ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




МЕРЗНУТИ НАМ ЩЕ ДОВГО
20.10.2011 / Газета: Акценти / № 40 / Тираж: 5000

Херсонський міський голова, Володимир Сальдо вважає, що мешканцям міста опалення поки що не потрібне: «Нам не треба розпочинати опалювальний сезон 15 жовтня, весь господарський комплекс повинен бути готовий 20 жовтня. Саме тоді всі: і «Херсонтеплоенерго», і ТЕЦ, і «Херсонтеплоґенерація» мають бути готові включити котельні. Ми розпочнемо сезон не тоді, коли середньодобова температура буде 8 градусів, а приблизно 25-28жовтня», саме так заявив Володимир Васильович на нараді щодо готовності до початку опалювального сезону у місті Херсоні»

Чому ж херсонцям доведеться мерзнути ще півтора тижні? Незрозуміло, адже на згаданій нараді, що відбувалася 14 жовтня, керівники всіх теплопостачальних підприємств у один голос заявили про те, що вони готові давати тепло. А затримка виявляється за «малим» — треба отримати ліміти. Традиційна біда кожного опалювального сезону, якщо до нього вчасно не готові.

«Ми ще усуваємо деякі несправності, але технічно — підприємство готове, — запевняє Борис Бурман, керівник МКП «Херсонтеплоенерго». -Договори на газ вже укладені, ми відправили заявку на отримання лімітів і ось-ось нам їх повідомлять».

Борис Пилипович також розповів, що ще не всі борги підприємства погашені. Так, за 2011 рік залишилось 4 млн 40 тис грн боргу, при цьому різниця у тарифах становить 20,5 млн грн. Оплата за газ у поточному році склала 91,2%, За попередній опалювальний сезон розрахувались 98% споживачів, За минулі роки ще залишається борг в сумі ЗО млн грн, аїте підприємство працює над стягненням заборгованого,

Серед проблем, що сьогодні ще не вирішені – відсутність жорсткого контролю за доступом до засувок, які мешканці будинків самовільно перекручують, аби самим контролювати подачу тепла. Існує також проблема лічильників, що не мають господаря, і які потрібно передати комусь на баланс. Адже їх хтось має обслуговувати, перевіряти, а якщо вони без господаря, то й зробити це немає кому.

Що ж стосується ПАТ «Херсонська ТЕЦ», то тут теж уже готові до подачі тепла. Відповідну заяву зробив головний інженер підприємства, Ігор Цицик: «Усе обладнання ми вже перевірили і підготували. Договори вже теж підписані, чекаємо інформацію щодо лімітів. Розрахунок за газ — 75,8%».

ПП «Херсонтеплоґенерація» теж до початку опалювального сезону готове. Готові і системи водопостачання та електромереж. Але... вочевидь, у виконкомі міської ради вважають, що відтягуючи початок сезону можна зекономити бюджетні кошти... Але вони чомусь не думають, що тим самим вони дадуть «підзаробити» фармацевтам та створять додаткове навантаження на лікарняні заклади, яким доведеться лікувати тих, кому не вдасться зігрітись у інший спосіб...

Радує лише те, що у більшості шкіл та садків вже є автономне опалення. Слава Богу, що не всі діти замерзнуть...

Автор: Маргарита КОВАЛЕНКО

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011