ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСТЬ — ПЕРША В УКРАЇНІ
20.10.2011 / Газета: Акценти / № 40 / Тираж: 5000

14 жовтня, у стінах обласного управління внутрішніх справ, відбулось чергове засідання Колегії особового складу, під час якого міліціонери звітували про роботу, проведену за 9 місяців поточного року

За словами начальника УМВС України в Херсонській області, генерал-майора міліції Валерія Литвина, результативність роботи правоохоронців покращилась. Про це свідчить той факт, що за поточний період 2011 року роботу міліціонерів Херсонщини визнали кращою в Україні.

Попри це Валерій Валерійович зазначив, що всім правоохоронцям є над чим працювати, і повсякденна робота офіцерів не припиняється: «Такая высокая оценка министерства говорит о том, что нам нужно работать с удвоенной силой. Это заслуга каждого милиционера, но я хочу сказать, что у нас еще и много проблем. И все они нуждаются в срочном решении».

Перш за все генерал-майор розповів про реформування районних відділів міліції та скорочення особового складу. Така практика, за його словами, перша в країні, але її потрібно зводити всюди: «Процесс сокращения аппарата и его территориальных подразделений начат в нашей области, — наголосив під час колегії генерал-майор Валерій Літвін. — В связи с сокращением и увеличением нагрузки предполагается повышение заработной платы для сотрудников внутренних дел. Согласно Постановлению Кабинета Минисіров Украины 3 районных отдела милиции: Ивановский, Верхнерогачикский и Высокопольский реорганизуются путем присоединения к соседним по — дразделениям Нижнесерогозскому, Великолепетихскому и Великоолесандровскому РВ соответственно. Мы практикуем впервые в Украине это соединение. На сегодня нами разрабатывается механизм функционирования в этих районах поселковых отделений милиции с количеством личного состава не более 15 человек».

Важливими та сумними водночас проблемами, що властиві деяким правоохоронцям, Валерій Літвін назвав перевищення службових повноважень, недотримання дисципліни та законності, жорстоке поводження з затриманими особами.

За 2011 рік, проти правоохоронців, органами прокуратури було порушено 15 кримінальних справ, з яких 6 стосовно інспекторів ДАІ.

Валерій Літвін наголосив на тому, що працівники автоінспекції просто «догралися» у погоні за кращою статистикою: «Есть такие начальники, которые цифры и имена в протоколах берут с потолка, то есть просто выдумывают имена и фамилий людей. А потом оказывается, что эти люди существуют в действительности. Потом, по паре протоколов, граждан вызвали в суд. И 90-летней бабушке предъявляют обвинение, что она ехала и превысила скорость на мопеде. Сотрудников, которые написали эти протоколы, мы уже уволили. А начальник понес суровое наказание».

Одним з кращих відділів управління МВС в Херсонській області за 9 місяців поточного року було визнано відділ боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин. З незаконного обігу за цей період було вилучено 218 кілограмів наркотиків. Якщо ж перевести цю цифру у грошовий еквівалент, то за словами начальника даного відділу, полковника міліції Олексія Аккуратова, це більше 3 мільйонів гривень. Одній людині, яка вживає наркотики, потрібно близько 350 гривень на добу для того, аби вдовольнити свої «потреби». Усього на Херсонщині зареєстровано трохи більше 1000 наркозалежних осіб, але міліціонери стверджують, що цю цифру треба помножити на 100, і лише тоді буде «реальна статистика». Усі ці люди приносять дохід зовсім не державі, а тим, хто займається торгівлею та незаконним збутом наркотичних речовин. За одну склянку макової соломки можна «заробити» 600 гривень. У той же час таким заняттям обов'язково «зацікавляться» правоохоронці, а торгівець зіллям заробить суворе кримінальне покарання та позбавлення волі.

Після того, як Валерій Літвін вислухав всіх доповідачів, для офіцерів розпочалась приємна частина. Спочатку більшість міліціонерів за досягнення почесних результатів у службовій діяльності нагородили грошовими преміями. Після цього були вручені посвідчення представникам Громадської ради при УМВС України в Херсонській області. До Ради увійшли представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Після вручення нагород та посвідчень, усіх, хто був присутній на Колегії, запросили подивитися нову спортивну залу для правоохоронців та чергову частину обласного управління МВС. Міліціонери, які будуть чергувати саме там, забезпечені всіма необхідними умовами для результативності роботи. У даній черговій частині прийматимуть усі дзвінки на номер 102. Для того, аби чергування було і справді результативним, у правоохоронців є все технічне обладнання. Крім комп'ютерів та телефонів, у розпорядженні чергових міліціонерів 3 плазмові панелі, на яких транслюється зображення з різних куточків обласного центру. Поки що камер у Херсоні, які знімають для міліціонерів лише 10, і всі вони знаходяться у місцях, де зазвичай перебуває багато людей. У майбутньому таких камер має бути 100 одиниць, і тоді вже від «пильного погляду» міліції не сховається жоден злочинець.

Тож можливості у правоохоронців області для покращення роботи є. Сподіваємось, що за допомогою цих можливостей офіцери збережуть і результат своєї роботи. Адже саме завдяки цьому Херсонщина нарешті зайняла перше місце в країні по роботі правоохоронних органів. І це почесне місце наша область, судячи зі слів міліціонерів, звільняти не збирається.

Автор: Олена Кучерява

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013