ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




У ДЕПУТАТСЬКИХ КОМІСІЯХ ОБГОВОРЮЮТЬ ПИТАННЯ 9 СЕСІЇ
18.10.2011 / Газета: Чорноморець / № 78 / Тираж: 2265

Минулий тиждень депутати провели на засіданнях постійних комісій, під час яких розглянули питання порядку денного 9 сесії районної ради 6 скликання.

На планово-бюджетній комісії обговорили економічний стан району та зміни до районного бюджету та до двох районних програм.

Начальник управління економіки райдержадміністрації А.Г.Розумний оприлюднив додаткові статистичні дані до звіту про виконання програми економічного, соціального і культурного розвитку Скадовського району за перше півріччя 2011 року. Станом на 1 жовтня 2011 року бюджет району виконано на 105 відсотків, а за фінансово-економічними показниками 6 місяців Скадовський район лідирує в області.

На комісії депутати опрацювали зміни до районних програм Інформування громадськості Скадовського району про хід реформ у державі засобами соціальної реклами та Висвітлення діяльності районної державної адміністрації, її структурних підрозділів та районної ради засобами масової інформації на 2010-2014 роки.

На засіданні мандатної комісії та з питань агропромислового комплексу 6 жовтня розглянули заяви власників та керівників підприємств про оренду комунальної власності. Найбільше дебатів викликало питання з надання в оренду частини неврологічного приміщення під аптеку. Раніше лікарськими препаратами відділення постачало приватне підприємство «Адоніс», у якого саме закінчується термін оренди.

На фармацевтичному ринку району заявляє про себе комунальне підприємство «Центральна районна аптека №17», на базі якого, вважає голова районної ради О.Ф. Старенький, згодом можна буде створити соціальну аптеку, де ліки продаватимуть за нижчими від ринкових цінами. «Такі аптеки є у багатьох містах України, – сказав він під час розгляду цього питання і продовжив: – Ми не в змозі диктувати ціни приватним аптекам, а от в аптеці, яка є комунальною власністю району, ми можемо згодом організувати продаж найнеобхідніших ліків дешевше».

Аптеці №17 наразі потрібна підтримка, оскільки це підприємство, коли знаходилось у віданні Херсоноблфармації, було доведено до стану банкрутства. Його прийняли у комунальну власність району із боргами у розмірі 200 тисяч гривень. Кілька років поспіль для Аптеки №17 шукали інвестора. Значну фінансову підтримку їй надало ПП «Максім». Однак і тепер Аптека №17 ще не може на рівних конкурувати із фармакологічними закладами.

Кому нададуть в оренду частину приміщення неврологічного відділення – ПП «Адоніс» чи Аптеці №17, чи і тому, й іншому підприємству, бо площа лікарні дозволяє, буде вирішуватися на сесії.

Обговорили на комісії й си-туацію, яка склалась у центральній районній лікарні із довгобудом – дитячим відділенням. Три роки тому знайшлися інвестори, з якими уклали 4-сторонню угоду. Нею було передбачено зведення прий-мального відділення, моргу, реконструкція лабораторії та переобладнання довгобуду на житловий будинок. Минуло досить часу, а пункти угоди не виконуються. Що далі робити з Програмою реформування системи охорони здоров’я, у якій були передбачені заходи реорганізації? Рекомендовано РДА відкоригувати її або закрити і розірвати угоду з інвесторами. І це вирішиться на сесії.

Інші питання порядку денного розглянули швидко і без протиріч.

Як раніше повідомлялось у газеті «Чорноморець», 9 сесія районної ради відбудеться 14 жовтня п.р.

Автор: Прес-центр районної ради

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012