|
У ДОБРИХ ГОСПОДАРІВ КОЛОС ВИДАВСЯ ВАЖКИМ
18.07.2011 / Газета: Червоний промінь / № 28,29 / Тираж: 1300
Погода, від якої значною мірою залежить кількість і якість вирощеного врожаю, весь час вимагає вносити корективи в роботу аграріїв. У перших числах липня, коли до початку жнив залишалися лічені дні, пройшли короткочасні дощі, тож тільки- но встановилася суха сонячна погода комбайни ПП «Агротехнології» виїхали на поля. Нині там косовиця в розпалі. Наш кореспондент поцікавився в директора підприємства Івана Яціва про ситуацію на полях підприємства. - Вже впоралися з озимим і ярим ячменем, приступили до обмолоту пшениці та ріпаку. В цілому ж по господарству 33 станом на 13 липня обмолочено 129 га озимої пшениці, 194 га В озимого ячменю та 124 га озимого ріпаку і намолочено 618 тонн пшениці, 1033 — ячменю і 371 тонну ріпаку. Цифри змінюються щогодини, поспішаємо якнайшвидше зібрати врожай, — зазначив Іван Григорович. — Ми вже відчули смак першого цьогорічного врожаю і задоволені — незважаючи на весняну посуху, показники врожайності вище середніх, хоча завжди хочеться більшого. Враховуючи те, що почали збирати врожай не на найкращих полях, а там, де найсу- хіше зерно, вже отримали озимої пшениці в середньому по 47,9 цнт./га, озимого ячменю — 53,2 цнт./га та ще й високої якості. В ПП «Агротехнології» винятково обґрунтована агрономія. Ось що про це говорить головний агроном господарства Олександр Кречик: «Правильно підібрані високопродуктивні сорти пшениці, ячменю, ріпаку, соняшнику, кукурудзи, сої й обов'язкове застосування інтенсивних технологій вирощування: підготовка грунту, внесення мінеральних добрив, якісна сівба і догляд: підживлення, обробка гербіцидами — запорука гарного врожаю навіть за несприятливих погодних умов». А інженер- гідротехнік господарства Сергій Кречик зауважує, що на відміну від інших господарств району в ПП «Агротехнології» є можливість збирати по два врожаї з одного поля — завдяки пожнивним посівам на зрошенні. Нині на полях господарства, де нещодавно колосився ячмінь, уже зеленіє соя. «Земля повинна працювати», — зазначає директор підприємства Іван Яців. Ще одна обставина, яка впадає у вічі при відвідуванні цього господарства, — переважна більшість його працівників віком від тридцяти до сорока років, а на зерното- ку — стовідсотково працює молодь до ЗО років. Це — позитивна тенденція, що склалася в господарстві за останні кілька років. До того ж дев'яносто відсотків працівників ПП «Агротехнології» — жителі сіл Братське, Заповітне та Степне. Піклується керівник господарства й про те, щоб харчування на підприємстві було організовано на належному рівні. Для цього тут збудували сучасну їдальню й харчоблок, а кваліфіковані кухарі Тамара Бородай і Ніна Ка- ращук дбають, аби смачно нагодувати механізаторів і водіїв підприємства. До речі, під час жнив у ПП «Агротехнології» організовано триразове харчування, а сало з цибулею на столі є завжди і в необмеженій кількості. - Добрим господарям земля віддячує добрим врожаєм, — говорить Іван Яців. А він уміє господарювати і рухати господарство вперед. Автор: Віта КОПЕНКО
|
Пошук:
Сергій Токарєв
Інвестиційний фонд Roosh Ventures нещодавно став одним з інвесторів американського стартапу Toothio, який допомагає приватним стоматологічним клінікам та організаціям знаходити кваліфікованих співробітників. Портал надає доступ до бази, в якій є понад 30 000 фахівців.
Український гурт «Давня Казка» презентує новий трек «Будьмо» та кліп до нього — історію, яка надихає на віру в краще навіть у найскладніші часи. Пісня стала музичним маніфестом незламності, гумору та оптимізму, який допомагає українцям триматися разом.
Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти
|
© 2005—2025 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2025 S&A design team / 0.022 |