповнення, треба їх «дістати». А підприємців та бізнесменів, у яких люди працюють нелегально, можна зрозуміти, якщо пригадати, які саме нововведення «приготував» для них Податковий Кодекс.

Що ж стосується міста Херсона, то тут, як і завжди, ситуація не з найкращих. Сума збитків від господарської діяльності підприємств з початку року перевищує 300 мільйонів гривень. Про це, під час доповіді, заявив херсонський міський Голова Володимир Сальдо. При цьому він зазначив, що: «Кількість збиткових підприємств у місті зростає. Але з іншого боку — кількість іномарок у Херсоні тільки збільшується. Наприклад, за 7 місяців поточного року на 1 тисячу одиниць» (Знайшов, чим пишатися)! Цікава тенденція і цікавий приклад, наведений паном Сальдо не здивували тих, хто був присутній на колегії ОДА. Щоправда, після виступу херсонського мера, губернатора Миколу Костяка зацікавило лише одне питання: «Владимир Васильевич, когда мы увидим положительное сальдо в городе Херсоне?» На жаль, воно залишилось без відповіді.

Другим питанням порядку денного стало обговорення підготовки до опалювального сезону 2011- 2012 року. За даними профільного управління, область цього року краще підготовлена до зими, ніж минулого. Начальник профільного управління, Віталій Кузьмін сказав, що «майже всі заклади бюджетної сфери готові до зими, принаймні освітні установи на всі 100% забезпечені всім необхідним». За його словами, негаразди з опалювальним сезоном лише у обласному центрі. Головною проблемою залишається стан та фінансування «ПАТ Херсонська ТЕЦ». І звичайно, що всі проблеми з теплопостачанням «ляжуть на плечі» органів місцевого самоврядування. Саме так, під час засідання колегії, стверджував Володимир Сальдо.

Він попросив Голову ОДА, Миколу Костяка «посприяти у вирішенні цього питання», бо міська влада не має для цього достатніх можливостей. Чи буде ця проблема вирішеною, мешканці Херсона дізнаються досить скоро, адже опалювальний сезон не за горами.

Крім тою, члени Колегії обговорили питання: зрошування земель, підтоплення, забезпечення населення питною водою та утилізації хімічних засобів, які є в області. Останній пункт викликав досить жваве обговорення. Спеціалісти з Державного управління охорони навколишнього середовища області та фахівці з управління МНС заявили про те, що досить багато відходів та хімічних речовин не вивозяться за територію Херсонщини та не утилізуються. На це потрібні досить великі кошти, які поки що ні державний, ні місцевий бюджети виділити не можуть, У той же час влада регіону постійно заявляє про Херсонщину як про екологічно чисту область. Коли ж вона і справді стане чистою, принаймні, від хімічних речовин та різноманітних відходів, наразі невідомо.

Крім того, члени Колегії розглянули протокольно ще 5 питань, серед яких: зміни та доповнення до комплексної «Програми допомоги правоохоронним органам, забезпечення охорони правопорядку в Херсонській області на 2011-2015 роки». Але, голова ОДА, Микола Костяк зняв це питання з розгляду. Причина, за його словами, була у наступному: «Це питання вже не будемо розглядати. Бо Литвин (начальник управління МВС в області — прим авт.) пішов задовго до цього, він просто встав і вийшов. Значить йому не потрібно прийняття змін до цієї Програми, отже питання знімаємо». Чи буде виноситись вищезгадане питання на наступних засіданнях Колегії ОДА — невідомо. А ті, що були обговорені цього разу, так чи інакше, вплинуть на наше з вами життя. Бо головне питання — опалювальний сезон 2011-12 року розпочнеться дуже скоро. І хочеться, щоб він прийшов саме так, як про це звітують чиновники — вчасно, а не залишився «розпочатим» лише на папері.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012