ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Перспектива для сиріт
13.10.2011 / Газета: Новий день / № 42 / Тираж: 36600

Уже сьогодні два першокурсники аграрного факультету Херсонського державного аграрного університету Євген Єлагін та Павло Коновалов можуть з гордістю сказати, що їх майбутнє може стати світлим і завдяки підтримці, яку з перших днів навчання в вузі їм надав один з лідерів банківської і сфери ПАТ «Креді Агріколь і Банк». Три аграрних вузи України, в тому числі і херсонський, були обрані для реалізації І етапу програми підтримки студентів-сиріт. Причому обрали саме тих, хто набрав найвищий бал при вступі. Таким чином юнаки отримали унікальний шанс не просто отримувати від банку щомісячну спеціальну стипендію (яка, до речі, на порядок вище державної), а й можливість скористатися партнерською фаховою підтримкою благодійників у процесі навчання. Скажімо, консультуванням при написанні курсових та дипломних робіт, кураторством при проходженні виробничої практики і навіть стажуванням в банку, який спеціалізується на тісному співробітництві з агропромисловими компаніями та сільськогосподарськими підприємствами. Тож серед його співробітників є чимало випускників саме агровузів.

Знаковою стала подія вручення іменних сертифікатів студентам і для самого університету. Як зазначив під час прес-конференції перший проректор ХДАУ Юрій Пили- пенко, сьогодні велика рідкість, щоб представники сталого успішного бізнесу балували своєю увагою дітей, які залишилися без батьківської підтримки, безкорисливо давали їм шанс повірити в себе, в перспективу обраної професії, можливість упевнено стати на ноги. Якщо Павло та Євген і надалі демонструватимуть успішність у навчанні, в рамках програми «Моє майбутнє в агробізнесі» вони отримають можливість стажування не лише в банку або його компаніях-партнерах в Україні, а й у Франції.

— Підтримка аграрного сектору є нашим пріоритетом, — запевняє директор центрального відділення банку в Херсоні Галина Дмитренко. — Тому ми охоче допоможемо студентам-сиротам, які вимушені без батьків самостійно торувати собі шляхудоросле життя, стати кваліфікованими спеціалістами в аграрному секторі. Це дуже важливо і для нашої аграрної Херсонщини.

Декан агрономічного факультету Михайло Федорчук звернув увагу стипендіатів на те, що на їх долю випала велика відповідальність уміло скористатися наданим шансом, адже професія агронома стає дедалі затребуванішою. Цьогоріч, попри прогнози про недобір студентів через пік демографічної кризи, під час вступної кампанії факультет мав конкурс 4 чоловіки на місце (!). Вуз випускає ефективних менеджерів, експертів в аграрній сфері, які гідно витримують конкуренцію на ринку праці не лише Херсонщини, а й України в цілому. Обдаровані старшокурсники ще задовго до випускних іспитів уже мають гарантоване місце працевлаштування в престижних компаніях. Отже, за словами Євгена Єла- гіна, у них є на кого рівнятися, а тепер ще й до чого прагнути, здобуваючи таку професію.

— Сьогодні в університеті навчаються 38 студентів-сиріт, — зазначає проректор з соціально-економічних питань Марина Губа. — Добре було б, якби кожен з таких дітей отримав покровителів, котрі за відсутності батьківської опіки могли б ось так підставити плече...

Автор: Олена НЕЧИПУРЕНКО

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014