|
Процент продовольственной пшеницы за 10 лет снизился в Херсонской области с 30-32% до 10-12%
12:18 / 04.10.2006
ХЕРСОН, 04 ОКТЯБРЯ 2006 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Процент продовольственной пшеницы в структуре производства озимой пшеницы за 10 лет снизился в Херсонской области с 30-32% до 10-12%. Такое мнение выразил 3 октября на пресс-конференции в обладминистрации директор института земледелия Южного региона УААН Виктор Никишенко, передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье». По его словам, это связано, в частности, с содержанием в пшенице белка и клейковины. «Если содержание белка менее 10%, то пшеница относится к фуражной, если выше — к продовольственной», — отметил В. Никишенко. По его словам, в 2005 году наблюдалась такая тенденция. «Содержание клейковины было 16-17%, а белка — 13,7%, то есть по содержанию белка мы должны были бы эту пшеницу отнести к продовольственной», — отметил В. Никишенко. «В то же время хлебопеки должны получить муку, где клейковина составляет не меньше 23%, иначе никак не выпечь подовый хлеб», — рассказал он. «Херсонская область хоть и зона рискованного земледелия, но место производства высококачественной озимой пшеницы, которой мы должны получать не менее 1,5 млн. тонн», — считает В. Никишенко. |
Пошук:
Сергій Токарєв
Інвестиційний фонд Roosh Ventures нещодавно став одним з інвесторів американського стартапу Toothio, який допомагає приватним стоматологічним клінікам та організаціям знаходити кваліфікованих співробітників. Портал надає доступ до бази, в якій є понад 30 000 фахівців.
Новорічні свята наближаються, і це чудова нагода для нових відкриттів, змін і вражень. Для любителів книг це також час звернути увагу на твори, що святкуватимуть важливі ювілеї у 2025 році. Серед них – знакові романи, які змінили хід літератури, поетичні збірки, що стали відображенням цілих епох. Час безупинно йде, але залишає за собою безцінні скарби у вигляді книг. Тривалість життя кожної з них визначається її читачами. У кожної книги є свій характер, своя історія та шлях до серця. Хороші твори не старіють – вони зберігають свою вічну свіжість, постійно оновлюючись з плином часу. Як і люди, книги мають свої «дні народження».
Останні новини:
15:32 02.01.2025
15:00 02.01.2025
14:15 02.01.2025
13:53 02.01.2025
13:01 02.01.2025
|
© 2005—2025 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2025 S&A design team / 1.017 |