ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




До Дня працівників статистики
17:01 / 04.12.2023
До Дня працівників статистики

Щорічно 5 грудня відзначається День працівників статистики України, що свідчить про важливу роль, яка відводиться органам державної статистики у житті суспільства.

Офіційна статистика відображає реальний стан соціально-економічного становища в Україні та її регіонах, а також служить інформаційною базою при прогнозуванні й аналізі тенденцій розвитку територій. Статистична інформація необхідна для створення аналітичної бази в професійній діяльності, підвищення якості і змісту інформаційних потоків, ефективного державного управління та побудови відкритого громадянського суспільства.

Органи державної статистики навіть в умовах повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну та запровадження воєнного стану продовжують реформування національної статистичної системи для задоволення сучасних потреб суспільства в об’єктивній, достовірній та неупередженій статистичній інформації. Так, у 2023 році набрав чинності Закон України «Про офіційну статистику», затверджено Програму розвитку офіційної статистики до 2028 року, оновлено Політику поширення офіційної державної статистичної інформації, вперше запущено пілотне опитування про зайнятість та безробіття в онлайн-форматі.

Головне управління статистики в Одеській області як територіальний орган Держстату здійснює реалізацію державної політики у сфері статистики на території Одещини. З метою вдосконалення статистичного виробництва, ГУС в Одеській області у 2023 році було здійснено наступне:

– запроваджено збирання статистичної та фінансової звітності виключно в електронній формі, відповідно до вимог законодавства;

– запроваджені сучасні програмні комплекси для інтегрованої обробки статистичної інформації;

– для покращення взаємодії з респондентами організовано Viber-спільноту «Одесстат респондентам»;

– укладено 12 меморандумів про співпрацю із закладами вищої освіти,

– впроваджено Google-інструменти для проведення онлайн-опитувань з різних питань,

– розширено візуальні матеріали на офіційному вебсайті: з січня 2023 року щомісячно готується експрес-інформація та інтерактивні графіки; розроблено рекламні відео-обзори статистичних видань.

Законом України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» надано право респондентам подавати статистичну та фінансову звітність до органів державної статистики протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності, проте більшість респондентів регіону у воєнний час продовжують звітувати до ГУС в Одеській області!

На 01 жовтня 2023 року в регіоні зареєстровано 93 тис. юридичних осіб. За цим показником Одеська область займає третє місце серед інших регіонів України, що обумовлює велику кількість респондентів, а саме 22,5 тис.

ГУС в Одеській області дякує кожному респонденту за вчасне звітування, яке забезпечує виробництво органами державної статистики якісної статистичної інформації щодо соціально-економічного становища регіону, що є дуже важливим для інформування державні органи та органи місцевого самоврядування у воєнний час!!!

Завдяки злагодженій співпраці працівників статистики та респондентів

за 11 місяців 2023 року ГУС в Одеській області проведено 64 державних статистичних спостережень, що дало змогу забезпечити користувачів якісними статистичними продуктами. Так, за результатами державних статистичних спостережень було підготовлено 18 статистичних видань, 22 експрес-випуски,

41 прес-реліз для засобів масової інформації, 43 інфографіки та інша статистична інформація щодо економічної та соціальної ситуації в Одеській області.

Основним інструментом для поширення офіційної державної статистичної інформації є офіційний вебсайт ГУС в Одеській області (http://od.ukrstat.gov.ua).

Для зручності користувачів та респондентів праворуч на головній сторінці офіційного вебсайту розміщуються календарі подій та подання звітності, які надають змогу основним учасникам статистичного виробництва орієнтуватись в граничних строках подання звітності та термінах поширення інформації на офіційному вебсайті.

Для відстеження усіх актуальних новин щодо поширення статистичної інформації у кожного є можливість підписатися на щотижневу розсилку від ГУС в Одеській області за допомогою сервісу «E-mail-розсилка», розташованому також на офіційному вебсайті.

Також ГУС в Одеській області запрошує на свою сторінку у Facebook (https://www.facebook.com/odessa.ukrstat), яка надає змогу слідкувати за актуальними новинами та анонсами публікацій.

Працюємо на перемогу і разом крокуємо до спільної мети. Разом ми сила! Разом до перемоги! СЛАВА УКРАЇНІ!


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код: *
 
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *   Ваш e-mail:
Коментар: *
Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
21:44 27.04.2024
14:27 27.04.2024
11:52 27.04.2024
11:50 27.04.2024
11:47 27.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014