ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Черги на митницях скоротяться
27.10.2011 / Газета: Новий день / № 44 / Тираж: 36600

— Контроль на митних кордонах країни максимально наближається до міжнародних стандартів, — зазначив під час брифінгу перший заступник начальника Херсонської митниці Віктор Альохін. — Наразі йдеться про надання повноважень на здійснення в пунктах пропуску через кордон України державного санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фіто-санітарного та екологічного контролю окремих товарів, а також контролю за переміщенням культурних цінностей, що ввозяться на митну територію України (у т. ч. з метою транзиту), у формі попереднього документального контролю.

Впродовж останніх років напрацьовується механізм взаємодії підрозділів, що здійснюють контрольні функції в пунктах пропуску через державний кордон України, який би дозволив максимально спростити ці процедури, привів їх у відповідність до міжнародних стандартів, й отже, пожвавив зовнішньоекономічну діяльність. Тож зараз Херсонська митниця активно працює над застосуванням механізму спрощення та оптимізації державного контролю, приведенням його у відповідність до міжнародних конвенцій, стороною яких є Україна, наближенням та адаптацією процедур контролю до норм, що діють у країнах ЄС та СНД, у частині скорочення контрольних служб в пунктах пропуску через кордон, забезпечення одноразо- вості здійснення всіх видів держконтролю товарів, що переміщуються через кордон, делегування функцій контролю в пунктах пропуску митним органам стосовно окремих товарів, у т. ч. продуктів та сировини тваринного походження. При цьому, зокрема, перевіряється відсутність заборон чи обмежень на ввезення на митну територію України або транзит товарів із використанням даних Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби. Здійснення попереднього документального контролю припиняється за відсутності хоча б одного документа, необхідного для контролю, або коли державними органами здійснюються протиепідеміологічні та вете- ринарно-санітарні заходи під час карантину тварин, запроваджено карантинний режим, виявлено вогнище карантинних організмів у країні походження, а також якщо транспортний засіб, яким перевозяться небезпечні вантажі, не відповідає встановленим вимогам екологічної безпеки, у разі проведення митного огляду товарів і транспортних засобів виявлено пошкодження упаковки, яка контактує з товаром, є явні ознаки псування чи виявлено прострочений термін придатності товарів.

Застосування нової організаційної форми державних видів контролю дасть можливість усунути надмірну кількість незалежних у своїх діях контролюючих органів в пунктах пропуску, скоротити час оформлення та пропуску вантажів, зменшити черги транспортних засобів, спростити та мінімізувати митні процедури, створити позитивний психологічний фактор для перевізників і експедиторів, прискорити товарообіг, що позитивно вплине на динаміку надходжень митних платежів до Держбюджету, покращить в цілому імідж України як транзитної держави, стабільного торговельного партнера, реалізувати напрями, окреслені керівництвом держави стосовно інтеграції до світового співтовариства.

Автор: Олена НЕЧИПУРЕНКО

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012