ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Реалізація соціальних проектів у місті Херсоні
21.10.2011 / Газета: Херсонський вісник / № 42 / Тираж: 10000

Основними завданнями Херсонського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді є:

проведення соціальної роботи з сім'ями, які опинилися у складних життєвих обставинах;

профілактична робота щодо запобігання поширенню ВІ/1- інфекції та наркоманії;

соціальна робота з дітьми та молоддю, які засуджені до покарання без позбавлення волі;

проведення роботи з потенційними батьками — вихователями і прийомними батьками під час створення дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей;

проведення семінарів, лекцій та тренінгів щодо профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі та пропаганда здорового образу життя; .

співпраця з громадськими організаціями.

Реалізація соціальної роботи неможлива без тісної співпраці із громадськими організаціями. Організації поділяються на два типи: неформальні — незареєст- ровані офіційно та формальні — зареєстровані в органах державної влади.

Але їх схожість полягає в тому, що вони об'єднують молодь за особливостями та потребами.

Водночас із офіційними молодіжними організаціями існують доволі відомі неформальні об'єднання: панки, готи, емо, скінхеди, растамани... Також, з'явилися нові об'єднання: графіті (так звані бомбисти), флеш- мобери, велобайкери та інші.

На даний час в обласному центрі офіційно зареєстровано 388 громад^ ський організацій (професійних, спортивних, молодіжних, за інтересом), з яких постійно діють не більше 20%, менше половини яких є активними.

У 2010 році Херсонський міський центр брав участь у якості консультантів та експертів під час реалізації проекту «Мрія поруч», який впроваджувався Центром молодіжних ініціатив «Тотем» за підтримки управління молоді та спорту міської ради. Одним із найвизначніших заходів даного проекту став благодійний ярмарок «Недитячі забави», реалізований громадськими організаціями «Я валяюсь» та «КАВА». Захід був спрямований на збір коштів для реабілітації онкохворих дітей з малозабезпечених сімей у спеціалізованому санаторію в м. Євпаторія. Загалом, організаторам вдалося зібрати кошти, завдяки яким оплачено перебування дітей у спеціалізованому санаторії.

До Дня молоді був організований та проведений перший велопробіг по центральному проспекту міста — проспекту Ушакова. Метою пробігу стала популяризація здорового образу життя, привернення уваги водіїв до нових учасників дорожнього руху,

активізація велоруху до вирішення власних потреб. Під час велопробігу було проведено збір коштів для встановлення велопар- ковок в місті.

Під час святкування 233-річчя міста на вулиці Суворова проведено захід «Свято на Суворовській». Під час святкування був проведений вже традиційний святковий ярмарок, в якому взяло участь більше 100 виробників хенд-мей- ду. Однією із родзинок свята стала стіна побажань, на ній херсонці та гості міста могли залишити відтиск власної долоні або побажання.

З 24 по ЗО вересня цього року був проведений захід «Херсон туристичний» для створення позитивного туристичного іміджу міста, профілактика графіті (тегів) на будівлях міста, реалізація творчого потенціалу на професійному рівні. В місті вперше створені картини за мистецьким напрямком стріт-арт.

Всього за підтримки Херсонського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді протягом 2010-2011 років проведено 22 заходи різного рівня, під час яких надано підтримку 16 громадським об'єднанням. Загальна кількість учасників та глядачів — більше 50 тис. осіб. Волонтерів, які допомагали у проведенні заходів, — більше 250 осіб.

Автор: Директор центра Антон Єфанов

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014