ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Скільки платиш—стільки й отримуєш
27.10.2011 / Газета: Новий день / № 44 / Тираж: 36600

Вас не влаштовують послуги ЖЕКу? Створюйте ОСББ!

«Ми платимо за квартири все більше, а натомість одержуємо тільки обіцянки, — написали в своєму листі до «Нового дня» мешканці будинку по вул. Урицького, 15, що в Бериславі. — Прикладом такого «хазяйнування» є наш дім. В його підвалах без кінця копирсаються сантехніки, а води на верхніх поверхах як не було, так і немає. Вхідні двері в під'їздах лякають дітей: обдерті, вицвілі. їх прибирають самі мешканці, вони десятиліттями не ремонтувалися. Двори занедбані, перекопані газовиками, які досі не відремонтували асфальтове покриття. Жінка, яка прибирає прибудинкову територію, не встигає виконувати свою роботу, тож працює в основному там, де ходить начальство. Брудне й занедбане навіть саме наше місто.

Оскільки наші скарги і прохання не доходять напряму до міськради і комунальників, просимо газету «Новий день» вплинути на наше начальство. А прохання наше просте: заасфальтувати проїздудворі біля нашого будинку, бо там не проїхати, не пройти. Особливо взимку і восени».

Прокоментувати цей лист ми попросили першого заступника міського голови Берислава Сергія Шматова.

— Я б по-перше запитав мешканців цього будинку: а чи маєте ви моральне право вимагати надання комунальних послуг, якщо ви за них не сплачуєте повною мірою? — говорить він. — Дивіться самі: борг по цьому 70-квартирному будинку за воду становить 1200 грн., по квартплаті— близько 8^5 тис. грн., за централізоване теплопостачання — близько 2,5 тис. грн. Причому, здебільшого ці борги мають далеко не бідні мешканці будинку, серед яких є депутати Бериславської районної ради. Тож ця вимога авторів листа досить некоректна.

Я не збираюся захищати комунальників. Погано чи добре вони працюють — підлягає обговоренню. Але говорити про те, що вони абсолютно нічого не роблять, — не можна. Це просто неправда. Більше того, в квітні ми проводили збори мешканців по кожному багатоповерховому будинку, на яких я був присутній. їх метою було встановлення побудинкових тарифів на утримання житла. Абсолютно всі мешканці висловилися за якомога менші розміри цього тарифу. Тож до жодної квартплати сьогодні не входить послуга з ремонту' під'їздів, і звинувачувати КП «Берислав- ський ЖЕК № 1» у тому, що воно цього не робить, несправедливо. Але мешканці можуть замовити цю послугу, ЖЕК перегляне тарифи, і тоді люди вправі будуть вимагати проведення цих ремонтів. Звісно, сам тариф тоді буде значно вищий.

Під час зустрічей я намагався пояснити бериславцям, що державної підтримки комунальним підприємствам сьогодні немає і більше не буде. Єдина можливість покращити ситуацію в сфері ЖКГ — створювати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків — ОСББ. До того ж, зараз ЖЕК змушений слачувати величезні податки з отриманих від населення коштів. Натомість ОСББ зможуть всі зібрані кошти направляти на утримання житла.

Бюджет міськради в цьому році не має можливості надати допомогу на ремонт внутрибудинкового покриття по вул. Урицького, 15. Проте й говорити, що ми взагалі нічого не робимо, не можна. В 2011 році завдяки підтримці райдержадміністрації місто отримало 1,14 млн. грн., які пішли на капремонт асфальтового покриття по вул. Леніна. Роботи ці ще ведуться. Також ми хочемо газифікувати дитсадок № 5. Останнє дасть нам можливість економити близько 250 тис. грн. бюджетних коштів щорічно, а значить, направляти їх на інші потреби. При затвердженні бюджету на 2012 рік ми будемо враховувати всі побажання жителів міста. Обов'язково врахуємо побажання і жителів будинку по вул. Урицького, 15.

Автор: Олег БАТУРІН

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012