ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«Збитковість» можна лікувати
27.10.2011 / Газета: Новий день / № 44 / Тираж: 36600

Будь-яке маленьке чи велике підприємство створюється, насамперед, для одержання прибутку. Тож керівник, господар має бути зацікавлений у фінансовій успішності свого дітища. Однак практика засвідчує інше: на Херсонщині є чимало директорів, які свідомо погіршують господарські результати підприємства, аби зменшити сплату податків до бюджету, — стверджує заступник голови ДПА в області Тетяна Легостаєва. — Наприклад, за підсумками роботи у II кварталі року 222 підприємства задекларували збитки на 796,6 млн. грн.

Розібратися, чому потужні в минулому промислові гіганти чи вчорашні успішні фірми декларують збитки, під силу лише фахівцям. Саме тому при облдержадміністрації діє комісія з питань безприбуткової діяльності суб'єктів підприємництва, в якій активну участь беруть податківці.

Аналіз свідчить, що близько 70% задекларованих збитків — минулорічні втрати. Позиція ДПС Українй з цього питання однозначна: за вимогами Податкового кодексу неправомірно включати «мінуси» 2010 року до складу витрат II та III кварталів 2011 року, — підкреслює Тетяна Легостаєва.

Аби зменшити кількість збиткових підприємств та задекларовані ними суми, податківці Херсонщини розробили комплекс заходів. Керівників «збиткових» фірм запрошують до місцевих інспекцій для співбесіди, щоб разом з'ясувати причини негативної діяльності та визначити шляхи подолання «збитковості». Після таких конструктивних діалогів окремі підприємства подали уточнюючі декларації, в яких зменшили збитки на 75 млн. грн. і самостійно донара- хували близько 2 млн. грн. податку на прибуток. Той, хто декларує збитки і зводить до мінімуму сплату податку на прибуток, має бути готовим до перевірок.

— Протягом 9 місяців податківці перевірили бухгалтерську та фінансову звітність 26 проблемних підприємств, 12 з них виведено з переліку збиткових. Сума збитків зменшилася на 105 мільйонів і ще близько мільйона гривень податку на прибуток донараховано до сплати в бюджет, — повідомила Тетяна Легостаєва. — Прикро, але близько двох десятків «збитківців» області — це банкрути та підприємства, що перебувають у стадії банкрутства або припинили свою діяльність. Загальна сума їхніх збитків — 125,6 млн. грн.

Автор: Анатолій НІКОЛАЄВ

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011