ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Звернення голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького до жителів Одещини з приводу карантинних обмежень у зв’язку із коронавірусом SARS-CoV-2
17:17 / 19.03.2021
Здравоохранение

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ОДЕЩИНИ!
Сьогодні в Україні, в ході пандемії, знову критично збільшується захворюваність на COVID-19. На початку березня в країні з’явився «британський» штам, який вважають небезпечнішим, оскільки він поширюється швидше. Робота, проведена українськими вченими Національної академії наук України, свідчить, що нинішнє збільшення захворюваності буде більш потужнішим за осіннє. Це підтверджують дані про госпіталізацію та смертність. Прогноз українських вчених, на жаль, не минає і наш регіон. Статистика невтішна.
Я закликаю всіх усвідомити, що людство вперше в історії стикається з хворобою, яка має непрогнозовані наслідки і призводить до значних ускладнень у порівнянні з наслідками колишніх епідемій грипу та гострих респіраторних захворювань.

Епідемічна ситуація на Одещині за останні тижні значно ускладнилась. Зріс рівень госпіталізації хворих, що свідчить про зростання важких форм перебігу захворювання переважно через несвоєчасне звернення хворих за медичною допомогою. Супутником захворюваності є такі наслідки, як інвалідизація населення та зростання смертності.

За даними критеріїв оцінки епідемічної небезпеки, визначених на державному рівні на підставі щоденного моніторингу захворюваності, вірусологічних досліджень, Одеська область по кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVІD-19 перевищила цільовий показник. За іншими критеріями область наближається до встановлених показників епідемічної небезпеки.

Ми сьогодні вживаємо вичерпних заходів щодо протидії зростанню захворюваності, при цьому максимально враховуємо економічні інтереси бізнесу та громадян. Утримання ситуації під контролем та забезпечення соціально-економічної стабільності на фоні пандемії є нашим основним пріоритетом. У цьому напрямку постійно працюють найкращі спеціалісти регіону та країни. Я особисто проводжу постійні консультації з метою якнайшвидшого реагування на цей виклик сьогодення та проведення активної роботи зі щеплення населення.

Запорука нашого майбутнього – це здоров’я нас та наших дітей. Без вжиття вичерпних протиепідемічних заходів ми можемо отримати європейські сценарії розвитку хвороби зразка 2020 року. В нинішніх умовах такий сценарій може бути катастрофічним з тяжкими наслідками для суспільства.

Соціальне дистанціонування, обробка рук та носіння масок в цих складних умовах мають бути вимогою часу. Обмеження у проведенні всіх масових заходів, відвідування особливо закладів громадського харчування, дотримання санітарних норм перевезення пасажирів, саме на виконання цих умов повинна бути направлена робота керівників районної ланки, органів місцевого самоврядування та особисто кожного мешканця Одещини.

Нехтування цими нормами вже призводить до критичного переповнення визначених лікарень першої лінії протидії коронавірусній інфекці

Закликаю всіх проявити громадянську відповідальність до своїх дітей, до себе особисто, до Одещини та країни в цілому! Лише усвідомивши важливість карантинних обмежень, особистим прикладом та спільними зусиллями ми зможемо подолати хворобу та її наслідки.

З повагою

Сергій Гриневецький


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код: *
 
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *   Ваш e-mail:
Коментар: *
Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
19:10 28.03.2024
19:07 28.03.2024
18:40 28.03.2024
17:16 28.03.2024
16:25 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010