|
МИКОЛА КОСТЯК ПРО ПОЇЗДКУ ДО ІТАЛІЇ
31.03.2011 / Газета: Херсонський вісник / № 13 / Тираж: 10000
Розповідь голови Херсонської обласної державної адміністрації Миколи Костяка про підсумки візиту української делегації до італійської провінції Парма. Миколо Михайловичу, чим Вас здивувала провінція Парма? Парма — адміністративний центр італійської провінції Змілія- Романья, розташований на північному заході від Болоньї. Місто відоме виробництвом шинки і сиру, а також своєю прекрасною архітектурою й околицями. Тугу 1601 році був заснований один з найстаріших у світі вищих навчальних закладів — Пармський університет. Провінція, головним чином сільськогосподарська. Там поширене виноградарство, молочне тваринництво (виробництво сиру пармеджано (пармезан). Широко поширене виробництво делікатесів: пармська шинка, різні сорти салямі, елітні сорти вин, вирощування трюфелів. В історичному центрі, який можна легко обійти пішки, є цікавий і добре оснащений музей, що оповідає про життя другої дружини Наполеона Марії-Луїзи, герцогині Пармської. Площа Дуомо, де знаходяться Кафедральний собор і баптистерій, побудовані з рожевого мармуру «Веронська троянда» в кінці 12 століття. Це одне із найбільш визнаних середньовічних будівель в Італії. У палаці Palazzo della Pilotta, побудованому в 1583 році, знаходиться Академія образотворчих мистецтв, де виставлені роботи художників Пармської школи, а також Археологічний музей, Національна галерея, театр Фарне- зе і музей Бодоні. Під час мого візиту ми також побували у приміщенні мерії міста. Це надзвичайно красива старовинна будівля. Там президент союзу промисловців та підприємців Пармсько'іпровінції Чезаре Аззалі подарував мені книгу та розповів, що у провінції Парма є дуже багато підприємств, які могли б плідно співпрацювати з українськими партнерами, адже тут сконцентровані потужні виробництва, що дають 80 відсотків валового експорту Італії. В рамках візиту ми побували на заводі С FT та відвідали тепличний комплекс компанії Seedling ТесИ.Також ми оглянули установки для.прямої і непрямої стерилізації за технологією UHT молока, вершків, пудингів, десертів, асептичних ємностей: ліній для готування, пастеризації/стерилізації напоїв високої і низької кислотності, таких як нектари, фруктові соки, чай та ін. За результатами зустрічі, передбачено можливість підписання. Протоколу про дружбу та взаєморозуміння між Пармською провінцією та Херсонською областю. Ви ознайомилися із виробництвом та відпочинком в «італійському стилі». Які, на Вашу думку, потужності щодо виробництва та переробки сільськогосподарської продукції і можливості для розвитку туризму має Херсонщина? Сьогодні Херсонська область, з унікальними географічними та кліматичними умовами, не має достатніх можливостей для зберігання, обробки та глибокої переробки овочів і фруктів. Агропромисловий комплекс області, маючи досить потужний науково-ви- робничий потенціал, зацікавлений у залученні італійських освітніх програм у регіон. Херсонщина наділена і природними ресурсами. Вона, як і Італія, має багато туристичних місць. У нашому регіоні є, що запропонувати туристам. Це і «Водний лабіринт», де організовують походи різних категорій складності по річках Дніпро, Комка, Чайка, Інгулець; Азово-Сиваський національний природний парк, бази зеленого туризму «Чумацька криниця »,и «Зелені хутори Таврії» та «Чайка». Не можна залишити поза увагою біосферний заповідник Аска- нія-Нова ім.Ф.Е.Фальц-Фейна, де дикі тварини утримуються на волі або в напівневолі, та великий мальовничий ботанічний парк із численними штучними озерами, Чорноморський біосферний заповідник. Набуває розвитку і кінний туризм у Таврії, полювання та рибальство. На узбережжях Чорного й Азовського морів Херсонщини розташовані понад 200 пансіонатів, будинків відпочинку і санаторіїв. Вони зосереджені, здебільшого, в Голопристанському (с. Залізний Порт) та Генічеському районах (Арабатська Стрілка) Сьогодні потенціал курортних зон чорноморського узбережжя на території Херсонської області тільки починає розкриватися. Відкрите тепле море, прекрасні піщано-черепашкові пляжі, цілющий бруд солоних озер, достаток фруктів щороку сприяють збільшенню кількості туристів. Що у найближчому майбутньому можна очікувати від Вашої поїздки? Делегація Херсонщини візьме участь у міжнародній виставці «□bus Tech-2011» у Пармі, що відбудеться в жовтні поточного року. Аграрну Херсонщину добре знають далеко за її межами, а участь у виставках такого рівня не тільки поширить популярність плодово-овочевої продукції, а й сприятиме збільшенню обсягів виробництва нашої екологічно чистої продукції. Також під час проведених зустрічей було розглянуто можливості обміну студентами і фахівцями, відвідування ними лекцій, можливості виробничої практики для кращих студентів на підприємствах Парми. За результатами зустрічі передбачається можливість підписання Протоколу про дружбу та взаєморозуміння між Пармською провінцією та Херсонською областю. Автор: ЮРІЙ АНІСІМОВ
|
Пошук:
Автор
Щодня українці стають жертвами шахраїв онлайн, втрачаючи особисті дані та кошти. Разом з Кіберполіцією ми пояснюємо, що таке скам, які схеми найпоширеніші та як захиститися від зловмисників в Інтернеті.
24 листопада о 18.00 у філармонії подарує всім найвеселіший стендап-концерт, дві години нестримного сміху, море імпровізації і сотні усмішок.
«Беріть своїх друзів, близьких і всі приходьте! Бо буде фосо! — у фірмовому закарпатському стилі запрошує Лєра Мандзюк. — Се буде самий чесний стендап із усіх, які я писала і самий смішний з усіх, які ви чули. Нема гарантії, що він буде в ютубі. Тож ваше завдання: купити квитки, покликати друзів, взяти гарний настрій і прийти. Буду рада вас бачити!»
Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти
|
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014 |