ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Прощавайте, смітники
13.10.2011 / Газета: Новий день / № 42 / Тираж: 36600

Санітарно-епідеміологічна ситуація в Бериславському районі залишається тривожною

Повністю очистити своє селище від стихійних сміттєзвалищ вдалося жителям Козацького, що на Бе- риславщині. «Було нелегко привчити до цього людей. Але ми провели велику роботу, очистили прибережну смугу, вулиці, постійно прибираємо джерела», — розповів голова селищної ради Андрій Чирко. «Козацьке сьогодні стало набагато чистішим», — погоджується голова Бериславської райдержадміні- страції Ярослав Павлівський.

Повторити успіхи козачан вдається далеко не всім громадам району. «Постійно наводимо лад на узбіччях доріг, але надовго цього не вистачає, — констатує голова Степнянської сільради Віктор Рєзніченко. — Влаштовуємо чисті четверги, однак населення до них не готове. Вихід залишається один: виходити з косами на вулиці працівникам сільради. Що й робимо».

За словами Віктора Рєзнічен- ка, проблем додає відсутність техніки в селі, навіть трактора. Привчити людей до порядку могла б і адмінкомісія, але вона практично не працює. «Ми сподівалися, що помічники дільничних інспекторів зможуть активізувати її роботу. Але виявилося, що мало хто з них узагалі може скласти акт про правопорушення», —додав сільський голова.

Велика кількість скарг надходить від жителів району і на шалену кількість бродячих собак. «Не встигаємо ми щось зробити з цими тваринами, як тут же у відповідні органи біжать їхні захисники. Виходить замкнене коло, — зазначив міський голова Берислава Олександр Шаповалов. — Та й люди самі винні у збільшенні кількості собак». Це підтверджує і керуюча справами РДА, депутат Бериславської райради Ірина Джеманова: «Не випадково велика кількість собак розвелася, наприклад, у Вірівці. Місцеві жителі масово розводять курей, а тушки та інші відходи викидають просто за селом».

— Крім собак, нас непокоїть велика кількість лисиць у районі.

Вона вдвічі перевищує норму, — додав головний лікар місцевої райсанепідемстанції Микола Харламов.

За його оцінками, санітарно- епідеміологічна ситуація на Бе- риславщині сьогодні дуже далека від нормальної. «Лабораторні дослідження свідчать про значне бактеріологічне забруднення води в Каховському водосховищі через аварійні викиди неочище- них стічних вод з райцентру. Заборонено використання для питних цілей води з відкритої водойми, яка подається у водопроводи Львового, Качкарівки і Саб- луківки. Не вирішується питання знешкодження і утилізації виробничих і господарсько-побутових відходів, узаконення земельних ділянок під звалища і полігони твердих побутових відходів у населених пунктах району».

За інформацією Миколи Харламова, у поточному році було проведено 26 рейдових комплексних перевірок на торговельних підприємствах району, накладено 38 штрафів на приватних осіб і підприємців. Винбсені постанови лро тимчасове призупинення 9 підприємств, знято з реалізації продукції на 11382 грн., вилучено 259 кг в'яленої і копченої риби. «Єдине, що ніяк не вдається вирішити, — це впорядкувати роботу стихійного ринку майнового комплексу TOB «Старт» у Веселому», — зауважив головний лікар районної CEC.

Залишається невирішеною й проблема утилізації непридатних отрутохімікатів, значна кількість із яких зберігається, приміром, на території Томаринської сільради. «Через відсутність відшкодуваньз боку держави ці роботи зараз не ведуться, — розповів начальник державної інспекції захисту рослин Бериславського району Анатолій Котляр. — Хоча Міністерство екології обіцяє протягом двох років повністю звільнити країну від небезпечних отрутохімікатів». «Міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога нам уже обіцяв протягом місяця звільнити Херсонщину від цієї отрути, — нагадав Ярослав Павлівський. — З того часу вже минуло півроку, і поки що нічого».

Автор: Олександр ПІТОЄВ

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011