ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:
 




«Чумак» нарощує потужності
08.02.2010 / Газета: Каховська зоря / № 11-12 / Тираж: 8000

27 січня в ЗАТ «Чумак» відбулася знаменна подія: в Каховці вступив в експлуатацію завод по випуску макаронних виробів. На відкриття нового підприємства була запрошена велика група представників електронних та друкованих засобів масової інформації України, серед них кореспонденти «Каховської зорі».

В центральному Каховському офісі компанії журналістів тепло привітали генеральний директор ЗАТ «Чумак» Карл Стурен, директор з розвитку Йохан Боден, заступник генерального директора з виробництва Олександр Тарані-шин, директор департаменту агро-виробництва компанії Володимир Буренко і директор департаменту постачання та логістики Олег Гусейнов. Вони розповіли про історію створення «Чумака», про головні етапи виробничого становлення компанії, про найближчі плани подальшого розвитку провідної вітчизняної фірми.

Затим журналісти здійснили екскурсію по виробництвах, де виготовляються кетчупи та майонези із торговою маркою «Чумак», побували, напевно, на найсучаснішому та найбільшому в Україні складі готової продукції, ознайомилися із новітньою організацією трудового процесу та діючою в компанії системою охорони праці (до речі, на вході у кетчупно-майонезне виробництво спеціальне табло сповіщало, що ЗАТ «Чумак» працює без травм протягом 654 днів поспіль).,. «Це якась фантастика! — поділилася враженнями від екскурсії одна із київських журналісток. — Найсучасніші технологічні лінії, всі виробничі процеси автоматизовано і комп'ютеризовано, всюди ідеальна чистота і раціоналізм у всьому, якість готової продукції бездоганна (до слова, кетчупи та майонези «Чумака» виготовляються без консервантів), а головне — люди задоволені своєю працею, пишаються нею і дорожать. Ніколи не подумала б, що не у Києві, а саме в Каховці створене і успішно функціонує таке диво-підприємство!».

Нагадаємо нашим читачам головні віхи становлення ЗАТ «Чумак».

Отже, стартовий 1996 рік. Компанія вперше презентувала свій кетчуп українським споживачам.

1997р. Компанія купує друге виробництво — старий консервний завод в Скадовську, повністю реконструйовує його і починає переробку стиглих херсонських томатів, які надходять на виробничі лінії відразу після збирання. В цьому ж році «Чумак» налагодив випуск першого майонезу європейської якості в Україні. Розпочалася співпраця із всесвітньовідомою фірмою «Мак Дональде»: «Чумак» стає її першим в СНД постачальником свіжих огірків, кетчупів та майонезів.

1998р. Компанія придбала в Каховці два підприємства. Одне з них (завод великопанельного домобудування) реконструйовано протягом шести місяців у перший в регіоні сучасний завод по виробництву олії.

1999р. «Чумак» впроваджує нову екологічно чисту упаковку «Еколін» і випускає першу пляшку своєї олії. Компанія посіла друге місце в Україні на ринку пляшкованої олії.

В цьому ж році «Чумак» вперше в Україні впроваджує систему крапельного зрошення: з кожного гектара зібрано в середньому по SO тонн томатів. Це вдвічі більше за рекордну врожайність томатів у радянські часи.

За результатами опитування газети «Київські відомості», «Чумак» визнано одним із найвідоміших брендів в Україні. Компанія виробляє вже 80 видів продукції.

2000р. Обсяг виробництва зріс на 78%. Компанія володіє найбільшою в Європі площею, на якій вирощуються огірки.

2001р. Компанія запускає в дію найбільший в країні завод по переробці томатів у Скадовську і стає єдиним виробником томатного соку із свіжих томатів, а не з томатного концентрату. Створюється друга торгова марка — «Дарина», з чого починається випуск продукції для українців у м'якій упаковці «дойпа».

2002р. Кетчуп «Чумак» двічі протягом року стає переможцем конкурсу «Вибір року». Уряд України нагороджує компанію медаллю «За відродження України» першого ступеня за значний внесок у вітчизняну економіку.

2003р. Компанія «виводить» на споживчий ринок томатну пасту в новій упаковці «Тетра классик»: «Томатна пірамідка» стає найпопулярнішою в Україні. Запущено у виробництво «лінійку» консервованих продуктів преміум-класу: аджику, солодкий перець та черрі-томати. У Києві відкривається офіс компанії, де розпочинають роботу відділи маркетингу та продажів.

2004р. Розпочато виробництво майонезів «Настоящий» та «Прованс» у м'якій упаковці місткістю 200 грамів. Освоєно випуск нових майонезів «Настоящий легкий» і «Аппетитный» та нових видів «Кухарських соусів».

2005р. «Чумак» зміцнює свої позиції на споживчому ринку по всіх категоріях продуктів і бере активну участь у розробці ринку соусів-приправ та салатних заправок «Салат+.

2006р. Запускається нова рекламна кампанія з головним акцентом на тому, що «Чумак» єдиний в Україні виготовлювач кетчупів без консервантів та барвників.

2007р. Введено в дію найкрупніший в Центральній та Східній Європі завод по переробці свіжих томатів у Каховці. У зв'язку з цим припинено переробку томатів на Скадовському консервному заводі.

2008р. Потужність заводу по переробці томатів збільшено вдвічі і відтепер складає 2,5 тисячі тонн щодоби. Впроваджується нова технологія по виробництву майонезу без консервантів. Завершено спорудження нового офіса в Каховці.

2009р. «Чумак» розпочинає будівництво в Каховці заводу по виробництву макаронів. Завозиться італійське устаткування, запрошуються іноземні спеціалісти, до кінця року завершуються всі монтажні роботи.

... І ось настав день вступу в дію нового виробничого підрозділу «Чумака». В обідню перерву на заводі макаронних виробів (а це велетенський виробничий корпус на території промислової зони Каховки) зібралися сотні робітників та інженерно-технічних працівників компанії. Учасників урочистої і знаменної події щиросердно поздоровили з нею генеральний директор ЗАТ «Чумак» Карл Стурен і заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Анатолій Осінній, вони ж під бурхливі оплески присутніх й перерізали традиційну пускову стрічку. А Каховському міському голові Олександру Карасевичу, голові районної державної адміністрації Олексію Віннику та голові районної ради Миколі Крупіну було доручено включити в роботу одну із технологічних ліній, і за лічені секунди на пакувальний стіл, почали надходити 400-грамові пакети макаронів із торговою маркою «Чумак» (знімок внизу).

Нове підприємство виготовлятиме найбільш популярні серед українських споживачів види макаронів «Трубочки», «Перья», «Спиральки», «Черепашки», «Рожки» та інші. Виробнича продуктивність заводу складає 50 тонн макаронних виробів на добу, або 2,5 тонни на годину. Підприємство обладнано сучасним устаткуванням італійського виробництва, і представники італійської компанії-постачальника нині обслуговують всі технологічні лінії та передають свій досвід роботи трудівникам «Чумака». Макарони заводу-новачка надійдуть до українських магазинів вже у лютому поточного року. Вони вирізняються високими смаковими якостями, не злипаються і відмінно зберігають свою форму при варінні. Це пояснюється в основному тим, що Каховський макаронний завод «Чумака» виготовлятиме свою продукцію лише із борошна твердих сортів пшениці, тобто з того зерна, що має найбільший вміст клейковини, білка та скловидності. Важливо також зазначити, що найближчим часом ЗАТ «Чумак» розпочне й виробництво чотирьох видів спеціальних соусів для макаронів. Кожному виду макаронних виробів (а їх на перших порах буде 7) відповідатиме соус із ідеально дібраним смаком. І ще треба підкреслити, що продукція Каховського макаронного заводу не має штучних добавок, випускається у сучасній зручній упаковці, а виробник гарантує 100-відсоткову якість своїх виробів.

На прес-конференції (знімок вгорі) Карл Стурен, Йохан Боден та інші керівники «Чумака» не приховували свого піднесеного настрою: проект спорудження Каховського макаронного заводу вартістю у три мільйони доларів здійснено якісно і у встановлені строки. Важливо також, що практично повністю сформовано й портфель замовлень на тривалі поставки макаронних виробів нового підприємства у торговельну мережу України.

Журналісти також поцікавилися: а де братиме макаронний завод сировину, тобто борошно твердих сортів пшениці, адже останнім часом в Україні тверда пшениця вирощується у незначних обсягах? Карл Стурен відповів, що проблем із забезпеченням макаронного виробництва належною сировиною нема і не буде: на світовому ринку пропонується достатньо пшениці твердих сортів та борошна з неї. «Чумак» віддає перевагу канадській сировині. Але компанія вже подбала проте, щоб в найближчі роки забезпечувати себе пшеницею твердих сортів власного і вітчизняного виробництва.

Володимир Буренко уточнив:

- Ще у 2008 році ми у Одеського науково-дослідного інституту землеробства придбали насіння дев'яти сортів твердої пшениці і навесні минулого року засіяли ним 260 гектарів у ТОВ «Тачанка». Результати отримали обнадійливі, тож відповідна робота продовжиться і набуде більших масштабів.

Заступник голови обласної вступом в дію макаронного заводу славетної компанії буде пов'язане енергійне підвищення виробництва твердої пшениці на Каховщині. Це в усіх відношеннях і доцільно, і своєчасно, бо ми втрачаємо родючість ґрунтів без застосування науково обґрунтованих сівозмін, в структурі яких сорти твердої пшениці посідають особливо важливе місце.

Головний редактор газети «Каховська зоря» Володимир Менисенко привітав від імені наших читачів керівників ЗАТ «Чумак» із вступом в експлуатацію нового заводу.

- З першого ж дня існування компанії «Чумак» протягом 14 років, — підкреслив Володимир Вікторович, — наша газета постійно пише про вагомі кроки становлення «Чумака», чим створює йому добрий і цілком заслужений імідж. Тож давайте і далі поглиблювати наші творчі зв'язки та співпрацю. Ця необхідність набрала більшої актуальності ще й тому, що нині «Каховська зоря» має статус обласної газети, яку читають в усіх містах і районах Херсонщини. Відтак прохання одне: працюйте і в подальшому так, щоб ми мали нагоду частіше про вас писати, а ви активніше нас читати.

- Ми поважаємо «Каховську зорю», — сказав у відповідь Карл Стурен, — дорожимо співпрацею з державної адміністрації Анатолій Осінній теж зазначив, що Херсонщина має все необхідне для значного збільшення виробництва твердих сортів пшениці і що через 2-3 роки Каховський макаронний завод буде нею повністю забезпечений.

- Якщо на тверду пшеницю складеться вигідна ціна (скажімо, доларів у 300), — зауважив голова районної ради Микола Крупін, — то Каховський район через два роки вирощуватиме її як мінімум по 25 тисяч тонн, чого цілком вистачить макаронному виробництву «Чумака». В цій справі ми маємо і досвід, і потрібний потенціал, і висококваліфікованих спеціалістів. Саме ЗАТ «Чумак» дав потужний поштовх виробництву на Каховщині овочів на крапельному зрошенні. Сподіваюсь, і на цей раз саме із нею і не можемо не відзначити велику заслугу творчого колективу каховських газетярів в тому, що у найважчі часи для України, попри всілякі негаразди та економічно-фінансові кризи, «Зорька» не просто вистояла, не тільки лишилася на плаву, а й зміцнила свої позиції, здобула статус обласної газети, значно збільшила свій тираж. Будемо тільки раді поглибити нашу творчу співпрацю.

Після прес-конференції відбувся святковий обід, під час якого журналісти та гості компанії мали змогу особисто переконатися, які вишукано смачні страви можна приготувати із макаронів та соусів «Чумака».

Автор: Валерій РУДЕНКО, Володимир МЕНИСЕНКО

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Американський стартап Toothio – новий напрям інвестицій Roosh Ventures
Інвестиційний фонд Roosh Ventures нещодавно став одним з інвесторів американського стартапу Toothio, який допомагає приватним стоматологічним клінікам та організаціям знаходити кваліфікованих співробітників. Портал надає доступ до бази, в якій є понад 30 000 фахівців.

Сила духу і оптимізм: «Давня Казка» презентує пісню та кліп «Будьмо» про єдність українців
Український гурт «Давня Казка» презентує новий трек «Будьмо» та кліп до нього — історію, яка надихає на віру в краще навіть у найскладніші часи. Пісня стала музичним маніфестом незламності, гумору та оптимізму, який допомагає українцям триматися разом.

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2025 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2025 S&A design team / 0.015