ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




СБУ: на Херсонщині затримано ще 9 колаборантів
17:11 / 25.04.2024

ОДЕСА, 25 КВІТНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Співробітники Служби безпеки України затримали весь склад однієї із «виборчих комісій» рф, яка діяла під час окупації правобережжя Херсонської області.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

У повідомленні облуправління Служби сказано:

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще дев’ятьох колаборантів, які співпрацювали з агресором під час окупації правобережжя Херсонщини.

Усі вони входили до складу так званої «виборчої комісії № 826», яку рашисти створили у захопленому на той час Бериславському районі.

Також встановлено особу очільниці псевдоустанови, яка наразі переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині території України.

За даними слідства, під час перебування на «посаді» вона організувала проведення незаконного референдуму рф щодо «приєднання» регіону до складу росії.

Щоб виконати вказівку москви, колаборантка залучила дев’ятьох місцевих жителів, з яких потім сформувала повний склад «виборчкому».

За її вказівкою підлеглі масово агітували своїх односельчан підтримати фейковий плебісцит і «проголосувати» на користь кремля.

Безпосередньо в день незаконного «референдуму» фігуранти робили дворові обходи приватних осель з «виборчими урнами» та фейковими бюлетенями.

Під час таких рейдів вони, будучи у супроводі озброєних загарбників, збирали «голоси за приєднання до рф».

Під час звільнення регіону «голова виборчкому» втекла разом із окупантами на лівобережжя Херсонщини, а її підлеглі залишились на правому березі і «залягли на дно» поблизу лінії боєзіткнення.

Таким чином вони сподівались уникнути правосуддя. Але співробітники СБУ встановили їх місця перебування і затримали.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років тюрми.

Колишній очільниці окупаційного «виборчкому» рф заочно повідомлено про підозру за цією ж статтею Кримінального кодексу України.

Оскільки вона переховується на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській та Херсонській областях за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
19:39 04.05.2024
16:44 04.05.2024
14:10 04.05.2024
11:27 04.05.2024
11:25 04.05.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.951