ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЗУСТРІЧ РЕКТОРА ТА СТУДЕНТІВ
13.10.2011 / Газета: Акценти / № 39 / Тираж: 5000

5 жовтня, у вістовій залі Херсонського державного університету, відбулася зустріч студентського активу з ректором університету, професором, доктором наук, академіком Олегом Мішуковим, під час якої він ознайомив представників студентського самоврядування з основними аспектами, за якими живе навчальний заклад цього навчального року та відповів на всі запитання, які цікавили студентів

Головною новиною для більшої частини молодих людей стало те, що наступного року, в рамках проведення Чемпіонату «Євро-2012», навчання у виші, згідно з відповідним наказом Кабінету Міністрів України (це стосується всіх вишів) закінчиться раніше.

«Уперше за багато років, навчальний рік у нашому університеті завершиться не на початку липня, а на початку червня, — розповів ректор ХДУ, Олег Мішуков. — Це пов'язано з тим, що в Україні, в червні 2012 року, розпочнеться проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу «Євро — 2012». Тому ми дещо змінили графік навчального процесу. У першому семестрі все буде йти, як і раніше, а в другому — у нас не буде днів для самостійної роботи. Після того, як 5 червня завершиться навчальний рік, на студентів чекають різні практики, передбачені навчальним планом».

Крім того, Олег Васильович повідомив, що крок за кроком виконує свою передвиборчу програму, яка у нього була як у кандидата на посаду ректора. Перш за все оптимізується структура ХДУ, у якому навчається і працює більше 11,5 тисяч осіб, а це 1% населення усієї області.

«Ми дещо скоротили зараз кількість служб та відділів університету і будемо продовжувати цю роботу, — говорить ректор ХДУ. — З 1 листопада ми повертаємось до тієї системи, коли в університеті не буде Інститутів та факультетів, а будуть лише факультети. Це європейська модель, звичайна та зрозуміла всім система. Також уже зараз не існує економіко-юридичного факультету, він роз'єднаний на юридичний та економічний».

Після вступної частини між ректором та студентським активом відбулася відверта, проста і невимушена розмова. Представники студентського профкому та старостату, гуртожитків та наукового товариства ставили ректору різноманітні питання та вносили пропозиції щодо покращення життя в університеті. Як виявилось, найбільше студенти незадоволені обслуговуванням у філії банку, що розміщена у головному корпусі ХДУ та... власною бібліотекою, Стосовно банку, Олег Мішуков запевнив усіх присутніх у тому, що неодмінно зустрінеться з керівником ГоловноГо херсонського відділення цієї фінустанови та вирішить усі питання. Що ж до бібліотеки та її персоналу, то тут ректор ХДУ налаштований досить рішуче: «Мне надоели нарекания в адрес библиотеки нашего университета! По поводу грубости обслуживания и выдачи книг каждому факультету по очереди. Такую практику нужно прекращать, у нас ведь не 15 княжеств, а единый университет. На следующем собрании Ученого Совета мы непременно не только внимательно послушаем отчет директора библиотеки, но и объявим выборы на эту должность».

Така відповідь влаштувала всіх студентів, і вони навіть підтримали свого ректора оплесками. Взагалі обговорення всіх питань, які хвилювали студентство, пройшло у дружній атмосфері, і молодь зрозуміла, що може розраховувати на підтримку керівництва університету.

Голова студентського парламенту Херсонського державного університету Яна Тон зазначила, що ректорат підтримує активних студентів та всіляко їм допомагає, але є ще й те, що молодь може зробити власними силами: «Радує те, що ми постійно отримуємо допомогу з боку ректорату та викладачів університету. І ми дуже вдячні за це. Але студенти можуть і самостійно організувати, наприклад, будь-яку акцію допомоги. Хотілося б звичайно, щоб наша молодь активніше брала участь у волонтерських рухах, допомагала дітям-сиротам та людям поважного віку. Ми дякуємо Олегу Васильовичу за цю зустріч і маємо надію, що вона стане традиційною».

Ректор ХДУ Олег Мішуков відповів на всі питання, які цікавили студентів, і зазначив, що такі зустрічі він буде проводити постійно. Крім того, Олег Васильович запропонував молоді ставити йому будь-які питання, вносити пропозиції щодо покращення роботи у навчальному закладі і надсилати все це електронною поштою на його особисту електронну адресу. Ректор вважає, що саме так він зможе знайти спільну мову зі студентством та дізнатися про всі проблеми, що існують в університеті.

Автор: Олена Кучерява

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.016