|
Микола Костяк виходить на Італію
12.04.2011 / Газета: Вісник Олешшя / № 29-30 / Тираж: 3416
Інтерв'ю з головою Херсонської обласної державної адміністрації Миколою Костяком за підсумками візиту української делегації до італійської провінції Парма. Миколо Михайловичу, Ви нещодавно побували в італійській провінції Парма. З якою метою Ви здійснили цей візит? Провінція Парма славиться обладнанням для переробки овочевої та плодової продукції. На Херсонщині плодівництво набирає обертів, і ми потребуємо впровадження нових технологій, створення нових аграрно-промислових підприємств. Сьогодні у Чаплинському районі будується завод фірми «Агрофьюжн», який потребує високоякісного обладнання для своєї роботи. Таке обладнання виробляється на італійському заводі «СП». Узв'язку з тим, що ми оперативно підготували всі дозвільні документи, обладнання для Чаплинського заводу буде поставлене вже наприкінці 2011 року, а не через 1,5-2 роки, як обумовлювалося раніше. Для прискорення його поставки до Херсонщини я спільно із президентом миколаївської фірми «Агрофьюжн» Сергієм Сипком виїхали до Італії для узгодження усіх необхідних процедур. «Агрофьюжн» — це вертикально інтегрована компанія повного циклу, що займається виробництвом від вирощування сировини до виготовлення кінцевого продукту. Ми дуже зацікавлені в тому, щоб на території Херсонщини працював такий потужний завод. Крім того, перебуваючи у Пармі усього трохи більше однієї доби, я зустрівся з представниками влади та бізнесу міста Парма. Під час зустрічей ми обговорювали питання щодо можливості налагодження ділових і партнерських відносин між українськими та італійськими виробниками. Як Вас прийняли на італійській землі, у яких цікавих місцях Ви побували? Парма — це адміністративний центр італійської провінції Емілія-Романья, розташований на північному заході від Болоньї. Місто відоме виробництвом шинки і сиру, а також своєю прекрасною архітектурою й околицями. Туту 1601 році був заснований один з найстаріших у світі вищих навчальних закладів — Пермський університет. Провінція головним чином сільськогосподарська. Там поширене виноградарство, молочне тваринництво (виробництво сиру «пармед- жано» («пармезан»). Широко поширене виробництво делікатесів: пермська шинка, різні сорти салямі, елітні сорти вин, вирощування трюфелів. В історичному центрі, який легко обійти пішки, є цікавий і добре оснащений музей, де можна дізнатись прожиття другої дружини Наполео- на Марії-Луїзи, герцогині Пермської. Гарна площа Дуомо з Кафедральним собором і баптистерієм, побудованими з рожевого мармуру в кінці 12 століття, «Веронська троянда». Це одні із найбільш визначних середньовічних будівель в Італії. У палаці Palazzo della Pilotta, побудованому в 1583 році, розміщена Академія образотворчих мистецтв, де виставлені роботи художників Пермської школи, а також Археологічний музей, Національна галерея, театр Фврнезе і музей Бодоні. Підчес мого візиту ми також побували у приміщенні мерії міста. Це надзвичайно красива старовинна будівля. Там президент союзу промисловців та підприємців Пермської провінції Чезаре Аззалі подарував мені книгу та розповів, що у провінції Парма є дуже багато підприємств, які могли б плідно співпрацювети з українськими партнерами, адже тут сконцентровані потужні виробництва, що дають 80 відсотків валового експорту Італії. В ремках візиту ми побували не заводі CFT та відвідали тепличний комплекс компанії Seedling ТесИ.Також ми оглянули установки для прямої і непрямої стерилізації зе технологією ІІНТ молока, вершків, пудингів, десертів, асептичних ємностей: ліній для готування, пестери- зації/стерилізації напоїв високої і низької кислотності, таких як нектари, фруктові соки, чай та ін. За результатеми зустрічі передбачено можливість підписення Протоколу про дружбу та взеєморозум- іння між Пармською провінцією та Херсонською областю. Автор: Юрій АНІСІМОВ
|
Пошук:
Автор
Щодня українці стають жертвами шахраїв онлайн, втрачаючи особисті дані та кошти. Разом з Кіберполіцією ми пояснюємо, що таке скам, які схеми найпоширеніші та як захиститися від зловмисників в Інтернеті.
24 листопада о 18.00 у філармонії подарує всім найвеселіший стендап-концерт, дві години нестримного сміху, море імпровізації і сотні усмішок.
«Беріть своїх друзів, близьких і всі приходьте! Бо буде фосо! — у фірмовому закарпатському стилі запрошує Лєра Мандзюк. — Се буде самий чесний стендап із усіх, які я писала і самий смішний з усіх, які ви чули. Нема гарантії, що він буде в ютубі. Тож ваше завдання: купити квитки, покликати друзів, взяти гарний настрій і прийти. Буду рада вас бачити!»
Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти
|
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014 |