ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Про малі міста держава забула
20.10.2011 / Газета: Новий день / № 43 / Тираж: 36600

Цього року вперше Таврійськ не отримав жодної копійки на ремонт доріг і підготовку бюджетних закладів до зими

По калюжах до місцевої поліклініки знову змушені будуть добиратися жителі Таврійська Новокаховської міськради. Проблему, про яку неодноразово розповідав «Новий день» та інші медіа, досі ніхто не вирішив.

— Наше місто є єдиним в області, яке не отримало жодної копійки на ремонт доріг, навіть ямковий, — констатує міський голова Таврійська Микола Різак. — Вирішити проблему прилеглої до поліклініки території могло б будівництво тротуару і ремонт проїжджої частини з відведенням зливових стоків. Ми замовили проектно-кошторисну документацію відповідних робіт на цій вулиці, їх вартість становить близько 70 тисяч гривень. Сума нібито й невелика, але таких коштів у міському бюджеті просто немає. Така ситуація склалася цього року вперше. Раніше ми завжди хоча б щось, але отримували — той же відсоток з транспортного податку. Тільки минулого року на ямкові ремонти до нас надійшло близько 200 тис. гривень. Зараз — жодної копійки. З таким відношенням до проблем громади місто можна і до повного «цугундера» довести.

Вперше не отримав Таврійськ й жодної копійки на підготовку навчальних та інших бюджетних закладів до осінньо-зимового періоду. За словами міського голови, раніше хоча б 10—20 тис. грн., але стабільно надходило. Виживати доводиться за допомогою спонсорів — керівників місцевих підприємств, які виділяють фарбу, техніку або якісь кошти на необхідні ремонти. Проте місцеві спонсори — не чарівники і всіх проблем вирішити не можуть.

Ми вже восьмий рік благаємо владу на всіх рівнях допомогти нам із опаленням дитячої школи мистецтв. Таврійська міська рада зробила вже все можливе й неможливе: замовили проектну документацію, провели експертизу, здійснили необхідні внутрішні роботи. Проте відшукати півмільйона гривень на опалення школи ми просто не в змозі. Обіцянки допомогти чули багато разів і від керівництва облдержадміністрації, але марно. А вирішити це питання потрібно: в ДШМ займається близько 150 дітей, працюють різноманітні групи — образотворчого мистецтва, вокалу, ляльковий театр. А їх в області лише два: в Херсоні і в Таврійську, — додає Микола Різак.

Щоб покращити фінансування місцевих навчально-виробничих комплексів № 5 і 7 і привести його у відповідність до Бюджетного кодексу, міська рада прийняла рішення про реорганізацію НВК у школах і дитсадках. Вирішено передати перші в підпорядкування Ново- каховській міській раді, а другі залишити на таврійському бюджеті. «На жаль, держава у місцевого самоврядування відібрала практично всі повноваження і залишила лише обов'язки, — підкреслює міський голова Таврійська. — Проте ми не здаємося. Наприклад, залишили у себе місцевий ФАП і не передали його в підпорядкування Новокаховській центральній міській лікарні. Адже вважаємо, що від цього якість медичного обслуговування наших жителів буде тільки кращою».

Автор: Олег БАТУРІН

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011