ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Знайди свою книжку!
15:33 / 15.12.2021
Знайди свою книжку!

13 грудня в Одеській національній науковій бібліотеці «Вечіркою книголюбів» стартували заходи в рамках загальноукраїнської акції «Національний тиждень читання» ініційованої Українським інститутом книги за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Української бібліотечної асоціації, Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, громадської організації «Форум видавців», культурно-мистецької установи «Мистецький арсенал».

З вітальним словом до гостей звернулася Ірина Бірюкова, генеральний директор ОННБ, заслужений працівник культури України. Вона наголосила, що «команда Одеської національної наукової бібліотеки із задоволенням долучилася до проєкту «Національний тиждень читання», ініційованому Українським інститутом книги під егідою Міністерства культури та інформаційної політики. Нас стимулювали як висока мета нового проєкту – залучити до читання найширшу аудиторію, популяризувати книгу і читання й привернути увагу до українського книговидання та літератури, так і готовність застосовувати на практиці власні нові ідеї промоції книги і читання. Зокрема, представити широкому загалу річні здобутки роботи рубрики «ТОП-5 книжок місяця» на сайті книгозбірні, продемонструвати чудові книжкові новинки, отримані за державною програмою поповнення бібліотечних фондів, і найголовніше – зустрітися наживо на вечірці книголюбів, підготовленій у співпраці з нашими партнерами й усіма, хто любить і шанує Книгу».

Окрасою вечора стала концертна програма «Стань музикою, слово!», підготовлена під керівництвом Ольги Щербакової – кандидата мистецтвознавства, доцента кафедри камерного ансамблю Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової, головою Одеського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки. Звучали музичні твори українських композиторів-класиків Миколи Лисенка, Бориса Лятошинського, Василя Барвінського, Лева Ревуцького, Миколи Скорика та інших у виконанні студентів та аспірантів ОНМА ім. А.В. Нежданової: Поліщук Євгена (гобой), Грінченко Олександри (фортепіано), Коршомної Катерини (скрипка). Ольга Щербакова висловила цікаву думку про взаємозв'язки літератури і музики та їхній синтез, зокрема у передачі музикантом задуму, емоцій і почуттів автора чи композитора музичного твору.

Незабутні враження справили авторські читання від Віталії Бабущак – письменниці, сценариста, режисера документального кіно і телебачення. Молода поетеса прочитала гостям свої натхненні та щирі твори й розповіла присутнім про свої улюблені книжки, що допомогли їй зробити важливі кроки у творчості.

На гостей чекали й цікаві інтерактиви.

Під час дискусії «Моя улюблена книжка» відвідувачі розповідали про свої улюблені книжки або книжку, що справила найяскравіше враження, окремі твори класичної та новітньої літератури, що сприяли особистісному росту та досягненню життєвих успіхів тощо. Власними думками про літературні пріоритети поділився краєзнавець і екскурсовод Антон Гриськов; свої улюблені книжки радила прочитати кореспондент ТРК «Град» Юлія Рябова та інші.

Гості також охоче імпровізували під час літературної гри «фанфік» на основі поезій Віталії Бабущак.

Під час заходу відбулася презентація та перегляд книжкових виставок: «Книжковий БУМ!: лови новинку 2020-2021!» – найкращі видання української та світової літератури, отримані за державною програмою поповнення бібліотечних фондів, та «Знайди свою книжку!» – найпопулярніші видання, що увійшли до щомісячної рубрики від книголюбів ОННБ «Топ-5 книжок місяця» у 2021 році. Для багатьох це була чудова нагода ознайомитися з новинками вітчизняного книговидання і обмінятися думками щодо окремих видань.

Основним слоганом «Національного тижня читання» є вислів «Знайди свою книжку!», зокрема, в бібліотеці! Нагадуємо: акція триває до 18 грудня, а книжка чекає на свого читача щодня впродовж року.

Герасимова Світлана, провідний бібліограф відділу соціокультурної діяльності ОННБ


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код: *
 
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *   Ваш e-mail:
Коментар: *
Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
00:19 16.04.2024
20:21 15.04.2024
17:22 15.04.2024
16:05 15.04.2024
15:40 15.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012