|
Досконалість—європейська!
14.10.2010 / Газета: Новий день / № 42 / Тираж: 36600
Чаплинському маслосирзаводу півстоліття КОЛИСЬ у ці степи неокраї зайшли скіфи. І зупинилися тут, хоч місцина — не рай земний: палюче сонце, пилові бурі, безводдя... Але вижили! Бо, як свідчать легенди, харчувалися здоровою їжею: м'ясо, кобиляче молоко, тала вода... А ще постійно вживали еліксир життя — гіппаку, кінський сир. Голова правління ВАТ«Чаплинський маслосирзавод» Сергій Басманов наголошує: «Сир не можна виготовляти, як цеглу чи цвяхи. Сир — це продукт якісного молока і піднесеного душевного стану сироробів». У сказаному переконуєшся одразу, як тільки потрапляєш туди, де звичайне молоко перетворюють на сири: «Чаплинський», «Російський», «Аска- нійський», або ж високо оцінювані споживачами «Гран-Гурман», «Тильзіт», «Лорд»... Атестували не лише споживачі. На стінах директорського кабінету—дипломи, грамоти, сертифікати... Завод— переможець 9-го Українського національного конкурсу з якості в номінації «Малі та середні підприємства», володар сертифіката ЕРОМ «Визнання досконалості в Європі», неодноразовий лауреат і фіналіст Українського національного конкурсу з якості, член клубу лідерів якості України (з 2001 року), член Української асоціації якості... Аж не віриться, що півстоліття тому на цьому місці було не одне з кращих сироробних підприємств України, а пункт з переробки бавовни! Саме бавовняні «потужності» у 1960-му році передали тодішньому Мінсільгоспрому УРСР а вже нові господарі переобладнали на цехи з переробки молока. Головний бухгалтер підприємства Галина Дрозд говорить: Хіба ж можна порівняти нинішній завод із тодішнім? Та тоді тут за день всього дві тонни сиру виготовляли, а решта вершкове масло. Молочні відвійки відправляли у Каланачак і навіть у Херсон на казеїн. Зараз — земля і небо! Невідомо, чи було б так, якби не очолив завод Сергій Басманов, чоловік, у якого підприємливість і відповідальність — одна риса. Люди це відчули і вручили кредит довіри. І не помилилися! Сергій Васильович знав, на що йде і в який складний час. Знав і прийшов. Побувавши не в одній передовій країні світу, Басманов твердо переконаний: Виробництво молока як сировини у нашій зоні високорентабельне — не менше 180 відсотків. Тут, у зоні поливного землеробства, це гарантований прибуток. Сир — це той бренд, за яким Чаплинку тепер впізнають у самій Європі! Хоча за європейськими мірками підприємство наше — невелике, — говорить голова правління ВАТ «Чаплинський маслосирзавод».—А ми й не женемося за масштабами. У нас одне прагнення — висока якість продукції і високі смакові якості. За кордоном сир «Гауда», скажімо, за смаком майже однаковий, а у нас — ні. Від чого це залежить? Від якості молока, — це вже долучається до розмови Анатолій Спільний, заступник директора з заготівель. — А молоко у Таврії — особливе. Основну масу сировини закуповуємо у дрібних товаровиробників Криму (Первомайський, Роздольненський і Красноперекопський райони) і Херсонщини (Чаплинський, Новотроїцький, Каховський, Скадовський, Горностаївський, Каланчацький райони). Влітку доставляємо молоко на завод понад 120 тонн щодоби. Приймаємо його за пристойними цінами, і зі здавачами в останні роки розраховуємося вчасно... Про майстрів Марію Зінченко, Раїсу Заболотько і Зінаїду Дрозд технолог заводу Людмила Діхтеренко сказала коротко: «Таких людей у золоту книгу заносять!». Розмовляли, бачили в роботі, дегустували продукцію і погоджуємося з Людмилою Василівною. Золота книга для кращих за професією — Галини Кириченко, Людмили Азарової, Алли Зінченко, Ірини Дрозд, Оксани Губської, Любові Янчій, Тетяни Шастіної, Любові Сударь, Романа Мостового, Анатолія Лабая, Анатолія Стацюка, Віктора Греула... Якщо на те пішло, то всі на заводі майстри своєї справи. Колись би такому підприємству присвоїли аж геть не формальне звання колективу високої культури виробництва. Директор підприємства Сергій Басманов зауважує при цьому: «Треба, щоб люди приходили сюди з радістю, а йшли додому з високо піднятою головою і почуттям виконаного обов'язку». Відчувається, що Сергій Васильович насамперед сам слідує цьому кодексу честі. Ну а підлеглим, хоча, швидше, соратникам, сам Бог велів! — Сьогодні.під торговою маркою «Чаплинські сири» і «Сирна комора» виробляється 26 видів твердих сичужних сирів, масло солодковершкове селянське, плавлені сирні продукти «Галицький» та «Янтарь», — говорить технолог Людмила Діхтеренко. — Десять сирів — власної розробки. Перша розробка — сир «Чаплинський». Його ми відправляли у Москву, Санкт- Петербург, Вороніж... Там саме завдяки сиру знали про нашу Чаплинку! Потім почали виготовляти «Асканій- ський», «55-й», «Лорд», «Ідеал», «Лановий». Дійшла черга і до групи елітних сирів: «Кардинал», «Гранд», «Гран-Гурман», «Карат»... Наш сир навіть зовнішнім виглядом відрізняється від інших. Так, він недешевий, але ж за високу якість в усьому світі дорожче платять. Є плани створення сирів для престижних ресторанів. Як і півстоліття тому, чаплинські сировари використовують виключно класичну технологію, що грунтується на принципах натуральності. Ніяких замінників! Свої технології ми нікому не продаємо: це скарбниця заводу! Нагороди їх не перерахувати. Кожен сир має по дві- три золоті нагороди, завойовані у Москві, Києві, Донецьку, інших містах. Співробітничаємо з відомою датською . фірмою «Христіан Хансен». З минулого року керівництво підприємства з власної ініціативи проводить експертизу продукції на наявність генетично модифікованих організмів. Авторитетний висновок Центру «Укрметртестстандарт»: увесь асортимент продукції ВАТ «ЧаплинськиРг маслосирзавод» не містить ГМО. Згідно зі статистичними дослідженнями науково-виробничого видання «Молочна промисловість», із понад ста українських молочних підприємств Чаплинський маслосирзавод входить до десятки найбільших в загальному об'ємі національного виробництва сирів. — Користуючись нагодою, хочу щиро привітати працівників, пенсіонерів та ветеранів виробництва з професійним святом — Днем працівників харчової промисловості, а також з поважною ювілейною датою —50-річчям з дня заснування підприємства! — сказав на прощання голова правління Сергій Басманов. Наше підприємство здолало нелегкий багаторічний шлях до вершини, на якій гідно знаходиться сьогодні зі званням одного з найкращих молочних підприємств України. Все це завдяки плідній, невтомній праці та професіоналізму нашого персоналу. Ми не зупинимося на досягнутому, будемо докладати максимум зусиль для подальшого розвитку та процвітання нашого рідного підприємства. Автор: Василь ГАЙ
|
Пошук:
Автор
Щодня українці стають жертвами шахраїв онлайн, втрачаючи особисті дані та кошти. Разом з Кіберполіцією ми пояснюємо, що таке скам, які схеми найпоширеніші та як захиститися від зловмисників в Інтернеті.
24 листопада о 18.00 у філармонії подарує всім найвеселіший стендап-концерт, дві години нестримного сміху, море імпровізації і сотні усмішок.
«Беріть своїх друзів, близьких і всі приходьте! Бо буде фосо! — у фірмовому закарпатському стилі запрошує Лєра Мандзюк. — Се буде самий чесний стендап із усіх, які я писала і самий смішний з усіх, які ви чули. Нема гарантії, що він буде в ютубі. Тож ваше завдання: купити квитки, покликати друзів, взяти гарний настрій і прийти. Буду рада вас бачити!»
Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти
|
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.021 |