ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




З чим ідуть на прийом
27.10.2011 / Газета: Вгору / № 43 / Тираж: 10000

Як правило, депутати приймають у школах, лікарнях, інших бюджетних установах. Під час акції «похід до депутата» волонтери громадських організацій відвідали 67 місць прийому і застали лише 28 обранців. Інші через різні поважні та не зовсім поважні причини – прогуляли. Правда, замість деяких депутатів їх помічники-консультанти все ж таки вислуховували виборців. Але це, як кажуть, не змінює ситуацію.

По-перше, помічники не мають законних повноважень. Та і багато хто з городян налаштований на спілкування виключно з депутатом. По-друге, і це помітили і волонтери, рівень підготовки багатьох помічників – далекий від ідеального. Багато хто з них не має досвіду та знань про спілкування з виборцями, вже не кажучи про реальну допомогу.

Під час першого «походу» з 50 депутатів приймало 4. За словами волонтерів, з'явилась неприємна тенденція: деякі депутати, що постійно зустрічалися з виборцями, перестали це робити. І виправдовуються тим, що виборці не дуже активно їх відвідують: у середньому на прийом приходить десь 3-5 відвідувачів. Тому обранці вважають: якщо люди не приходять, значить, у них не має питань і проблем. А експерти КВУ впевнені, що проблема в інформуванні, тобто херсонці просто не знають ні про прийом, ні про його можливості. До речі, за словами тих депутатів, які самостійно проводять заходи для залучення виборців (розклеюють оголошення, спілкуються з людьми біля будинків, тощо) і відвідувачів у них набагато більше. Деякі з них розповідають, що бувають тижні, коли кожного дня приймають по 3-5 громадян. Така ситуація була, коли міська влада вирішила підвищити тарифи на комунальні послуги.

Звернули увагу фахівці КВУ и на проблеми, з якими виборці приходять до обранців і виявили певні тенденції: до мажоритарників переважно звертаються з загальних проблем округів. До обраних за партійними списками приходять з питань, за якими вони спеціалізуються в постійній діяльності. Наприклад, Володимир Миколаєнко переважно вирішує проблеми ЖКГ, Віктор Іванушкін надає правові консультації, Роман Підопригора допомагає у вирішенні фінансових проблем соціального захисту.

А тепер більш детально про найхарактерніші проблеми виборчих округів. За словами депутатів, на першому місці – проблеми житлово-комунального господарства: обслуговування та капітальний ремонт будинків, тепло та водопостачання, якість та вартість послуг. Ці аспекти найбільш болючі для людей, а тому депутат стає першим, до кого вони йдуть за допомогою.

На другому місці – проблеми благоустрою: ремонт доріг, освітлення вулиць, стан інфраструктури округів, забудова територій, тощо. Слід зазначити, що в 2010 році херсонці стали більш організованими, створюються ОСББ, органи самоорганізації, ініціативні групи, які звертаються до депутата за допомогою від цілого колективу. Як правило, така співпраця дуже ефективна, дає гарні результати, бо одразу вирішуються проблеми мешканців цілого дому– чи то лагодять водогін, чи то ремонтують покрівлю та багато іншого.

Також є частими звернення з питань соціального та правового захисту. Як помітили волонтери громадських організацій, для багатьох виборців депутати стали правозахисниками, а то і психологами, з якими просто хочуть поділитись власними проблемами.

Автор: Анна Павлюк

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011